De ingezonden brief van El Capitano
zaterdag 23 maart 2019

S.V. Achterveld 4

Beste trainer/verslaggever van Achterveld JO8-1,

Afgelopen week heb ik een ingezonden brief van je behandeld in het verslag van Achterveld 4, waarin je mij complimenteerde over de positieve trend in mijn verslagen die ik als vervanger van onze twee vaste verslaggevers opstel.
Bij deze heb ik een vraag aan jou. Jij als een van de trainers van Achterveld JO8-1 weet iedere week weer de spelers in de spotlights te zetten in je verslag. Ze winnen nagenoeg alle wedstrijden en scoren aan de lopende band. Ik zelf ben een van de dragende krachten van Achterveld 4, maar continue staan andere personen in de spotlights,. Dave, die iedere wedstrijd wel weer een aantal vliegtuigen spot, Matthijs die denkt dat ie Messi is, Rick krijgt iedere week de ruimte voor zijn mop van de week. Rob Groen, als lievelingetje van zijn schoonvader leider Harry, Roland, die eindelijk uit de schaduw van Berry Powel is gekropen en af en toe het net weet te laten bollen, Joris, die ook menig doelpuntje meepikt, Tim van B. die menig bal uit ons doel weet te halen, Tim T. die vaak afwezig is omdat die uitslover weer een marathon of triatlon gaat lopen, de gebroeders Kerkhof, omdat ze tweeling zijn en niemand weet wie nu Olaf is en wie Niels, Mark Groen, omdat hij ieder jaar wel een paar minuten meedoet. Zelfs Mark van Brakel heeft al eens een heel verslag aan zich gewijd zien worden.

Maar ik, El Capitano, de man speciaal terug is gekomen uit de selectie om het 4e bij de hand te nemen, blijf maar in de schaduw van mijn ploeggenoten staan. Ik heb mijn moment proberen te pakken bij de nieuwsreceptie door de microfoon ter hand te nemen en mijn zangkwaliteiten te tonen. Maar blijkbaar was iedereen al te blauw om te horen hoe goed ik kan zingen. Wanneer onze vaste verslaggevers het weer eens laten afweten, ben ik degene die weer in de pen kruipt. Maar ik ben niet zo ijdel als hen door over mezelf te gaan schrijven. Zelfs mijn zus krijgt meer aandacht, nu ze is toegetreden tot het bestuur. Ik dacht eindelijk mijn rol gevonden te hebben door lid te worden van de Nieuwsbrief commissie, maar wat blijkt, daar is het de bedoeling dat je andere interviewt, in plaats van jezelf.

Beste trainer en verslaggever van Achterveld JO8-1, ik begin me langzamerhand een tweede Marthijn Houtveen te voelen, een waterdrager die alleen maar het vuile werk voor andere opknapt en nooit publiekelijk de waardering krijgt waar ie recht op heeft. Jij als verslaggever die zo goed iedereen positief in de spotlights weet te zetten in je verslagen, heb jij nog tips voor me hoe ik ooit mijn moment of fame kan krijgen?

Ik hoop dat je me de gouden tip kunt geven.

Groeten,

Een wanhopige El Capitano
Dennis K. te Achterveld

 4.png

Het antwoord van de trainer/verslaggever van Achterveld JO8-1:

Beste El Capitano,

Bedankt voor je ingezonden brief. Ik begrijp je gevoel. Jij, de man waar heel Achterveld 4 om draait, maar altijd in de schaduw van anderen. Ik zelf ben nooit een begenadigd voetballer geweest, maar heb ooit een seizoen beleefd, waarin ik ondanks mijn beperkte voetbalkwaliteiten toch de aandacht op mij gericht kreeg. Ik werd namelijk topscorer van Achterveld 5! Met liefst 5 doelpunten! Nu zul je denken, da's ook niet veel, was vast een heel slecht seizoen. Maar nu mijn geheim, ik had 5 keer gescoord, niet in het doel van de tegenstander, maar in mijn eigen doel! Ik al beperkte voetballer, kreeg hierdoor toch alle aandacht op mij gericht.

Aangezien jij ook geen sterkte scorende kwaliteiten hebt (in het doel van de tegenstander), zou je dit ook eens kunnen proberen. 

Maar als je slim bent, kies je dan wel een dag uit, waarop ook echt alle aandacht op jou gericht zal zijn. Bijvoorbeeld een dag dat Achterveld JO8-1 (die al hun wedstrijden winnen) een keer verliezen, de heren van Achteveld 1 hun wedstrijd niet weten te winnen en ook onze grote kampioenskandidaat Achterveld 2 met legen handen blijven staan. Dat maakt de aandacht voor jou alleen maar groter!

Hopelijk kun je hier wat mee en krijg je wat je verdient!

Succes El Capitano!

 

Vandaag, zaterdag 23 maart 2019 is de dag dat Achterveld JO8-1 een unieke nederlaag lijden, Achterveld 1 zichzelf een slechte dienst bewijzen door van SVMM te verliezen en Achterveld 2 de drie punten niet weten mee te nemen uit Bunschoten na de op papier makkelijke uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels, wat wordt geweten aan de "thuisfluiter" van een scheidsrechter. (Er gaan geruchten op dat de scheidsrechter omgekocht zou zijn....).

Dit zou dus de dag moeten zijn waarop El Capitano zijn plan zou moeten uitvoeren. Achterveld 4 moet vandaag een uitwedstrijd spelen tegen Jonathan 4. El Capitano is gespannen. Zal het hem vandaag lukken? Jonathan staat immers nog lager dan Achterveld 4, dus de vraag is, komen er wel situaties voor het eigen doel, waar hij 'per ongeluk' in eigen doel kan schieten?

De wedstrijd ging naar behoren. Joris Schouten scoorde, zoals ze vaak en zette Achterveld op voorsprong. El Capitano voelde aan dat dit zijn moment moest worden. Eindelijk kwam de bal eens goed voor zijn voeten voor het doel van keeper Tim en kon hij de bal "per ongeluk" heel knullig in zijn eigen doel schieten en daarmee de 1-1 op het scorebord zetten. Dit kon niet beter. Hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Achterveld 4 daarmee een punt zou overhouden aan de wedstrijd. Totdat Achterveld de 1-2 scoorde. Maar tot ontsteltenis van iedereen bij Achterveld, maar tot grote genoegdoening van El Capitano keurde de in de ogen van El Capitano uitstekende leidsman deze treffer af. (Er gaan geruchten dat El Capitano voor de wedstrijd in de kleedkamer van de leidsman gesignaleerd is en hem wat heeft toegeschoven om zijn plan maar te laten slagen).

De wedstrijd kabbelde voort en eindige daarmee in een 1-1 gelijkspel. El Capitano stapte met een grote glimlach van het veld. Hij had er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Achterveld 4 met een punt huiswaarts keerde! En dat op de dag dat de heren van zowel Achterveld 1 als 2 en het onverslaanbaar geachte Achterveld JO8-1 alle drie puntloos bleven!

En zo stapte El Capitano in afwachting van alle lof die hem ten deel zou brengen de kantine van SV Achterveld binnen.... 

 

Uiteraard sluiten we ook dit verslag af met de mop van Rick:

Welke zelfgemaakte aanvoerder van Achterveld 4 maakt een eigen doelpunt, om zo eens een keer een heel verslag aan zichzelf gewijd te krijgen?

Uh, Rick, dit is geen mop, dit is echt gebeurd vandaag!