De zon breekt door voor Achterveld JO8-2!

Dit kalenderjaar is nogal rommelig begonnen voor bijna alle voetbalteams. Veel afgelastingen, waardoor er je dus nauwelijks in het ritme komt.

Zo ook vorige week. Het paastoernooi werd helaas afgelast. Het leek erop dat het een regenachtige dag zou worden, achteraf gezien viel het reuze mee. Maar ook op onze trainingsavond, afgelopen woensdag. Toen we aankwamen op het voetbalveld, barstte er een onweersbui los. Tja, wat doen we. Aflassen maar. Na een kwartier begon echter de zon weer te schijnen.
Het zat ons dus niet mee.

En dan kwam vrijdag ook nog het bericht dat Kevin ziek was en er mogelijk niet bij zou zijn. Nee, de voorbereiding beloofde weinig goeds.

Dan de wedstrijddag zelf. Het eerste pluspunt zagen we al snel toen we thuis de gordijnen openden: de zon scheen! Een heerlijke zonnige lentedag meldde zich aan!

Aangekomen op het voetbalveld, stond Kevin daar als eerste klaar met zijn voetbaltas. Moeders was nog niet heel overtuigd dat Kevn weer fit was, maar Kevin had er in elk geval zin in en was niet tegen te houden door zijn moeder.

Terwijl beide leiders nog druk zijn met het klaarzetten van de doelen en het oppompen van de ballen, ontfermen de voetbalmama's zich over de kinderen. Als ze aangekleed zijn, nemen ze meteen van de gelegenheid gebruik om de kinderen wat tactische tips mee te geven (wat de leiders normaal gesproken doen). Oei... als dat maar goed gaat....

Aangekleed luisteren naar de tactische aanwijzingen van de voetbalmama's.

Vandaag treden we aan tegen VRC uit Veenendaal. Vandaag begint Ben op doel. Jarno wil graag voetballen. Al snel blijkt waarom. Jarno heeft blijkbaar teveel energie doordat we afgelopen week niet gevoetbald en getraind hebben. Jarno gaat als de brandweer en scoort al snel de 1-0! Een voorsprong! Dat is lang geleden! Waar we eerder dit seizoen nog het "juichprobleem" hadden, was er nu meteen dolle vreugde over het doelpunt! Ondanks dat het dus heel lang geleden is dat we op voorsprong hebben gestaan, is niemand vergeten hoe je ook alweer juicht!

Ben volgt de wedstrijd voor zijn doel, gesteund door zijn broer die als supporter van Ben ook in het groen gekleed is.

Waar onze vorige wedstrijd tegen Amsvorde nogal rommelig was en we als kippen zonder kop over het veld renden, wisten de leiders (en waarschijnlijk ook weer de vele toegestroomde toeschouwers) niet wat ze zagen! Iedereen werkte keihard, we speelden goed over, er werd ook gecoached in het veld en iedereen hield rekening met het spekkie (ofwel: hoe staan we als we de bal hebben? Breed en diep, ofwel in de vorm van een snoep spekje).

Ben probeerde met zijn goede doeltrappen de bal naar voren te schieten. Rik hield de boel achterin onder controle, maar sprintte ook een paar keer goed mee naar voren. Matthijs, Iris en Emma buffelden op het middenveld om ballen af te pakken en de tegenstander tegen te houden. Jochem rende het hele veld over en coachte zijn medespelers heel goed. En Kevin en Jarno stonden in de spits om te proberen te scoren.

Met z'n alleen jagen we op de bal!

En dat scoren bleef niet bij dat eerste doelpunt van Jarno. Want al snel na de 1-0 schoot hij ook heel mooi de 2-0 binnen. Uiteraard gevolgd door weer een collectief gejuich! Tja, zo vaak hebben we nog niet kunnen juichen dit jaar.

Jarno in duel met zijn tegenstander.

Kevin liet even duidelijk aan zijn moeder zien dat hij echt weer beter was, want hij schoot met een hard schot de 3-0 binnen. Wat gebeurt hier, zag je iedereen denken. 3-0 voor! En we zijn pas 10 minuten onderweg.

Kevin gooit alles in de strijd om de bal te veroveren.

Kevin en Jarno hadden duidelijk de smaak te pakken, want nog voor rust scoorden Jarno de 4-0, Kevin de 5-0 en Jarno de 6-0!
En wat voetbalden we allemaal goed vandaag! Voor de leiders ook heerlijk om te zien, ze hoefden weinig te zeggen tegen de kinderen in de rust, want wat ging het goed allemaal!

Een fel duel tussen Rik, Max en twee tegenstanders. Emma schiet te hulp.

In de tweede helft wilde Ben ook voetballen, dus gaf hij het keepersshirt over aan zijn zus Emma. Een uniek moment voor de JO8-2, want ze is het eerste meisje dat keept bij de JO8-2 (Iris wilde ook graag, maar had vorige keer met trainen al gekeept, dus zij is de volgende keer aan de beurt).

Aangezien de broer van Emma (toevallig ook de broer van Ben) zelf moest voetballen, wordt Emma gesteund door een van de voetbalmama's.

Ook VRC wisselde van keeper en dat had effect. De keeper van de 1e helft bleek namelijk naast goed te kunnen keepen, ook heel goed te kunnen voetballen. Maar ook de nieuwe keeper maakte in de 2e helft een aantal mooie reddingen.

Iris sprint achter de rug van de tegenstander weg.

Toch lukte het Jarno om zijn 5e doelpunt te maken en de stand op 7-0 te zetten. Toen Rik weer eens goed doorschoof naar voren en de bal voor zijn voeten kwam, bedacht hij zich geen moment en haalde uit: 8-0! En nog steeds werd er bij elk doelpunt uitbundig gejuicht! Maar het waren ook allemaal hele mooie doelpunten.

Iris, Jochem en Rik snellen naar de bal.

Maar zoals gezegd werd VRC de 2e helft een stuk sterker. De speler die de eerste helft keepte wist heel mooi de eretreffer te maken: 8-1. Nu leek ook VRC de smaak te pakken te hebben, want diezelfde speler schoot niet veel later mooi van afstand raak: 8-2!

Emma heeft weer een bal tegengehouden en gaat deze uitschieten.

Intussen waren er een aantal voetbalmama's scherp en zagen dat VRC met een speler extra in het veld stond. In paniek probeerden ze dit de leiders duidelijk te maken. Wat ze echter niet wisten, was dat de leiders dit in de rust hadden afgesproken, om de wedstrijd zo voor beide teams wat leuker/eerlijker te maken.
En dat werkte: de stand in de 2e helft was immers 2-2.

Rik controleert de bal en weet zich in zijn rug gesteund door Jarno.

Ben die het de eerste helft toch wel een beetje rustig heeft gehad in het doel, wist toch de aandacht op zich te vestigen. Hij kreeg de bal op een aardige afstand van het doel van VRC. Er stonden meerdere tegenstanders voor zijn neus. Hij leek te denken: dat is lastig om doorheen te komen. Ben zag dus maar één optie: de bal met een hoge boogbal over iedereen heen schieten. En wat voerde hij dat prachtig uit. De bal vloog hoog door de lucht, over de verdedigers heen. De keeper kon er ook alleen maar naar kijken en zag de bal hoog over hem heen het doel in gaan: 9-2! (2e helft: 3-2!).

Ben haalt uit, net voordat zijn tegenstander bij de bal is.

Kevin bleek ook nog over voldoende energie te beschikken. Terwijl zijn vader inmiddels ook gearriveerd was, pakte hij aan de rechterzijlijn de bal goed af van zijn tegenstander en schoot de bal hard en laag in de verre hoek. De keeper was kansloos en hoorde de bal alleen langs hem heen suizen: 10-2! De dubbele cijfers zijn gehaald!

Ben op volle snelheid achter de bal aan.

Het slotakkoord was echter voor VRC, waar hun speler zijn hattrick voltooide en zijn 3e doelpunt maakt. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 10-3!

De eerste helft was Achterveld dus heer en meester, de tweede helft ging een stuk gelijkwaardiger op. Al met al dus een leuke wedstrijd voor de toeschouwers, met lekker veel doelpunten!

Zou de zon dan niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk zijn doorgebroken voor de JO8-2? We zullen het volgende week zien, wanneer we een uitwedstrijd spelen tegen GVVV.

Rik, onze penaltykiller, schiet ook nu weer raak.