Goed spelend Achterveld JO11-1 neemt de punten mee uit Spakenburg
zaterdag 8 april 2017

S.V. Achterveld JO11-1

Na een vrij weekend ging de JO11-1 op weg naar Spakenburg voor de wedstrijd tegen IJsselmeervogels JO11-2. De jongens lieten zich niet intimideren door het grote stadion en de echte voetbalsfeer. Integendeel, nadat de scheidsrechter had gefloten voor de aftrap werd er geconcentreerd gevoetbald. Dit was ook nodig aangezien Ijsselmeervogels verzorgd voetbalde met een extreem diep spelende spits en dus de aanvoer naar die spits zoveel mogelijk afgesneden moest worden. Het ging de eerste 12 minuten dan ook gelijk op zonder al te grote kansen over en weer.

SV Achterveld wist echter de druk op het doel van de tegenstander steeds meer op te voeren en na een aantal corners wist Dinan uit een corner van Douwe en goed doorkoppen van Tim met een volley de 0 - 1 neer te zetten. Vervolgens bleef het team gedecideerd op balbezit spelen en van daaruit aanvallen.

Met veel inzet en loopwerk wist Ijsselmeervogels de gaten dicht te houden, maar het overwicht werd aan het einde van de 1e helft steeds groter. De stand bleef echter bij 1 doelpunt voor en dus spannend voor de toeschouwers.

Na de korte pauze ging SVA op dezelfde voet verder en wist de op links goed spelende Jarin vanuit een scrimmage de 0 - 2 er in te prikken.

Ijsselmeervogels liet het er niet bij zitten, maar een aantal elkaar opvolgende afstandschoten werden door Renzo allemaal klemvast onschadelijk gemaakt. De inspanningen van de tegenstander eisten halverwege de 2e helft hun tol, de batterijtjes waren leeg, en met goed combinatievoetbal wist Douwe de 0 - 3  op het scorebord te zetten.

De jongens maakten daarna goed gebruik van de geboden ruimte en bij een volgende aanval werd de vrijstaande Jarin gevonden en die schoot met zijn sterke linkerbeen de bal diagonaal in het doel, zodat we tevreden naar huis konden met een goede 0 - 4 op zak.