Emma volgt de wijze raad van haar vader op en gaat voorop in de strijd bij een zeer goed spelende JO9-1
zondag 10 november 2019

S.V. Achterveld JO9-1

Er zijn van die dagen dat je al bij het ochtendgloren denkt: dit wordt een bijzondere dag.

Zo ook vandaag. We moesten namelijk al om 7:40 uur vertrekken, op deze frisse herfstochtend naar Veenendaal om daar tegen een van de vele plaatselijke verenigingen te spelen. En wel tegen een van de grotere clubs, namelijk DOVO. De oplettende lezer weet dat we een paar weken terug ook al bij DOVO hebben mogen spelen. En daar op hun mooie hoofdveld mochten spelen, waar we vandaag ook zouden mogen spelen. 

Maar de dag begon dus heel bijzonder. Het eerste bijzondere was, dat leider Sander als eerste het parkeerterrein van het Kerstens Sportpark dacht op te rijden. Sander is degene die altijd de vertrektijden doorgeeft, maar de ouders weten inmiddels dat ze daar wel 5 minuten bij op kunnen tellen, aangezien hijzelf bijna standaard 5 minuten te laat komt.
Maar hij dacht dus als eerste de parkeerplaats op te rijden, wat op zich al bijzonder is. Maar tot zijn grote verbazing zag hij daar al een auto staan. Ja, de meeste ouders van de JO9-1 zijn vroege vogels en nagenoeg allemaal altijd ruim op tijd. Ook de Van der Maasjes zijn meestal op tijd.... wanneer ze door Danielle of Cindy worden opgehaald. Maar Sander dacht dat hij (na een korte nacht doordat het weer erg gezellig was bij het 7-tegen-7 de avond daarvoor) dat hij nog wat slaperig was en het dus niet goed zag... maar daar stond toch echt de auto van moeders Van der Maas. Vol trots stapte ze uit om te laten zien dat ze het toch was, die als eerste aanwezig was!

Dit beloofde wat, niet één Van der Maas die op tijd is, maar gewoon drie Van der Maasjes! De dag kon al niet meer stuk.

Emma vertelde dat haar vader bij het ontbijt tegen haar heeft gezegd dat ze de beuk erin moet gooien vandaag! 

 

Emma begon meteen goed..... ze vroeg meteen of ze als wissel mag beginnen. Aangezien Matthijs vandaag de JO9-2 mag versterken, hebben we dus maar 2 wissels. Scheelt de leiders dus weer wat puzzelen.

Ondanks het vroege tijdstip, lijkt iedereen klaarwakker. We vliegen de startblokken uit en spelen meteen fantastisch! Er wordt heel gedisciplineerde gespeeld, goed overgespeeld echt een genot om naar te kijken!

Rik neemt het doel onder vuur, Jochem probeert het mooi van afstand en ook Jarno staat voorin scherp op zijn kansen te loeren.

Nadat Ben goed fel doorgaat, komt de bal bij Rik. Zijn schot wordt goed gekeerd door de keeper van DOVO, die ons vandaag vaker in de weg zal staan.
Een prachtige diepe bal van Ben komt bij Jarno terecht. Hij kapt zijn tegenstander mooi uit en schiet keurig binnen 0-1!

20191109_085012.jpg
Jarno neemt het doel van DOVO onder vuur.

Jochem dribbelt een bal in naar Jarno. Die past meteen door naar Rik, die op zijn beurt goed wegdraait van zijn tegenstander en mooi inschiet 0-2!

Zoals gezegd wordt er zeer goed samengespeeld. Na een mooi een-twee met Rik, ziet Emma haar schot gekeerd worden door de goed spelende keeper van DOVO.

Ben staat scherp bij een indribbel van DOVO en pakt de bal af. Hij snelt naar het doel en schiet hard op doel. Weer is de  keeper een sta in de weg.

20191109_085902.jpg
Ben schiet de bal stijlvol op doel.

Kevin komt goed naar voren. Hij kan zelf schieten, maar is niet zelfzuchtig en speelt over naar Jarno. Die lijkt te schrikken van de goede voorzet en maait over de bal heen.
De uittrap van de keeper komt bij Jarno, nu schiet hij naast. 

Wanneer een bal uitgaat via een van ons pakt Kevin de bal. Sonja is sportief en zegt: die is niet voor ons. Iris denkt daar anders over en corrigeert haar en zegt: "Dat maakt niet uit". 

20191109_083809.jpg
Jochem is sneller bij de bal dan zijn tegenstander.

Emma is op dreef. Na goed samenspel met haar tweelingbroer Ben schiet ze de bal echter weer naast. Niet veel later probeert Ben het zelf, maar schiet hard op de keeper.
Daarna volgt een prachtige aanval: Ben dribbelt in en speelt naar Emma, die behoudt het overzicht en passt naar Jarno. Die schiet hem mooi over de keeper in het doel: 3-0!

Achterveld is net als in de eerder wedstrijd dit seizoen duidelijk een maatje te groot. Max krijgt na een minuut of 15 voor het eerst de bal, wanneer hij een doeltrap mag nemen. Deze schiet hij mooi over de grond dwars door het midden maar de vrijstaande Jarno. Hij rent naar het doel, schiet.... weer naast....

Niet veel later weer een kans voor Jarno, maar dit schot gaat recht op de keeper. Het is vandaag niet zijn dag, gezien de vele kansen die hij krijgt, maar waarvan er ook vele niet in het doel willen.

Kevin stoomt op en passeert zijn tegenstander keurig en schiet vanuit een moeilijke hoek op het doel. De bal gaat helaas in het zijnet.

20191109_085441.jpg
Kevin met een van zijn vele rushes naar voren.

Wanneer Rik en Iris wat met de bal lopen te stoeien vlak voor het doel van DOVO, komt Emma er aan gestormd om de bal snoeihard in het doel te rammen. De bal vliegt schitterend tegen de touwen 4-0!

Dan krijgt Max voor de tweede keer de bal, weer omdat een bal naast zijn doel is gegaan. Hij heeft nog steeds geen bal hoeven tegen te houden.

20191109_084903.jpg
Max bij een van zijn spaarzame acties...

Wanneer Iris achter een bal die uit lijkt te gaan sprint, weet ze deze met een schitterend kapbeweging toch binnen te houden. Helaas is een tegenstander achter haar aan gesneld en pakt de bal af.

Rik knalt ondertussen de 0-5 mooi binnen. Iris staat te azen op een doelpunt, maar krijgt de bal er niet in. Dan is het weer Emma-time: weer schiet ze de bal beheerst en snoeihard achter de keeper van DOVO: 0-6!
Niet veel later zal Emma ook haar derde doelpunt maken.
Na goed fel doorgaan van Iris komende bal bij Emma en weer knalt ze zuiver tegen de touwen 0-7!

20191109_085952.jpg
Emma op volle snelheid richting het doel van DOVO.

Rik stoomt door en ramt ook zijn derde doelpunt binnen: 0-8!

20191109_083804.jpg
Rik in duel met twee goed spelende meisjes van DOVO.

Daar is dan de derde bal Max... weer een doeltrap.

Jarno komt na zijn wissel weer het veld in en gaat verder waar hij gebleven was.... voorzet van Kevin schiet hij weer naast.

Dan eindelijk zien we Max in actie! Bij een spaarzame aanval van DOVO komt hij goed zijn doel uit en duikt voor de aanstormende tegenstander op de bal.
Zijn uittrap vliegt tussen alles en iedereen door en komt voor de voeten van Jarno, die de bal dit keer niet naast schiet... maar prachtig op de lat schiet.

20191109_090842.jpg
Ben is Max maar gezelschap gaan houden...

Na weer een mooie voorzet Kevin... is het weer Jarno die de bal er maar niet in krijgt.
Dan probeert Kevin het maar zelf van afstand, maar hij schiet net naast.

Jarno zal de wedstrijd toch nog goed afsluiten, wanneer Rik de bal verovert, deze doorpasst naar Emma en zij geeft de bal op een presenteerblaadje aan Jarno, die deze mooie aanval op waarde schat en ook zijn derde doelpunt maakt: 0-9!

De hardwerkende Iris blijft tot de laatste minuut op zoek naar een doelpunt, maar haar schot mist voldoende kracht om de keeper te passeren.

20191109_083943.jpg
Iris sjouwt er weer ouderwets op los.

Vlak voor tijd showt Max nog even zijn keeperskunsten. Hij maakt een mooie snoekduik, op een bal die naast gaat.

De meegereisde ouders zijn vandaag niet voor niks zo vroeg opgestaan om in de kou langs de lijn te staan. Ze hebben genoten van de hardwerkende spelers die een van de betere wedstrijden dit seizoen hebben gespeeld. Maar de meest troste man vandaag zal vader Van der Maas zijn. Zijn vrouw die gewoon ruim op tijd was en zijn dochter die zijn adviezen zeer goed heeft opgevolgd met en drie fantastische doelpunten heeft gescoord!