De kop is eraf....
zondag 2 september 2018

S.V. Achterveld 4e

Augustus is de maand van de verwachtingen en het vooruit kijken. De voetbaltas staat weer te trappelen in de gang. De spinnenwebben zijn er inmiddels vakkundig uit verwijderd Er hangt in het huis een zweem van opgedroogd zweet en andere muffe geuren die je al een hele zomer niet geroken had sinds je die tas een paar maanden geleden gesloten in de hoek op zolder had gesmeten. Dit kan maar één ding betekenen: het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur!

 

Het vorige seizoen lijkt al eeuwen geleden te zijn en met het verstrijken van de tijd worden de herinneringen aan dat seizoen ook steeds rooskleuriger. De gedachtes dwalen af naar die tweede seizoenshelft. Want die tweede seizoenshelft was toch best goed? Misschien waren we wel de kampioen van de tweede seizoenshelft. En als we er zo eens aan terug denken was het voetbal misschien ook wel oogstrelend. Het kan haast niet anders dat we dat dit seizoen doortrekken.

 

Vol hoop wordt er dan ook vooruit gekeken naar het aankomende seizoen. Dit seizoen zou de belofte dan eindelijk wel eens ingelost kunnen worden. Het grote master plan zou dit jaar wel eens gerealiseerd kunnen worden. Het plan dat het bestuur 3 jaar geleden had door de grootste talenten van de seniorenelftallen samen te brengen in een kampioensteam.

 

Waar de motor afgelopen twee seizoenen nog wel eens haperde kan het haast niet anders dan dat het dit seizoen raak is. Het surplus aan ervaring zou zich dit jaar wel eens uit kunnen gaan betalen. Dan komt daar ook nog eens bij dat we vanaf dit jaar op zaterdag spelen. De dag van de nieuwe hoop. Waar het op zondag nooit lukte zou het dit jaar op zaterdag allemaal anders zijn. Ja eigenlijk kon er maar één conclusie getrokken worden: de kans is nagenoeg 100% dat Dennis Kok (graag aangesproken als ‘el Capitano’) ons eindelijk kampioen gaat maken.

 

Het feit dat we gedegradeerd zijn van SVA 3 naar SVA 4 mag de pret niet drukken. Als een stel jonge kalfjes in april stonden de manschappen te trappelen om weer de wei in te rennen. De opleving van het Nederlandse voetbal in Europa zou ook wel eens af kunnen stralen op SVA 4. En over Europees voetbal gesproken: zoals een oud wijsheer vorig jaar op deze plek al melde is het beker toernooi de kortste weg naar Europa.

 

Huizen was de eerste tegenstander op weg naar onze bekertriomf. Om de ambities direct kracht bij te zetten hadden de 4(!) leiders allemaal besloten iets anders te plannen bij deze seizoensouverture. Gelukkig heeft SVA 4 een multitalent in haar midden. Al staat hij nog wel in de nogal omvangrijke schaduw van onze ‘generaal’ Harry, in de wandelgangen wordt Martijn al ‘de kleine generaal’ genoemd. Het is alleen nog niet helemaal duidelijk waar men dan op doelt…

 

Met name op de heenweg werd met name het navigatiesysteem van Harry stevig gemist. Net op de dag dat SVA 4 de eerste historische wedstrijd op de zaterdag ging voetballen had Rijkswaterstaat besloten de halve A1 af te sluiten. Uiteraard schoof de helft van het elftal als makke schapen aan in de file die hierdoor ontstond waardoor we netjes 5 minuten na aanvang van de wedstrijd op het veld verschenen.

 

De wedstrijd zelf was verder weinig hoogstaand en eindigde in een 1-3 nederlaag. Al waren er nog wel een aantal opvallende feiten te melden:

  • Dave heeft de historische eerste assist van SVA 4 op de zaterdag te pakken. Het betrof helaas wel een doelpunt van de tegenstander

  • Matthijs is de gelukkige eerste doelpuntenmaker voor SVA 4 op de zaterdag en heeft daarmee zijn seizoensgemiddelde qua aantal doelpunten al na wedstrijd 1 bereikt

  • Afwerken is ook een kunst. Het schijnt dat Roland nog steeds op het veld bij Huizen staat om te proberen de bal in het doel te krijgen

  • Martijn beleefde een op zijn zachts gezegd ‘ongelukkige’ eerste wedstrijddag als coach. Zowel het tweede, als het vierde kwamen met 0-3 achter onder zijn leiding en wisten uiteindelijk zonder zijn leiding de stand nog om te buigen (1-3 en 3-3)

 

Al met al een moeizame eerste wedstrijd. Misschien waren die herinneringen aan het vorige seizoen iets te rooskleurig. Maar het seizoen is begonnen! We kijken nu al uit naar de winterstop….