Een ezel stoot niet tweemaal tegen dezelfde steen... Achterveld JO9-1 stoot liefst driemaal tegen dezelfde steen...
zondag 9 februari 2020

S.V. Achterveld JO9-1

Het blijven altijd rare weken, wat het voetballen betreft, tijdens de winter. In december hebben we helemaal geen wedstrijd gespeeld (de enige geplande wedstrijd werd namelijk afgelast), eind januari speelden we dan weer 2 wedstrijden. Vorige week stond er ook een wedstrijd gepland, maar door de staking van de leraren, zagen een aantal ouders hun kans en gingen lekker een weekend weg. De baaldag die we opnamen, kwam ook goed uit voor de andere teams, die daardoor spelers van ons konden lenen.

Vandaag dan weer wel een wedstrijd op het programma, voordat we weer 3 weken geen wedstrijd in de agenda hebben staan. Je komt zo niet lekker in het ritme zou je zeggen.
Cobu Boys is vandaag de tegenstanders, als we om stipt 9:05 uur (tja, bijzonder tijdstip....) aftrappen, op ons eigen Kerstens Sportpark.
Ondanks dat we afgelopen week geen wedstrijd speelden, is daar niets van te merken en lijken we totaal geen last van gebrek aan wedstrijdritme, zoals ze dat zo mooi noemen.
We starten, zoals we iedere wedstrijd doen, voortvarend!
Wanneer een bal in een van de eerste minuten voor de voeten van Jarno ploft, grijpt hij direct zijn kans en knalt de bal tegen de touwen: 1-0!
Een lekkere start, maar Cobu Boys kan dat ook. Na een snelle uittrap van hun keeper, stuitert de bal hoog op. Kevin en Jochem verkijken zich op de bal en een speler van Cobu Boys is alert en schat deze hoge stuiterende bal wel goed in en ramt hem hard en hoog over Max het doel in: 1-1.
20200208_090553.jpg
Max ziet een bal hoog over zich heen het doel in vliegen.

We laten ons niet uit het veld slaan en blijven met goed voetbal het doel van Cobu Boys opzoeken. Bij Cobu Boys staat er echter een goede speler achterin, die knap staat te verdedigen en een fel duel niet schuwt.

Er volgt een waar "hotseknotsen hoge ballen de lucht in" moment, waarvan de vraag is of de bal nog normaal over de grond zal gaan rollen.
Wanneer Jarno de bal krijgt aangespeeld, terwijl hij met zijn rug naar het doel staat, draait hij slim weg en tikt bal meteen op het doel. De bal vliegt mooi in de hoek langs de verraste keeper: 2-1!
20200208_090746.jpg
Jarno strijd om de bal.

Maar weer komt Cobu Boys snel met een gevaarlijke tegenstaato. Een corner komt vlak voor de voeten van spits van Cobu Boys, maar Max duikt bovenop de bal en plukt deze net voor de voeten van de spits weg.

Na een mooie uittrap van Max neemt Rik de bal mooi aan, haalt uit en schiet de bal mooi in het doel: 3-1!
20200208_093414.jpg
Rik jaagt met Jarno op de bal.
We gaan door, op zoek naar meer doelpunten. Ben onderschept fel een bal en kijkt goed om zich heen. Hij ziet Iris vrij staan en geeft een mooie pass. Iris blijft rustig en schiet mooi binnen: 4-1!
We genieten nog even na, zo lijkt het, want Cobu Boys antwoord meteen vanaf de aftrap en voor we het weten ligt de bal achter Max: 4-2.
20200208_091236.jpg
Een uittrap van de keeper komt richting Matthijs gestuiterd.

We laten ons niet gek maken en Jochem snelt achter de bal aan. Hij houdt hem mooi binnen aan de rechter zijlijn, behoudt goed het overzicht en geeft de bal voor. Daar staat Iris vrij, die de bal keurig in de verre hoek schiet, waarmee hij de goed spelende keeper van Cobu Boys kansloos laat: 5-2!
20200208_092102.jpg
Jochem zet druk op zijn tegenstander.
Kevin denkt met een prachtig schot van afstand vlak voor rust ook nog te scoren, maar een speler van Coby Boys raakt de bal wat ongelukkig met zijn arm/hand waardoor hij naast gaat.
20200208_091901.jpg
Kevin, met de bekende tong uit zijn mond, probeert weer een aanval tegen te houden.

Zo gaan we met een mooie voorsprong de rust in. Maar we zijn inmiddels gewend dat de 10 minuten na rust niet onze beste 10 minuten zijn. Hopelijk zakken we nu niet in.

Jarno geeft meteen het goede voorbeeld en neemt het doel weer onder vuur. Zijn schot gaat achter net naast.
Wanneer een bal uit corner van Jochem bij Jarno komt, tikt hij hem richting het doel. De keeper weet de bal echter uit zijn doel te tikken. Maar daar is onze aasgier Iris weer, ze heeft een paar maanden "droog" gestaan, maar lijkt haar killerinstinct weer gevonden te hebben. Ze staat weer op de goede plek om de bal alsnog binnen te tikken en haar tweede van deze wedstrijd te maken: 6-2!
Vanaf de kant vraagt voetbal mama Van der Maas meteen of ze soms pizza heeft gegeten gisterenavond (het tovermiddel van haar zoon Ben), maar Iris blijkt gewoon een simpel broodje te hebben gegeten.
20200208_094056.jpg
Kevin lijkt de bal kwijt, Iris komt hem helpen.
We lijken echter niet van onze fout geleerd te hebben en zijn weer niet oplettend bij de aftrap van Cobu Boys. Ze weten de bal vanaf de aftrap wederom razendsnel achter Max te krijgen: 6-3.
Iris laat zien dat ze naast doelpunten maken, ook goede assists kan geven. Wanneer ze op de keeper afgaat, ziet ze goed dat Jarno is meegesneld en legt ze de bal netjes opzij waar Jarno het karwei simpel lijkt af te maken.... maar hij presteert het de bal vanaf een meter van de doellijn naast te schieten.
Cobu Boys probeert wat terug te doen. Ben gooit zich voor een hard schot, welke van dichtbij vlak voor ons doel wordt geschoten. Ook de corner die volgt gooit  Ben zich voor de bal, waarmee hij tot tweemaal toe een doelpoging onschadelijk maakt.
20200208_093422.jpg
Ben "vliegt" sierlijk over het veld, alsof hij een vliegtuig is...

Wanneer de keeper van Cobu Boys wat ongelukkig uittrapt en de bal bij Rik terecht ziet komen, is het Rik die al vallend de bal met een mooi boog over de keeper het doel in schiet: 7-3!

Ben valt nog een keer hard met zijn neus op de grond, wat even pijn doet, maar voor hem geen reden is de strijd te staken.
En gelukkig maar, want na een mooi actie van hem, schiet hij de bal van afstand op het doel, waar de keeper de bal met een uiterste krachtinspanning weet te keren. De bal rolt langzaam tegen de paal en lijkt op de lijn te blijven liggen, maar Jarno is er als de kippen bij en schiet de bal nog een keer op doel. Echter is de keeper weer alert en weet ook deze bal te keren. De bal blijft echter op de lijn liggen, zo lijkt het. Om aan alle onduidelijkheid een einde te maken is het Ben die de bal over de doellijn glijdt. Aangezien we geen doellijntechnologie hebben, is niet geheel duidelijk op wiens naam het doelpunt komt...
20200208_093352.jpg
Ben is net te laat, de keeper van Cobu Boys heeft zich al op de bal geworpen.

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen... zo ook Achterveld JO9-1 niet.... nee, die stoten zich driemaal aan dezelfde steen. Want ook na dit doelpunt is het weer Coby Boys dat direct vanaf de aftrap met een antwoord komt en de bal razendsnel weer achter een verraste Max weten te krijgen: 8-4!
Voor de weer goed fluitende spelbegeleider Cas meteen het signaal om voor het eindsignaal te fluiten van een leuke en sportieve wedstrijd.