maandag 3 december 2018

S.V. Achterveld 4

De goedheilig man is alweer een poosje in het land en dat betekent dat het voetbalseizoen 2018-2019 zich ook mag opmaken voor een tussentijdse meting waar een ieder staat.. Zo ook Achterveld 4. Dit seizoen wisselen we sterke wedstrijden af met wedstrijden die al heel snel in de kast verdwijnen en nooit meer naar boven gehaald gaan worden tijdens een rondje sterke verhalen vertellen bij het avondje van Sinterklaas of tijdens het doorgeven van de borrelhapjes bij een verjaardag van een verre familielid. Maar voordat we de balans van de 1e seizoenshelft mogen opmaken staan er nog 2 wedstrijden voor het ensemble van het 4e elftal op de planning met op 15 december de kers op de spreekwoordelijke taart, de zegetocht van onze bekeravontuur tegen Soest thuis. Via deze ezelsbrug willen wij u erop attenderen dat er nog kaarten over zijn om de wedstrijd bij te wonen...maar wees er snel bij...naar het schijnt heeft de Spar er ook oren naar gekregen en het zal ons niets verbazen dat zij de laatste 8239 overnemen en gaan uitdelen met een of andere actie op het dorp...

Terug naar de realiteit van de dag van 1 december 2018. Vandaag stond de wedstrijd tegen onze voetbalvrienden uit een dorp waar Joost Coenen nog steeds koude rillingen van krijgt als deze naam wordt uitgesproken, we mochten vandaag tegen de ''klokkendieven uit het oosten'' oftewel de rode variant uit Scherpenzeel, Valleivogels. Dat deze ploeg aardig kan voetballen mag zeker worden benoemd, verleden jaar werden zij 1e in deze klasse met een royale voorsprong op de nummer 2. Dit was echter voordat Achterveld 4 de overstap maakte naar de zaterdag en bijna halverwege de competitie bevinden de 2 gladiatoren van dit voetbalschouwspel zich keurig in de middenmoot.

We begonnen de aanloop van deze wedstrijd met het verzamelen op onze basisplaats, Kerstens Sportpark, en met het gezegde '' een ezel stoot zich nooit 2 keer aan dezelfde steen'' Voor de lezers onder ons die niet bekend zijn met deze spreuk, geen schaamte, in ons elftal zitten er ook een paar, volgt een korte uitleg volgens de dikke van Dale:

een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen (=men maakt geen twee keer dezelfde fout)

Was het Dave die een drietal weken geleden zich keurig bij Willem had gemeld dat hij iets later zou zijn en niet bij de technische staf besloot hij zich deze zaterdag zich te verontschuldigen bij de postbode van de buurman die weer getrouwd is met een nicht van de banketbakker van Willem dat hij een aantal minuten later zou zijn... En zo kon de Rinus Michiels van vandaag die een zeer sterke indruk achterliet bij zijn pupillen alvast de eerste wijziging aanbrengen in zijn basis elf.  Nu zult u misschien denken, met 13 man zijn nu de 2 wissels alvast bekend. Omdat we nog door zijn in onze beker wilt de technische staf onze topscoorder van dit toernooi sparen wat resulteert in steevast een helft wissel staan voor Mathijs. Maar niet deze keer! Wat velen niet weten is dat onze Mathijs zelf ook in een ver ver verleden een ''klokkendief'' was en woon achtend was in Scherpenzeel...Maar een goede 20 jaar later en met een gezonde blos op zijn wangen mag hij zich een achtervelder pur sang noemen. Dat hij zijn roots niet vergeten was bleek aan zijn getergde indruk die hij achterliet afgelopen week op het trainingsveld en kon de staff niets anders dan hem in de basis te zetten met alle risico's van dien; uitval voor de bekerwedstrijd op 15 december (waar trouwens nog steeds kaartjes voor te koop zijn en af te halen zijn bij Dog Sport tijdens kantoor uren) Joris, die net terugkwam van een blessure moest zijn plek afstaan aan onze eigen Rafael van de vaart, onze Wesley Sneyder, kortom Mathijs die het verschil zou gaan maken vandaag! Een andere verassing vandaag was de terugkeer van Dennis Blom op SVA. Dennis, trouwe fan vanaf dag 1 was enkel bekend van onze sportactiviteiten die op papier waren geschreven en was dusdanig onder de indruk van onze ''kwaliteiten'' dat hij niet over 1 nacht ijs gegaan is met zijn keuze voor voetbalschoenen. Als ware prof wilde hij goed voor de dag komen en met een uiterst gelikte voetbalschoenen waar menig voetbalspeler van het 4e een maand hard voor moet werken betrad hij het hoofdveld van Valleivogels.

Volgende week zal Dennis er niet zijn trouwens, vanwege blauwe tenen als gevolg van een te kleine voetbalschoen.

Over tot de wedstrijd. Om kwart over 12 floot de leidsman af en al snel werd Achterveld onder druk gezet..Nadat de coach besloot om in te zakken en wat tactische wijzigingen door te voeren kwam Achterveld voor. Met een keurige bal de diepte in werd Roland gelanceerd en kon hij zich opmaken voor een 11 tegen 1 situatie tegen de keeper. Dat Roland geen moeite heeft met scoren op Scherpenzeelse grond bewijst de geschiedenis al. In het verleden voetbalde Roland bij Roda en kon hij zich in een beslissingswedstrijd met deze club onsterfelijk maken door een ware hattrick te maken en de held van de dag te worden. Nu denkt u, wat moet ik met deze informatie? Dat dachten wij ook zaterdag, maar toch wilde hij dit feitje 7 keer benadrukken.. Ook vandaag faalde hij dus niet en stond de 0-1 op het scorebord. Wat verder volgde tijdens de wedstrijd was hetzelfde beeld als de eerste paar minuten..Valleivogels viel aan en Achterveld wilde via de counter toeslaan... De rust was al bijna in zicht toen er een penalty werd toegewezen door de leidsman aan Valleivogels na een handsbal...Met deze handsbal willen wij u graag een kleine quiz voorleggen van de veroorzaker van deze handsbal, was dit:

1) Dennis Kok, die patent heeft op ongelukkige handsballen binnen de 16

2) Een welbekende rapper uit de ''scene'' van Achterveld met 1 hit als repertoire?

3)Onze aanvoerder, oftewel de man die ons kampioen gaat maken dit jaar naar eigen zeggen?

Onder de goede inzendingen verloten wij 3 x 2 kaarten voor de bekerwedstrijd a.s. 15 december tegen Soest (er zijn nog kaarten beschikbaar trouwens bij de Dog Sport voor de liefhebbers)

Terug naar de wedstrijd. Helaas werd de penalty feilloos binnen geschoten en kon de 1-1 op het scorebord worden genoteerd. Dat de Achterveldse heren het niet eens waren met die penalty werd nog een aantal keer benadrukt tegen de leidsman die op een gegeven besloot dat het genoeg was met de discussie en dat de eerstvolgende die nog een opmerking maakte even 10 minuten kon afkoelen. Dat was niet aan dovemans oren gericht bij Mark en hij mocht zich even op de bank nestelen.  Ruststand 1-1!

De tweede helft was amper onderweg of de bal lag er weer in, aan de goede zijde! Met een goede voorzet was het uiteindelijk Remco die de bal keurig binnen knalde en zo konden we weer genieten van een comfortabele 1-2 voorsprong. Aan de andere kant hadden we onze geheime wapen ingezet! Klaarblijkelijk zat er nog wat oud zeer bij onze oud Scherpenzeler want Mathijs vlagde meer af dan een werknemer van Schiphol die vliegtuigen binnenhaalt voor zijn boterham. Helaas kon hij ook niet voorkomen dat bij een van de vele aanvallen van Valleivogels de bal toch keurig werd binnengekopt en we blij mogen zijn met uiteindelijk 1 punt! Volgende week krijgen we thuis de buren van Valleivogels en mogen we tegen Scherpenzeel weer onze kunsten laten zien!

Rick had voor de gelegenheid een hele lang mop voor ons in petto maar aangezien dit verslag langer is geworden dan menig verlanglijstje van een kind op sinterklaasavond bewaren we die voor volgende week! Hebben we toch nog iets om naar uit te kijken naast uiteraard de bekerwedstrijd tegen Soest op 15 december thuis waar op het moment van schrijven nog enkele kaarten beschikbaar voor zijn!