De dag van de wederopstanding
dinsdag 29 november 2016

S.V. Achterveld 3

Zondag 27 november was de dag dat tennisvereniging de Fjouwere hun jaarlijkse stamppot toernooi hadden in Minnertsga, maar ook op andere vlakken werd er sportief gestreden om de winst. En dat brengt ons bij de mannen van Achterveld 3, zij mochten vandaag aantreden tegen de lokale sportclub uit Hoogland; VV Hoogland.

Na een tweetal duels waarin Achterveld niet overtuigend was en zelfs verliespunten moest noteren, was het vandaag de dag van de wederopstanding. De dag nadat de grootste club van Nederland zich al reviseerde was het nu onze beurt. Helaas ontbrak op zaterdag de ‘’motivatie app’’ van Willem Sr. met daarin nogmaals de tijden erin vermeld van verzamelen waardoor prompt drie man te laat kwam. Alleen onze spits Remco had een goede reden, vanwege de hardnekkige gaslek die er was afgelopen zaterdag moest hij omlopen via de Emelaarseweg, waardoor hij een half uur later was…overmacht wat kan gebeuren….

Waren er dan geen tekens van een goed vooruitzicht hoor ik u denken? Jazeker, er werd weer een fazant gespot door onze eigen Freek Vonk’s Tim en Joris en dit zorgde voor blije gezichten aan de aftrap.

Onder een winters zonnetje werd er om 11.00 uur afgetrapt door de goed fluitende leidsman van vandaag. Die mocht binnen 5 minuten gelijk handelend optreden. Doordat Remco even moest bijkomen van zijn wandeltocht van die ochtend was het Joris die aan de rechterkant mocht beginnen en na een klein conflict met zijn tegenstander even naar de kant mocht gaan. Vanaf diezelfde kant zag hij en het massaal toegestroomde publiek dat het niet best was wat de heren van 3 lieten zien.

Na 10 minuten verplichte rust was het dan ook Joris die met een goede aanval aan de rechterkant gelijk voor gevaar zorgde door een strakke voorzet te geven aan Kevin, die met een katachtige reflex, waar menig ander teamlid niet aan kan denken, laat staan uitvoeren de bal op de paal schoot. Op dit hoogstandje na waren er enkel nog een paar trappen richting ’t Zwaantje te noteren en met de beruchte brilstand werd de kleedkamer opgezocht voor een bakje thee.

Onder het genot van een Earl Grey besloten de leiders rigoureus in te grijpen en werd er maar liefst 3 keer gewisseld. Zou dit het bekende schrikeffect veroorzaken?

Na een goed kwartier in de tweede helft was het onze vierdaagse liefhebber Remco die met een rake kopbal het verzet brak van de mannen van Hoogland, 1-0. Het publiek ging er nu eens goed voor zitten want de oranje hemden waren nu los.

4 minuten later was het Danny die de keeper voor de 2e keer verschalkte met een strak schot in de hoek. De inkt op het notitieblad was nog nat toen Remco na een assist van Joris de 3-0 binnenschoot. Remco, de nummer 2 van de topscorderslijst van Achterveld 3, kwam nu wel heel gevaarlijk dichtbij. Maar door adequaat optreden van Joris die nummer 4 en 5 binnenschoot bleef de marge toch op 7 staan.

Na 90 minuten, waarbij Rick maar liefst 89 minuten gespeeld heeft, floot de leidsman af waarna we 5-0 winst mee de kleedkamer innamen. Dat de vreugde nog groter kon worden wisten wij niet totdat Rick zijn bijna wekelijkse mop vertelde! 

Wij willen u deze mop dan ook niet laten ontgaan dus bij deze:


DE MOP VAN RICK

Een dom blondje belt haar man op. 

Blondje: “Schat, ik heb een probleem!”
Man: “Vertel...”
Blondje: “Ik ben vanmiddag aan een puzzel begonnen maar ik kom er niet uit!”
Man: “Zo moeilijk zou het toch niet kunnen zijn?”
Blondje: “Ik heb geen idee waar ik moet beginnen; alle stukjes lijken te veel op elkaar!”
Man: “En wat voor afbeelding staat er op de puzzel?”
Blondje: “Een rode haan, maar als nog lukt het niet.”
Man: “Wacht maar tot ik klaar ben met werken, dan doen we hem samen!”…
Even later komt de man thuis van zijn werk.
Man: “Nou, Waar is die puzzel van je?”
Blondje: “Hij ligt in de keuken, op tafel…”

Er slaakt een diepe zucht…
Man: “Oké, we gaan het als volgt doen: jij stopt alle cornflakes terug in de verpakking en ik vergeet het hele incident.”


Na deze vrolijke noot richten wij ons weer op de volgende tegenstander, volgende week Roda uit die bovenaan staat.