De dag dat voetbalmama Daniëlle na acht jaar eindelijk denkt het spelletje te begrijpen....
zaterdag 5 oktober 2019

S.V. Achterveld JO9-1

Onze laatste wedstrijd is alweer tweew weken geleden. Vandaag onze laatste wedstrijd in de drieluik tegen Veenendaalse clubs. Na DOVO uit en VRC thuis mogen we vandaag weer naar Veenendaal om het daar tegen de 'blauwe" van GVVV op te nemen.

Vandaag blijkt weer zo'n dag te zijn waarvan je denkt: komt het nog goed?
Het begint al wanneer we willen vertrekken. Danielle staat klaar en zegt: we hebben alles, dus kunnen gaan. Uh,
Daniëlle volgens waar is jouw eigen Max dan? Ze snelt naar de kantine om hem mee te slepen. Als we dan uiteindelijk al onze negen spelers in de auot hebben gaan we richting Veenendaal. Al snel zien we een luchtbalon die aan het landen is. Sander rijdt voorop en lijkt even helemaal de weg kwijt. Hij slaat bij een rontonde meteen rechtsaf richting Scherpenzeel.... ipv links af naar Veenendaal. Gelukkig zit medeleider Gert bij hem in de auto en vraagt: waar ga je eigenlijk heen. We kunnen nog net op tijd omdraaien en de juiste richting op gaan.

Voetbalmama Danielle zit ook in deze auto. Een jaar of acht geleden wilde haar dochter op voetbal. Danielle heeft totaal geen voetbalachtergrond en wist op dat moment amper dat een bal rond was. Er zijn wel meer voetbalmoeders (en vaders) die geen verstand van voetbal hebben, helemaal geen probleem, er zijn altijd wel wat ouders die de kinderen het voetbal willen leren en leider/trainer worden. Een ouder kan altijd op een andere manier zijn/haar steentje bijdrage, door bijvoorbeeld te rijden naar uitwedstrijden. de kleding een keer te wassen of gewoon de kinderen bij een wedstrijd (positief) aan te moedigen. Het eerste is ook Danielle haar hobby niet, het tweede en derde kan ze wel goed. Al ontstond er afgelopen zomer wel weer een nieuwe probleem... dochterlief wilde hogerop en besloot bij Hoogland te gaan voetballen. Oei, dat was toch wel even een probleem. Danielle vond het juist zo lekker overzichtelijk dat ze altijd de oranje spelers moest aanmoedigen.... nu gaat haar dochter opeens in het wit-rood spelen. En, volgens Danielle, speelt haar dochter nu alleen nog maar uitwedstrijden! Hoogland is voor haar immers ook een uitwedstrijd.
Gelukkig heeft ze zoonlief Max nog. Maar ook die maakt het haar niet makkelijk.... Max vindt keepen namelijk zo leuk, dat hij sinds dit seizoen ook keeperstraining gaat volgen, ofwel hij traint nu niet twee maar drie keer in de week. 
Van het simpele overzichtelijke voetbalmoeder zijn van acht jaar geleden, waar je alleen af en toe de tenue's moet wassen, naar een leven waar de hele planning om voetbal draait. 

Maar vandaag is toch wel een historisch moment in het leven van voetbalmoeder Danielle. Waar ze tot voor kort altijd zei: ik heb totaal geen verstand van voetbal, vandaag de dag dat alles verandert!

Terwijl Sander en Gert in de auto alvast de wedstrijd voorbespreken, spreekt Daniëlle de kinderen toe. "Even luisteren jongens, ik zal de spelregels voor vandaag even uitleggen. Als jullie nu allemaal en doelpunt maken en Max alles tegenhoudt, dan gaan we gewoon winnen!"

Cruijffiaanse uitspraken van Danielle! Heeft ze opeens door dat het eigenlijk een heel simpel spelletje is?

Maar haar goedbedoelde uitspraken worden al snel teniet gedaan wanneer Iris opmerkt: Maar dit zijn toch helemaal geen spelregels? Want de tegenstander luister toch niet naar jouw spelregels...

Daniëlle probeert het nog een keer en begint over een "een ander soort" spits. Een vleugelspits? Nee, dat bedoelt ze niet. Een vliegende spits? Nee, ook niet. Een schaduwspits dan? Nee, ze weet het ook niet meer.

Laten we het er dan maar ophouden Danielle dat we gewoon één doelpunt meer moeten scoren dan de tegenstander....

Intussen rijden we Veenendaal binnen.... maar missen we één auto. Ronald, de voetbalpapa van Jarno, is verdwenen. Ronald staat erom bekend dat hij "veel snellere" binnendoorweggetjes weet. Dus hij zal vast wel al bij het sportcomplex van GVVV zijn aangekomen. Maar wanneer wij daar aankomen, zien we heel veel auto's... maar niet de van Ronald.

Na een paar minuten komt hij alsnog aanrijden. En nee, hij had dit keer geen binnendoor weg gevonden.... maar was gewoon naar het verkeerde sportcomplex gereden....

Ondanks de onrustige voorbereiding, staan we uiteindelijk wel gewoon met negen spelers op veld 5, waar we de strijd aangaan met GVVV. Dus ook met Emma, die deze week haar arm heeft gekneusd. Maar Emma is een bikkel en wil perse voetballen.

20191005_093724.jpg
Ondanks haar gekneusde arm van afgelopen week, schuwt Emma het duel niet.

We beginnen fel. Rik probeert het, zoals gebruikelijk, van afstand, maar ziet de bal naast gaan. Kevin gaat fel de duels in.
Ook Jarno gaat snel op zoek naar een doelpunt en probeert het van afstand. De bal stuitert net vóór de keeper, waardoor hij verrast is en de bal onder hem door het doel in rolt 0-1!

20191005_093726.jpg

Na mooi werk van Kevin krijgt Jarno de bal. Die schiet vanuit de draai prachtig richting het doel, maar ziet deze op de paal uiteen spatten.
De kansen stapelen zich op. Jarno krijgt een paar goede mogelijkheden, maar hij krijgt de bal er maar niet in.
Maar ook GVVV krijgt kansen maar weten niet te scoren.

20191005_093835.jpg
Onze tank Kevin heeft weer eens een bal verovert en schiet hem naar voren.

Een mooie voorzet van Ben komt bij Jarno. Hij rommelt wat met de bal en krijgt hem maar niet in het doel. Maar dan zien we de Iris van vorige seizoen weer. Ze staat er als aan aasgier bij en ziet haar kans schoon. Met een sluw tikje tegen de bal, weet ze deze achter de keeper van GVVV te krijgen: 0-2!

20191005_100223.jpg
Iris begint haar vorm van vorig seizoen weer langzaam terug te vinden en strijd voor iedere meter.

Direct daarna probeert Jarno het weer, de keeper tikt de bal met zijn vingertoppen (weer) tegen de paal.
Goeie verre uittrap Max naar de helemaal vrij staande Jarno. Ook deze goede kans weet hij er niet in te krijgen en ziet hij naast gaan.
Wanneer Iris goed voorzet, komt de bal tussen Jarno en de keeper. Jarno schiet hard in.... maar helaas recht op de keeper.

20191005_095726.jpg
Jochem in fel duel met een tegenstander.

Jochem jaagt fel door waardoor Ben de bal kan veroveren. Hij stoomt op en haalt uit. De bal knalt via de binnenkant van de paal hard binnen. De keeper probeert hem nog te redden en duikt in zijn ultieme poging met zijn hoofd tegen de paal. Gelukkig is het een bikkel en kan hij verder. 0-3!

20191005_100140.jpg
Ben probeert zijn tegenstander de bal af te pakken.

GVVV doet snel wat terug. Max weet in eerste instantie nog redding te brengen en tikt de bal uit zijn doel. Maar een speler van GVVV is er als de kippen bij de bal alsnog binnen te tikken: 1-3.
Een mooie aanval van Achterveld: Kevin passt in naar Jarno, die legt terug op Emma, zij schiet op doel. Helaas doet de keeper ook zijn week en redt.
GVVV zoekt de aansluitingstreffer. Maar of Max staat paraat of hij ziet de bal naast gaan.

20191005_093757.jpg
Max heeft vandaag weer diverse ballen uit zijn doel weten te houden.

Jarno en Emma proberen onze scoren uit te breiden, maar zijn wat ongelukkig. En (speciaal voor Danielle...) dan gaat een oude voetbalwijsheid op: wanneer wij de kansen niet afmaken, zul je zien dat de bal er aan de andere kan wel ingaat. 
En helaas gaat deze voetbalwijsheid vandaag voor ons op.
Een knullig rolletje rolt achter Max en brengt de spanning in de wedstrijd volledig terug: 2-3.

20191005_095611.jpg
Matthijs op z'n Matthijs's…. met zijn tong uit zijn mond probeert hij zijn tegenstander voorbij te gaan.

Maar lang zal die spanning niet blijven (al mist Danielle deze, want ze verricht op dat moment net even een zeer belangrijke voetbalmama-taak, namelijk het halen van koffie!), wanneer Rik met een prachtig afstandsschot de wedstrijd in het slot gooit: 2-4!

Jarno heeft vandaag een haat/liefde verhouding met de doelpaal.... wanneer hij de bal verovert aan ze zijlijn. schiet hij deze prachtig hoog over de keeper. De bal knalt via  de binnenkant van de paal (voor de vierde keer al vandaag!) helaas uit het doel.

20191005_094741.jpg
Jarno glipt weer eens langs zijn tegenstander

Kevin die vandaag weer goed staat te verdedigen, trekt in de slotfase ten aanval. De bal lijkt echter over de achterlijn te rollen. Maar hij houdt hem toch nog binnen en legt de bal goed terug op Emma. Zij schiet deze helaas net naast.

20191005_093555.jpg
Emma lijkt net te laat te komen om de bal te veroveren.

Zo winnen we in een leuke en sportieve wedstrijd van een leuke tegenstander!

Volgende week spelen we weer een kraker, namelijk de derby tegen Roda! Benieuwd of voetbalmama Daniëlle dan weer een paar gouden tips voor het team heeft.