Eind goed, al goed voor Achterveld na klinkende overwinning op SEC: 7-2 (uit de Barneveldse Krant)
zondag 28 mei 2023


Achterveld moest nog één keer winnen om zich veilig te spelen. Dat deed de vierdeklasser met een klinkende overwinning op SEC: 7-2. ,,Volgend seizoen moeten we meer punten pakken in uitwedstrijden.”

Door: Peter Pos
Foto: Bram van den Heuvel

Natuurlijk was Jouri Melkert een blij man toen hij zaterdagmiddag van het veld stapte met een 7-2 overwinning op zak. De trainer van Achterveld was opgelucht dat zijn ploeg niet de nacompetitie in hoeft, maar weet ook waar het dit seizoen aan schortte.

,,We pakten dit seizoen 29 punten in thuiswedstrijden en slechts zes buiten Achterveld. Dat verschil is wel heel groot en daar ligt een verbeterpunt voor ons. Ik heb geen idee waardoor het komt, uit verloren we zelden met grote cijfers.”

Een uitzondering was de uitbeurt tegen SEC. In Soest werd het 4-0. SEC kon zaterdag bij winst nog aanspraak maken op nacompetitie voor promotie naar de derde klasse, bovendien miste Achterveld aanvoerder en topschutter Sven van Rossum vanwege een schouderblessure.

Op eigen veld is Achterveld dit seizoen een klasse apart en dat bleek nu ook weer. Bij rust was het al 4-1. ,,Toch hadden we het in het begin nog best moeilijk’’, merkte centrale verdediger Sil Hogeboom. ,,We moesten echt even flink aan de bak. Toen we uitliepen naar 4-1 voetbalden we alleen maar lekkerder.”

De 20-jarige Hogeboom vormde voor het laatst het centrum met Rens Brand. Brand stopt net als de andere routiniers Brian Bakkenes, Jelle Neumann en Gerben van Doorn. De jeugd moet het overnemen.

Bij de verkiezingen van speler van het seizoen eindigden drie jonkies in de top-3. Gian Voorburg, Hogeboom zelf en Bas van Ruitenbeek. ,,Zelf heb ik ook op Gian gestemd’’, aldus Hogeboom. ,,Hij heeft het echt verdiend. Zelf kijk ik ook terug op een mooi jaar waarin ik heel veel minuten heb mogen maken.”
De student fysiotherapie is niet bang voor het nieuwe seizoen, zonder de ervaren krachten. ,,Ik heb dit jaar goed ‘af kunnen kijken’ bij Rens, dus dat gaat wel goed komen.”

Bovendien keert Bob van Ruitenbeek terug van Valleivogels. Melkert: ,,We houden genoeg ervaring en kwaliteit over. De selectie is bovendien breed genoeg. Alleen moeten we wel beter gaan presteren in uitwedstrijden.”

Doelpuntenmakers: Bas van Ruitenbeek 2, Rens Brand, Joey van den Brink, Joris Houtveen, Finn van Ruitenbeek en een eigen doelpunt SEC