Gouden dag voor Achterveld
zaterdag 9 februari 2019

S.V. Achterveld 1

Dat Achterveld zelf met 5-0 won van Musketiers was leuk. Pas echt blij werden de ‘oranjehemden’ toen na afloop bekend was dat Voorwaarts Utrecht verrassend had verloren en Lienden, ook nog steeds een voorname concurrent gelijk had gespeeld.

,,Dit is een gouden dag voor ons’’, jubelde aanvoerder Sven van Rossum die zelf twee keer scoorde en zijn seizoenstotaal daarmee naar 20 bracht.

Musketiers.jpg
Rens Brand en Aike de Vette in een fel duel.

Halverwege zag het er nog heel anders uit. Mede door de harde wind schuin over het veld lukte het Achterveld nauwelijks om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Een keer werd de bal wel laag gehouden en prompt zorgde Aike de Vette voor de 1-0. Dat was twee minuten voor rust.

Aike.jpg
Aike de Vette zette Achterveld op voorsprong.

Twee minuten na de pauze was het al 2-0 en ging het ineens lopen. Bob van Ruitenbeek en Van Rossum wisten elkaar uitstekend te vinden en namen samen de rest van de doelpunten voor hun rekening. Bij de 5-0 trok Van Rossum een lange neus naar zijn ploeggenoten die naar Van Ruitenbeek riepen dat hij de bal absoluut niet mocht afgeven. Het clubtalent trok zich daar niets van aan en legde de bal keurig breed. Van Rossum was daar uiteraard erg blij mee.

Sven.jpg
Sven van Rossum was weer belangrijk met 2 doelpunten

Doelpuntenmakers:
1-0 Aike de Vette
2-0 Sven van Rossum
3-0 Bob van Ruitenbeek
4-0 Bob van Ruitenbeek
5-0 Sven van Rossum

 

Bron: Peter Pos (Barneveldse Krant)