De muziek lijkt er even uit bij Achterveld JO8-2
zaterdag 24 maart 2018

S.V. Achterveld JO8-2

De eerste wedstrijd in de lente, wordt gelukkig ook gespeeld bij redelijk lenteweer. Hopelijk blijft de winter nu even een paar maanden weg en kunnen we dit seizoen nog op veel mooie lentedagen voetballen!

De voorbereiding op deze wedstrijd was toch anders dan anders. Dat begon afgelopen woensdag al met het trainen. Dat Sander er niet is, daar raken we al wel een beetje aan gewend. Al was hij gelukkig dit keer niet afwezig wegens ziekte! Maar ook Gert was er niet, helaas wel met een minder leuke reden, zijn rug liet het niet toe. Ook vandaag bij de wedstrijd kon hij er vanwege zijn rugklachten niet bij zijn.

De training afgelopen woensdag werd daarom verzorgd door de zus van Max (Sanne) en de broer van Iris (Rick). Twee trainers in de dop! Volgens de kinderen hebben ze een hele goede training gegeven. Dus dat belooft wat!

Andere verstoring van de voorbereiding was het muziekproject op school. De afgelopen weken zijn de kinderen druk geweest met een muziekproject, waarvan gisterenavond het grote spectaculaire optreden was. De kinderen hebben een fantastische show opgevoerd, waar de energie vanaf afspatte. Dus ze lagen allemaal waarschijnlijk uitgeput en wat later op bed.

Vandaag voetballen we in Amersfoort, tegen Amsvorde. We kwamen mooi op tijd aan, waren er eerder dan onze tegenstander. Het veld moest nog worden uitgezet, dus we hadden alle tijd voor een goede warming-up. Daarbij leek niets erop dat de kinderen al hun energie gisterenavond in het optreden hadden gelegd.

Het begin van de wedstrijd was ook erg bijzonder. De spelbegeleider besloot dat we een soort rugby-aftrap moesten nemen. Beide teams moesten op hun achterlijn gaan staan en op het moment dat de spelbegeleider floot, moesten we met z'n allen zo hard mogelijk naar de bal rennen. Oei.... hadden we maar een EHBO-koffer mee, zag je de toeschouwers denken toen twee teams van 8 spelers (ja, ook dat vond de beste man wel een goed idee, om ipv 6 tegen 6, 8 tegen 8 te spelen) als een stel koeien die voor het eerst in de lente de wei weer in mochten op de bal af stormden. Wonder boven wonder hebben we geen botsingen waargenomen en kon de wedstrijd dus gewoon van start gaan.

Er is door de KNVB niet voor niks besloten om 6-tegen-6 te spelen, bleek ook nu weer. Met dus in totaal vier kinderen meer in het veld was het een groot kippenhok, of beter gezegd een weiland vol op hol geslagen koeien op hun eerste lentedag.

20180324_091615.jpg

Typerend beeld: de Achterveldse spelers vechten om de bal.... terwijl hun tegenstanders toekijken....

 

Voor de wedstrijd werd de kinderen nog gevraagd wat we doen als wij de bal hebben: "dan maken we een spekje" (dat houdt in dat we het veld groot maken, dus iemand ver naar voren en twee spelers die in het midden het veld breed maken. De vorm van een spekje). De kinderen weten dus wel hoe het moet, maar waren het vandaag even helemaal kwijt.

schot Kevin.jpg

Een typische Kevin-actie:waar ik de bal ook heb, ik knal hem naar voren! Helaas gaat deze meer richting de cornervlag dan richting het doel...

 

Jochem had ook weer even last van zijn oude probleem: zijn richtingsgevoel. Hij schot een bal keihard richting het doel..... waar onze keeper Jarno stond. Gelukkig werd de bal tegengehouden en Jochem was ook weer bij de les.

20180324_091512.jpg

Jochem en Kevin proberen de bal van hun vallende tegenstander te veroveren.

 

Wij waren in elk geval de kluts kwijt, maar het leek er ook op dat meerdere kinderen ook hun energie kwijt waren. IN het eerste kwartier schoot Amsvorde driemaal op doel.... en alledrie vlogen er ook in. Al hadden we daar ook wat pech bij. Het tweede doelpunt was een wat onverwacht schot vanaf de zijkant, die met wat geluk tussen onze keeper Jarno en de paal binnenvloog.
Bij het 3e doelpunt redde Jarno mooi op een schot, alleen tikte hij de bal tegen een medespeler aan, waardoor de bal toch nog achter Jarno belande.

Lamlendig.jpg

"Wat zijn we ook alweer aan het doen", lijken ze te denken.... "Oh ja, voetballen".

 

In het tweede kwart van de wedstrijd veranderde er niet veel aan het spelbeeld, al speelden we inmiddels het toch wat overzichtelijkere 7 tegen 7. We kregen in dit kwart helaas weer twee doelpunten om onze oren.

Iris emma.jpg

Onze dames staan ook weer hun mannetje! Iris en Emma in fel duel, onder toeziend oog van Kevin en Rik.

 

In de rust probeerden leider Sander met hulp van de hulpleiders (de voetbalmama's) de afspraken weer even helder te maken. Ook wisselde Jarno zijn keeperstenue met Ben. Jarno bracht meteen wat meer felheid in ons team, waar andere zich ook aan optrokken. We speelden nu ook richting onze supporters, wat natuurlijk ook altijd een boost geeft! 
We hadden voor de wedstrijd nog afgesproken dat we in elk geval een doelpunt zouden maken voor Gert!

emma2.jpg

Emma spurt met de bal richting het doel. Kevin en Rik volgen haar.

 

Dat doelpunt zou er ook komen. Emma die tussen meerdere tegenstanders stond zag maar één oplossing, de bal met een soort lob over haar tegenstanders en de keeper schieten. De keeper raakte de bal nog aan met zijn vingertoppen, maar dat was niet voldoende: daar was ie dan ons doelpunt! Emma danste net zo mooi bij het vieren van haar doelpunt als gisterenavond op het podium! 

20180324_092821.jpg

De aftrap na een tegendoelpunt. Kevin passt naar Matthijs die meteen een tegenstander op zich af ziet komen.

 

Niet veel later leek Emma zwaar geblesseerd. Ze had last van haar enkel en moest even naar de kant. We twijfelden even, was het gebroken, of toch gekneusd. Nee, Emma was echt heel zwaar geblesseerd Gelukkig geneest ze ook heel snel en dartelde ze een paar minuten later weer vrolijk het veld in.

Emma.jpg

Emma wordt fel aangevallen door haar tegenstander. Kevin, Rik en Iris kijken vol spanning toe.

Haar broer Ben mocht intussen nog een paar keer de bal uit het net vissen. Hij leek ook niet heel erg scherp op het doel of was ie zich aan het sparen voor de penaltyreeks?

Rik.jpg

Rik spurt naar voren, gevolgd door de rest van ons team.

 

Uiteindelijk lazen we op de voetbal.nl-app dat we het aantal tegendoelpunten helaas niet de 10 hebben gehouden en we met 12-1 hebben verloren. 

20180324_091617.jpg

Iris en Kevin proberen samen de bal weg te houden van de tegenstanders. Emma geeft rugdekking.

 

Maar gelukkig hadden we de penalty's nog! Onze eerste penalty werd er meteen door Max ingeschoten! Maar de jongens van Amsvorde hadden in de wedstrijd laten zien goed te kunnen schieten. Maar daar was opeens Super Ben! Het leek wel of hij een of ander superdrankje gedronken had, want hij pakte de ene hoge bal na de andere uit het doel. De tegenstander wisten niet wat hen overkwam. De toeschouwers genoten van zijn heldhaftige reddingen en beloonden hem terecht op een applaus. Als klap op de vuurpijl mocht ben bij een 2-1 achterstand de laatste penalty nemen. Heel koel schoot hij deze binnen! De penalty-serie eindigde dus in een verdienstelijk gelijkspel! 

Ben pen.jpg

Ben duikt weer richting een hoge bal en zal deze redden!

 

Terug in Achterveld wilden Ben en Emma perse mee naar Max zijn moeder.... Max rende naar haar toe en zei: "mama, wij hebben alledrie gescoord, dus we krijgen een ijsje van je!". Wat bleek, de moeder van Max had vanochtend deze drie beloofd dat ze alledrie een ijsje kreeg, wanneer ze zouden scoren. Tja, dat hebben ze inderdaad gedaan.... alleen had Max zijn moeder dat blijkbaar niet verwacht, want ze had geen ijs in huis....

Terug op de clup huppelde Emma de auto uit.... tot ze opeens haar moeder zag en leek te denken: oh ja, ik heb zo'n last van mijn enkel.... zo kreupel als wat ging ze richting haar moeder, die wat leek te schrikken. Ze heeft namelijk al meer ervaring met kinderen die na een voetbalwedstrijd naar het ziekenhuis moeten.... Maar zoals een echte moeder, kent ze haar dochter goed en had al snel door dat er niet veel aan de hand was.

Volgende week staat de wedstrijd van het jaar op het programma! Om 14 uur trapt de JO8-2 af voor een wedstrijd tegen de moeders en vaders! Dan zullen we eens zien of die ouders die het altijd zo goed lijken te weten langs de kant het eigenlijk zelf wel kunnen!
Het is dan alleen wel te hopen dat de kinderen hun energie weer terug hebben en weer voor muziek in het team zorgen!

 

Zaterdag 24 maart 2018: Ajax O9 - ADO Den Haag O9: 48 - 3

 Knipsel.PNG

Gelukkig leggen wij de lat bij Achterveld ietsjes lager.... en vieren we al een feestje wanneer we gelijk hebben gespeeld met de penalty's!