De swung komt er weer in bij Achterveld JO8-1, dat wint mede dankzij een hattrick van Jarno!
zondag 26 mei 2019

S.V. Achterveld JO8-1

Vandaag, de dag dat de meeste teams hun laatste competitiewedstrijd spelen, spelen wij onze laatste competitie uitwedstrijd. Hierna mogen we immers nog tweemaal een competitie thuiswedstrijd spelen.

De reis gaat vandaag op een heerlijk vroeg tijdstip (7:30 uur vertrekken we) naar Zeist, waar we tegen de plaatselijke vv Jonathan mogen spelen. Bij het verzamelen po de parkeerplaats, zien we ook onze meiden van de MO15 staat, wat blijkt ook zij gaan richting Zeist. Het laatste stukje in Zeist zelf is wat onduidelijk met de eenrichtingsverkeerswegen. We worden daar ingehaald door de auto's met daarin de meiden van de MO15, alleen rijden zij rechtdoor, waar bij ons de navigatie aangeeft dat we linksaf moeten. Keurig volgen we de navigatie en ja hoor, daar is de parkeerplaats van vv Jonathan. Terwijl wij inmiddels richting de voetbalvelden lopen, komen daar pas de auto's van de MO15 aangereden.

Terwijl wij het stukje van de parkeerplaats richting het sportcomplex lopen, ziet Ben iets vreemds aan de overkant aan de rand van het water, hij vraagt zich af wat dat is. Nou, dat is kunst Ben. Ben kijkt wat moeilijk en vindt het er maar raar uitzien. Max ziet iets verderop iets plastics in het water liggen. "Dat is gewoon troep". Maar nee Max, ook dat is kunst. We leggen ze uit dat er soms heel veel geld wordt betaald, voor dingen die er vaak heel simpel uitzien en dat je dat kunst noemt. Zo leren de jongens op dit vroege tijdstip nog eens wat.... Heel toepasselijk is heet pad dat de parkeerplaats naar het sportcomplex loopt het Filosofenlaantje

We beginnen de wedstrijd met Matthijs, Iris en Ben als wissel. Ze hebben elkaar blijkbaar veel te vertellen, want letten niet echt goed op de wedstrijd. Maar leider Gert heeft daar wel een oplossing voor. Hij vraagt ze of ze goed op willen letten wat er goed gaat tijdens de wedstrijd en wat beter kan, zodat ze in de rust hun teamgenoten tips kunnen geven.

20190525_083354.jpg
Matthijs, Iris en Ben volgen aandachtig de wedstrijd.

Jarno is op dreef vandaag. Hij jaagt zijn tegenstander op en pakt de bal goed af. Hij snelt ermee richting het doel, maar zijn schot gaat helaas naast. Wanneer Jarno een indribbel neemt aan de linkerkant, dribbelt hij goed naar voren en legt de bal mooi breed naar rechts waar Kevin komt aangesneld en de bal beheerst via de binnenkant van de paal binnenschiet: 0-1!

20190525_083417.jpg
Kevin schiet de bal hard ricthing het doel.

Rik geeft van achteruit vanaf de linkerkant een prachtig crossbal dwars over het veld naar de rechterkant, waar Jarno staat. Jarno kapt zijn man prachtig uit en lijkt over te gaan spelen naar Kevin. Maar hij verrast niet alleen Kevin, maar ook de tegenstanders door de bal  in de korte hoek prachtig binnen te schieten: 0-2!

20190525_083610.jpg
Jarno vliegt weer eens langs zijn tegenstander.

Opeens horen we leider Gert heel boos naar Rik roepen dat ie in het veld moeten blijven, anders wordt ie gewisseld. Rik schrikt en loopt gauw het veld weer in. Wat leider Gert niet gezien heeft is dat de bal hard uit is geschoten en Rik alleen maar behulpzaam wilde zijn om de bal voor zijn tegenstander op te halen...

20190525_083954.jpg
Rik controleert de bal.

Bij een aanval van Jonathan wordt de bal gevaarlijke hoog voor ons doel geschoten. Ben is niet bang voor de bal en kopt deze goed weg. De bal belandt echter voor de voeten van een tegenstander. Maar voordat die ook maar kan schieten is Max als een panter bovenop de bal gedoken! Niet veel later moet Max weer optreden bij een schot die over hem heen lijkt te gaan. Max tikt met een uiterste krachtsinspanning de bal net onder de lat met twee handen uit zijn doel Daarna schot van afstand tikt max met 2 handen net onder de lat uit zijn doel. De bal belandt bij Ben die deze snel naar voren schiet, waar Jarno en Iris paraat staan en achter de bal aan sprinten. Jarno is er het snelste bij en schiet goed in en zorgt voor de 0-3 voorsprong!


20190525_084647.jpg
Iris, Jarno en Matthijs jagen op hun tegenstander.

Kevin, die wissel staat begrijpt wel waarom Jarno zo goed voetbalt. "Zijn ouders zijn al 20 jaar getrouwd, daarom voetbalt Jarno zo goed". Leider Sander zegt tegen Kevin: "Maar jouw ouders zijn toch ook getrouwd, dus daarom kun jij zeker ook zo goed voetballen?". Nee, hier heeft leider Sander even niet goed opgelet... Kevin zijn ouders zijn namelijk helemaal niet getrouwd.... benieuwd wat dan de reden is dat Kevin ook goed kan voetballen. Hij zal het vast niet van zijn vader hebben, die loopt immers alleen op klompen. 

20190525_091941.jpg
De tegenstander schiet de bal net weg, voordat Kevin erbij kan.

De wedstrijd lijkt onder controle. Er wordt goed gevoetbald we zijn de bovenliggende partij. De spelers zijn duidelijk beter bij de les dan vorige week.

20190525_085908.jpg
Ben mist de bal en raakt per ongeluk zijn tegenstander (gelukkig licht).

Matthijs krijgt een indribbel. Hij bedenkt zich geen moment en dribbelt gauw het veld in en probeert van afstand te schieten. De keeper laat zich echter niet verrassen en houdt de bal tegen. Emma is ook op stoom ze gaat goed door en speelt de bal mooi over naar Kevin. Die schiet de bal echter tegen een verdediger aan. Maar de bal komt terug bij Emma, die goed is doorgelopen. Ze haalt uit, de keeper grabbelt wat, maar weet de bal nog net op de lijn tegen te houden.

 

20190525_090527.jpg
Emma snelt naar voren met de bal. Kevin is goed meegekomen en wacht af wat ze gaat doen.

Niet veel later sprint Emma weer goed met de bal langs de lijn. Een verdediger weet haar te stoppen voordat ze kan schieten.

20190525_090139(0).jpg
Emma sprint met haar tegenstander achter de bal aan.

Jonathan probeert te scoren, maar Max brengt goed redding bij een schot van dichtbij.
Matthijs krijgt het op zijn heupen en sprint langs lijn, maar weer wordt zijn schot geblokt.

20190525_085944.jpg
Matthijs probeert te schieten van afstand.

Emma is op dreef en sprint achter elke bal aan. Ze lijkt niet te stoppen en blijft maar rennen!

Jochem komt de verdediging een paar keer goed te helpen en weet diverse ballen af te pakken.

20190525_083608.jpg
Jochem verdedigt fel!

Bij een uittrap van de keeper van Jonathan, staat Matthijs goed opgesteld. De uittrap van de keeper komt namelijk recht in zijn voeten terecht. Hij probeert de bal meteen achter de keeper in het doel te krijgen, maar de keeper reageert snel en pakt de bal.

We blijven jagen op nog een doelpunt. Jaro komt goed naar binnen en geeft voor. Iris kan er helaas net niet bij.
Jochem sprint achter de bal aan en schiet, maar ook dit schot wordt geblokt.
Iris staat echter weer eens op de goede plek en krijgt de bal, maar ook bij haar schot staat er weer een verdediger goed opgesteld die het schot kan tegenhouden.

20190525_085910.jpg
Jochem buffelt erop los.

Waar het wachten eigenlijk is op de 0-4, schiet Jonathan raak met een knap schot in korte hoek. Max is verslagen: 1-3.

20190525_084541.jpg
Max trapt de bal naar voren.

We trekken met z'n allen ten aanval, maar wanneer de bal verspeeld wordt ziet een speler van Jonathan dat hun spits helemaal alleen staat, zonder een oranjehemd om hem heen. Hij schiet de bal daarom snel naar voren naar de alleenstaande spits. Jochem sprint er nog achteraan, maar de spits weet de bal toch op het doel te schieten. Gelukkig let Max goed op en weet de bal uit zijn doel te houden. Niet veel later is Max gelukkig weer scherp en houdt een hard schot tegen. Jonathan lijkt het nog spannend te willen maken.

Jarno neemt een corner en schiet deze mooi naar Iris die goed staat opgesteld. Iris schiet de bal goed richting het doel, maar de keeper staat weer op de goede plaats om de bal niet in zijn doel te laten belanden.

20190525_084406.jpg
Jarno snelt naar voren, Iris sprint met hem mee.

Een volgende corner wordt genomen door Rik, ook hij schiet de bal naar Iris, die weer scherp staat. Maar er staat ook een verdediger van Jonathan op scherp en die weet net iets eerder bij de bal te zijn dan Iris. Maar Jarno komt Iris helpen en weet de bal te heroveren en schiet de bal beheerst binnen: 1-4!

Kevin komt mooi op langs de rechterflank naar voren gesprint met de bal en geeft voor. Jarno lijkt door de benen van de keeper te schieten, maar de keeper reageert snel en laat zich niet poorten door Jarno.

Het slotakkoord is voor Jonathan, in de slotseconde scoren ze nog de 2-4. We winnen daarmee weer, maar nog belangrijker we hebben weer goed gevoetbald met z'n allen!

Op de terugweg komen we er overigens achter dat de ouder van Jarno helemaal geen 20 jaar getrouwd zijn... maar al wel 12 jaar.