De Tank is back!
zaterdag 28 oktober 2017


De Tank is Back!

Er zijn van die historische momenten waarop iedereen nog weet waar op dat moment was. Zoals zondag 10 mei 2009, inderdaad Moederdag. Maar vooral de dag De Tank Achterveld 5 naar het kampioenschap loodste.

Maar er zijn ook van die historische momenten, waar velen op dat moment geen weet hebben. Zoals vrijdag 27 oktober 2017. De dag van de comeback van De Tank.

De Tank, een voetballer waarvan iedereen die hem heeft zien spelen later tegen zijn/haar kleinkinderen vol trots zal vertellen dat ze hem live aan het werk hebben gezien.

9 de Tank.PNG

Er was er maar één die het recht had op nummer 9: De Tank!

De Tank, een sluipschutter in de spits. Ook wel te vergelijken met Romario, een luie voetballer, maar zo scherp als een panter wanneer hij een doelpunt kon maken. Of misschien is een betere vergelijke Inzaghi, de Italiaanse spits, die ook wel de lelijkste spits ooit genoemd wordt. Niet vanwege zijn uiterlijk, maar omdat hij een neusje voor de goal had en vaak “lelijke” doelpunten maakte.

Waar komt de naam Tank eigenlijk vandaan? Niemand die het weet. Er gaan geruchten dat De Tank zichzelf deze bijnaam heeft gegeven.

Volgens de Dikke van Dalen is een tank een gepantserd militair gevechtsvoertuig met rupsbanden en meestal een 360°draaibare geschutskoepel (toren) waarin als hoofdbewapening een kanon is opgenomen, met als hoofdfunctie direct vuur af te geven.

Klinkt niet echt als iemand met een fluwelen techniek…

Verder weet de Dikke van Dale te melden dat De tank wordt gebruikt bij acties waarbij vuurkracht, bepantsering en beweeglijkheid op de voorgrond staan. Ze vormen de kern bij een offensieve operatie. Bij defensieve operaties zal de tank in reserve worden gehouden voor het eventueel uitvoeren van tegenacties.

En dat klopt. Onze Tank wordt ook het liefst gebruikt bij acties waar vuurkracht nodig is (waar hij ook wordt opgesteld…. Hij zal altijd in de spits gaan staan….). Bij defensieve operaties, zul je hem dus niet veel in actie zien…

Klomp de Tank.PNG

De Tank was zo populair, dat ie zelfs zijn eigen kledinglijn had!

Maar De Tank, is vooral de man die Achterveld 5 op sleeptouw nam in het seizoen 2008-2009. Hij, de topscorer nam het team wedstrijd na wedstrijd bij de hand en dankzij zijn doeltreffendheid kwam het kampioenschap binnen handbereik.

Maar ook De Tank bleek toch menselijke trekjes te hebben… hij leek met zijn hoofd al meer bij het kampioensfeest te zijn, dan bij de wedstrijd, dus besloot de tactische sterke coach hem (en zijn broertje) in de kampioenswedstrijd op de reserve bank te zetten.
U begrijpt dat dit tot de nodige commotie heeft geleid en de supporters dit niet begrepen.

En ze kregen gelijk, want binnen 15 minuten stond Achterveld 5 al met 0-2 achter. Reden voor de coach om de getergde Tank (met zijn broertje) van de reservebank te halen en hen alsnog in te brengen.

De Tank was niet te houden en zetten hoogstpersoonlijk (samen met zijn broertje) de achterstand om in een 4-2 overwinning (3 doelpunten De Tank, 1 van zijn broertje).

Achteraf bleek het dus een tactisch uitstekende zet van de coach om de wat naast zijn schoenen lopende Tank reserve te zetten en hem zo op scherp te zetten, zodat hij alsnog Achterveld 5 naar het kampioenschap zou kunnen schieten.

Niet veel later hing De Tank zijn voetbalschoenen aan de wilgen en werd er niet veel meer van hem gehoord….

Tot vrijdag 27 oktober…

U zult denken: vrijdagochtend, dan is er toch altijd Walking Football bij SV Achterveld?

Ja, klopt. Zijn manier van voetballen lijkt dan misschien wel wat op Walking Football, maar de Tank was er vrijdagavond, bij het 7-tegen-7 voetbal.

Zonder er ruchtbaarheid aan te geven, had de Tank zijn voetbalschoenen weer uit de wilgen gehaald en was hij anoniem naar het Kerstens Sportpark gefietst. Toen hij de deur van de kantine opende verstoomde het al aanwezige volk. Je zag de mensen elkaar aanstoten: is het hem echt? Wat heeft hij daar in zijn handen? Een sporttas? Zal ie komen fluiten soms? De verbazing werd groter toen hij omgekleed in voetbaltenue het veld betrad. Het tenue zat als een echt Italiaans design mooi strak om zijn lichaam. Zijn benen zagen er nog steeds uit als kanonslopen. Mensen knepen elkaar in hun armen. Was dit waarheid? Waren ze hier getuigen van de come-back van De Tank?

De Tank genoot dat hij zonder opdringere fans weer eens een balletje kon trappen. Al miste hij nog duidelijk wedstrijdritme…. (waar hij vroeger overigens ook last van had….).

Vrijdag 27 oktober 2017 is dus nu voor de bevoorrechte personen die aanwezig waren op Kerstens Sportpark ook weer zo’n historisch moment, waarvan ze kunnen zeggen: ik was erbij!

 De Tank.PNG

Een afgetrainde Tank in zijn glorietijd.