Doelpuntenmachine Achterveld JO9-1 raast door!
zaterdag 21 september 2019

S.V. Achterveld JO9-1

Op deze heerlijke nazomerse dag, mogen we thuis voetballen tegen VRC uit Veenendaal. Na de twee ruime overwinningen van vorige week, proberen beide leiders de spelers op scherp te zetten en te voorkomen dat ze er niet te makkelijk over gaan denken.

Of de leiders zijn niet duidelijk geweest, of de spelers hebbe niet goed geluisterd, want direct na de aftrap weet VRC razendsnel te scoren na mooie harde bal die onder Max door vliegt: 0-1.

Dit tegendoelpunt lijkt de spelers wel wakker te schudden, want ze gaan meteen op zoek naar de gelijkmaker. Met een mooie diepe bal Ben stuurt Rik weg langs de lijn. Zijn voorzet schiet Jarno goed in de hoek, maar de keeper tilt hem net naast.
Niet veel later schiet Jarno vanaf de linker zijkant de bal hoog op doel. De keeper grabbelt wat en ziet de bal alsnog achter hem in zijn doel vallen: 1-1! We zetten dus snel weer orde op zaken.

20190921_091739.jpg
Jarno snelt alleen op de keeper af.

En we gaan door. Jarno neemt weer het doel onder vuur, maar schiet dit keer mis.
Na een hotseknots situatie voor ons doel ligt de bal opeens achter Max. Rik is later zo eerlijk te vertellen dat hij de bal zelf per ongeluk achter Max schoot: 1-2. 

20190921_094730.jpg
Max schiet de bal weer ver naar voren.

In de eerste time-out is leider Gert duidelijk niet tevreden. Hij noemt ons een lammetakkenbende. U hoeft niet te Googlen wat dat betekend, want Google kent dit woord niet. Maar laten we het erop houden dat hij bedoelt dat we maar wat aanrommelen...

Na de time-out lijkt de onvrede van de leiders binnengekomen te zijn bij de spelers, want ze geven meteen vol gas naar voren.
Een corner schiet Kevin mooi bij tweede paal waar Jarno vrij staat. Hij frommelt wat met de bal, die uiteindelijk ook vaart zet richting het doel van VRC, maar wordt uiteindelijk door een verdediger uit het doel geschoten. De weggeschoten bal komt bij Rik, die eerst nog uitglijdt. Hij staat snel op en schiet de bal, wat slapjes, richting doel. Dit schot bewijst maar weer dat je niet altijd hard hoeft te schieten, .... de bal rolt sloom richting het doel, langs iedereen heen, zelfs langs de keeper, zo het doel in: 2-2!

20190921_094431.jpg
Jochem trekt ten strijde.

VRC bijt ook goed van zich af. Max komt goed uit zijn doel uit en voorkomt een gevaarlijke uitbraak.

Kevin stoomt op naar voren en schiet van afstand, maar de keeper redt. De bal komt terug, weer bij Rik, en die schiet de bal beheerst binnen 3-2! Eindelijk staan we op voorsprong. Dit lijkt ons vleugels te geven en er volgt een fase waarin we erg goed spelen.

20190921_093305.jpg
Kevin geeft een mooie voorzet.

Emma en Matthijs gaan samen fel een duel in. Dankzij hen komt de bal bij Rik, die schitterend van afstand in de verre hoek schiet: 4-2!
We gaan door en na mooie aanval, de bal gaat via Jarno naar Matthijs, die deze mooi doorpasst naar Emma, die op haar beurt beheerst binnen schiet 5-2!

20190921_093631.jpg
Matthijs stoomt op richting het doel. Emma staat vrij en wil de bal wel hebben.

Maar VRC is scherp en probeert Max direct vanaf de aftrap te verrassen. De hoge bal vanaf de middenstip mist gelukkig voor ons net het doel en gaat naast.

Emma is los, het is Emma-time! Ze staat op scherp voorin, wanneer de bal komt schiet ze helaas op de keeper.
Niet veel later is het weer Emma, die dicht bij een doelpunt is, nu is de keeper haar te snel af.

Een prachtige bal van achteruit van Kevin, weet Jarno heerlijk met zijn buitenkant voet binnen te tikken: 6-2! 

In de rust kijkt iedereen tevreden, maar we zitten pas op de helft en VRC laat zien dat zij ook goed kunnen voetballen, dus we moeten scherp blijven.

Dat blijkt weer wanneer snel na de rust een speler van VRC een in dribbelt en de bal prachtig snoeihard bij eerste paal binnenschiet: 6-3!

Jochem probeert wat terug te doen met een beheerst schot van afstand, maar een verdediger tikt hem corner.

20190921_095935.jpg
Jochem probeert zijn tegenstander de weg te versperren.

Wanneer een uittrap van Max ver op de helft van VRC terecht komt, krijgt een verdediger krijgt hem recht voor zijn voeten. Hij bedenkt zich geen moment en haalt ineens uit. De bal vliegt net zo hard weer terug naar Max (die ook nog eens tegen de zon in moet kijken), maar helaas ook over hem heen, achter hem in het doel: 6-4.

Wanneer Ben ten strijde trekt, verliest hij een schoen. Maar dat weerhoudt hem niet om gewoon door te gaan. Op één voetbalschoen gaat hij door en schiet richting het doel. De bal wordt corner getikt. Ben zit blijkbaar helemaal in het spel en snelt naar de hoek om de corner te nemen, op dus nog steeds één schoen. Iedereen roept naar Ben dat hij zijn schoen aan moet doen, maar is lijkt helemaal in concentratie te zijn om de corner te nemen. Spelbegeleider Rick fluit om duidelijk te maken dat hij eerst zijn schoen aan moet doen. Maar Ben laat zich niet uit zijn concentratie halen, dribbelt de corner in en schiet deze met een mooi boog zo de verre kruising is.
Helaas voor Ben was er dus al gefloten en telt het doelpunt niet. Nog erger, hij moet even het veld uit om zijn schoen aan te doen, dus kan de corner niet opnieuw nemen....

20190921_091655.jpg
Ben, zoals we hem kennen, in opperste concentratie.

Na een hard schot van VRC van dichtbij, volgt een katachtige redding Max! Maar niet veel later is Max wel verslagen, nadat wij achterin staan te rommelen en een speler van VRC dit goed afstraft: 6-5. De spanning is weer helemaal terug!

Dan krijg Ben het op zijn heupen. Hij probeert met afstandsschoten de marge weer te vergroten. Eerst schiet ie naast, niet veel later weet de keeper een hard afstandsschot uit zijn doel te houden. Ook het derde schot gaat niet in het doel. Bij Ben geldt blijkbaar, viermaal is scheepsrecht want het vierde schot van afstand gaat er prachtig in: 7-5!

Achterin staan Kevin staat weer goed te verdedigen. Waarbij hij wordt geassisteerd door Jochem en Iris.

20190921_094522.jpg
Iris snelt naar voren.

We lijken de wedstrijd weer onder controle te hebben. Rik wordt mooi weggestuurd door Kevin. De keeper tikt de bal met zijn teen naast het doel. Niet veel later schiet hij de bal prachtig op de kruising. Bij hem is wel driemaal scheepsrecht. Wanneer hij de bal op het middenveld verovert, schiet hij de bal rustig in de hoek 8-5!

Iris werkt als een paard en sjouwt achter iedere bal aan. Ze komt een paar keer net tekort om de bal op doel te schieten.

Ook Emma weet het metaal te raken. Nadat ze de bal van Jochem ontvangt, krult ze hem schitterend op de paal.
Rik vergroot onze voorsprong en scoort de 9-5! 
We blijven het van afstand proberen, om onze 10e doelpunt te maken. Ben schiet mis en de rebound knalt Rik naast.
Ook Rik knalt nog een keer prachtig op de paal. Emma bekroont haar goede wedstrijd met haar tweede doelpunt van de wedstrijd en tikt onze 10e binnen!

20190921_093633.jpg
Emma schiet op doel!

Zo maken we ook vandaag weer veel doelpunten en laat Achterveld JO9-1 zien dat ze net als vorig jaar het scoren niet verleert zijn.

Helaas zal onze doelpuntenmachine volgende week niet op schot zijn, aangezien er dan geen wedstrijd is ingepland.