Eerste overwinning Achterveld JO8-2, met liefst 7 doelpunten! Juichprobleem meteen opgelost!
zondag 15 oktober 2017

S.V. Achterveld JO8-2

Op deze mooie zonnige nazomerse dag mogen we, na twee thuiswedstrijden, weer een uitwedstrijd spelen. Dit keer eens niet in Veenendaal, maar helemaal in Houten. 

Hoe zal het ons vandaag vergaan, na al die problemen van vorige week? Allereerst waren de leiders van zowaar op tijd! Dus weer een probleem minder. Al diende zich meteen een ander probleem aan: Iris moet vandaag afzwemmen, dus is er niet bij. Gelukkig hebben we nog 8 spelers, dus toch  nog genoeg.

Het probleem van broekje nummer 5 (die nogal zwart was na de vele slidings van Kevin) is ook opgelost. Het broekje ziet er weer stralend wit uit. De moeder (of vader) van Jarno blijkt dus een goede wasvrouw(man)!

Maar zou het juichprobleem nu ook zijn opgelost? Hebben de kinderen thuis geoefend op het juichen?

teambespreking.jpg

De teambespreking in de kleedkamer

Na een lange autorit komen we aan op het mooie sportcomplex van Delta Sport in Houten. Nadat iedereen is omgekleed volgt uiteraard eerst de teambespreking. We vragen de kinderen altijd wat we vandaag goed moeten doen. De kinderen weten vaak precies te vertellen hoe we het moeten doen, zo ook vandaag. We gaan goed vrijlopen, de bal overspelen, de bal afpakken en scoren! Kevin heeft ook nog een goeie: we gaan goed luisteren naar de leiders! Kevin zijn moeder valt bijna van haar stoel, hoort ze dat goed? Ja, moeders en vaders, de kinderen weten heel goed het het moet (maar of ze het ook doen.....?).

Wanneer we naar het veld lopen, zien we dat we vandaag tegen een meisjesteam moeten spelen. Oei, dat kan weleens lastig worden. Want wij hebben twee meisjes in ons team en weten dus hoe goed meisjes kunnen voetballen.

Rik is ons vaste rots in de verdediging. Alleen wil Rik graag een keer in de spits. Dus vandaag mag Rik in de spits.

Vandaag staat Max op doel. In zijn eerste wedstrijd die hij keepte, dook hij op alle ballen die in zijn buurt kwamen. Vandaag was het niet anders. Max is een kei in duiken en rollen!

Max.jpg Max ligt.jpg

Max op zijn Max's.... komt er een bal zijn kant op, dan duikt hij er bovenop!

Maar Max kan ook goed uitschieten. Een van zijn uittrappen kwam bij Ben terecht. Ben nam de bal aan en keek eens goed rond wie er vrij stond. Jarno stond al te zwaaien en roepen dat hij de bal graag wilde hebben. Dus Ben schoot de bal naar voren. Jarno rende er achteraan, snelde langs alle tegenstanders die hij tegenkwam en stond opeens voor het doel van de tegenstander. Jarno dacht niet na en schoot de bal hard in de hoek: goal! 0-1! We stonden voor! Een primeur!

U zult nu denken, hoe zal het gegaan zijn met het juichen (vorige week was dat namelijk een klein probleempje...)? Nou, de kinderen wisten nu precies hoe dat moest. We juichten met z'n allen met onze handen in de lucht!

Blijkbaar bevalt dat juichen wel, want niet veel later gaat Jarno weer op het doel af, maar zijn schot wordt mooi gered door de keeper. Kevin is alleen heel attent meegelopen en schot de terugvallende bal alsnog in het doel: 0-2! En weer juichen we met z'n allen!

Kevin.jpg

Kevin trekt ten aanval, gesteund door Rik.

Wat een luxe, 0-2 voor! De kinderen hebben het er al over dat we wel even gaan winnen.... Oei, nu slaan we misschien wel een beetje door, we zijn net 10 minuten bezig. En dat blijkt, want de meisjes van Delta Sport kunnen ook voetballen en krijgen ook kansen. Nu hebben we Max natuurlijk op doel, die veel ballen pakt, maar er volgt ook een bal, die ondanks weer een mooie duik van Max toch het doel in vliegt: 1-2.

De meisjes van Delta Sport hebben net als wij nog niet veel gescoord, dus zijn ze terecht heel blij met hun doelpunt.

Jochem.jpg

Jochem haalt uit voor een schot.

Jochem is ook weer op dreef. Waar hij eerder nog wat last had van zijn richtingsgevoel, weet hij nu precies welke kant hij op moet. Hij weet ook bijna te scoren. Jochem heeft vandaag de grootste supportersschare meegenomen. Zijn vader, moeder en broertjes zijn er allemaal bij! Ze hebben er een ware familiedag van gemaakt!

Zoals al eerder geschreven hebben wij ook meisjes die heel goed kunnen voetballen. Wanneer Emma weer eens een bal goed afpakt, gaat ze ook maar eens op zoek naar het doel van Delta Sport. Ze schiet de bal koelbloedig achter hun keeper: 1-3! 

Emma.jpg

Emma verovert de bal en gaat op het doel af.

We beginnen de smaak te pakken te krijgen. Jochem en Ben werken hard op het middenveld en proberen veel ballen af te pakken. En wanneer ze een bal hebben schieten ze deze naar voren, waar Jarno iedere keer weer scherp staat. Wanneer Jarno een keer de bal krijgt, pingelt hij een paar tegenstanders mooi voorbij en scoort hij zijn tweede goal: 1-4!

U zult nu denken, Jarno voorin, maar Rik stond toch in de spits? Jazeker. Rik staat ook in de spits. Bij ons staat iedereen namelijk in de spits! Rik gaat heel soms mee naar voren, maar zodra de tegenstander de bal heeft, weet ie niet hoe snel hij weer naar achteren moet om Max te helpen de ballen tegen te houden. Een echte verdediger dus. Maar toch staat ie gewoon in de spits!

Rick.jpg

Een typerend beeld van Rik: fel op de bal om zijn tegenstander er niet door te laten.

Kevin is Rik zijn maatje achterin. Wanneer hij weer eens een bal tegenhoudt, schiet hij deze naar voren. De bal vliegt over iedereen heen. Mathijs ziet de bal zijn kant op komen en neemt de bal mooi mee. Hij ziet opeens dat hij alleen naar het doel van Delta Sport loopt, hij schrikt ervan, maar raakt niet in paniek en schiet de bal beheerst achter de keeper: 1-5! En weer kunnen we juichen met z'n allen!

Mathijs.jpg

Mathijs eist de bal op voor Jarno en Jochem.

Maar de meisjes van Delta Sport laten zich niet uit het veld slaan en blijven goed voetballen. En ze worden ook beloond. Max zijn uittrapt komt niet helemaal zover als dat hij in gedachten had (of staan zijn medespelers soms veel te ver naar voren?). Een speler van Delta Sport pikt de bal op en schiet de bal mooi langs de duikende Max: 2-5! Het meisje is uitzinnig van vreugde. Kunnen we ons voorstellen, dit is misschien haar eerste doelpunt? Ze rent richting de zijlijn en roept naar haar moeder: "ik krijg nu 5 euro van papa, want dat heeft ie beloofd als ik zou scoren!" Oei... die papa kan zijn portemonnee trekken.

Onze spits Rik weet ook nog bijna te scoren bij een van de spaarzame momenten dat hij naar voren komt. Maar de keeper redt mooi.

Mathijs schiet.jpg

Rik weet bijna te scoren.

We hebben vandaag allemaal goed gespeeld, maar het was toch wel de wedstrijd van Jarno. Na een mooie sprint scoort hij de 2-6, hij schiet daarna nog een bal eerst tegen de paal en als slotakkoord scoort hij ook nog de 2-7! We hebben dus 7 keer kunnen juichen met z'n allen! Dus dat juichprobleem van vorige week is nu wel opgelost!

Jarno.jpg

Jarno snelt weer eens voorbij alles en iedereen

Bij de penaltyserie zagen we weer dat meisjes heel goed kunnen voetballen. De meisjes van Delta Sport schoten de penalty's er erg goed in en wonnen daarmee deze wedstrijd met 4-2.

Na het douchen is het altijd tijd voor de snoeptrommel. Waar het ene kind in een mum van tijd onder de douche staat en is omgekleed, is het andere kind iets langzamer.... En dan heb je nog de Van de Maasjes.... als je er één in je team hebt, weet je dat je geduld moet hebben. Laat ons er nou net twee in ons team hebben.... Wanneer de eerste kinderen al omgekleed klaar zitten, zijn onze tweeling zich nog rustig aan het uitkleden... Geduld is dus een schone zaak...

Ben Emma.jpg

Onze tweeling Ben en Emma zijn niet alleen op het veld onafscheidelijk.....

Wanneer dan eindelijk iedereen fris gedoucht en omgekleed is, mag eindelijk de snoeptrommel open. Alleen heeft de mama van Jarno deze wel erg vol gedaan, dus bij het open doen ligt de kleedkamervloer vol met snoep...

Maar we kunnen met de drie punten in de tas terug naar Achterveld! Jarno zijn vader vond de heenreis blijkbaar wat aan de korte kant, dus vond hij een weg binnendoor, die een stuk langer was....

Het was dus vandaag duidelijk de dag van de familie Van de Hoven!