Het dilema van Achterveld JO9-1.... wie o wie moet dat verslag schrijven?
zaterdag 25 januari 2020

S.V. Achterveld Achterveld JO9-1

Waar te beginnen?!

In alle opzichten waar ga ik beginnen met dit verslag?

Van de week in de app werd al gemeld dat Iris mee deed bij de JO8-2 en Kevin bij de JO9-2.

Maar ook onze verslagschrijver en tevens leider/trainer Sander was er deze koude ochtend niet bij, hij ging als leider met de JO15 mee. Hoe moest dat nu weer met het verslag waar wij inmiddels toch allemaal zo aan zijn gehecht. Het was de beurt weer aan voetbalmama Claudia maar die had haar weigering al klaar. Zij had een feestweekend, zoon Jochem was vrijdag 9 geworden en dit werd in het weekend groots gevierd!

Voetbalmama Anja had een paardenweekend in Amsterdam, Jolanda en Sarah ontbrak het aan talent dachten ze en Danielle ging met Hoogland mee om de wedstrijd van Sanne te bekijken. Dat was eigenlijk ook raar want de JO9-1 moest vandaag spelen tegen Hoogland.

Dan de wedstrijd maar, waar het 4x 10 minuten die heel divers waren. Achterveld ging als een raket van start met een ware doelpunten regen. Als invallend verslagschrijfster valt dit niet mee kan ik je vertellen!

Nadat Max de eerste bal had aangeroerd ging deze de kant van Hoogland op, om voorlopig niet meer zijn kant op te komen.  

 

1.png
Max met zijn katachtige keepers talent! 

Rik had tussen 6 paar beentjes door keurig in de hoek de openingstreffer! Dit werd al rap opgevolgd door een mooie hoge bal van Jarno 2-0. Hoogland lijkt wat geschrokken van de felle start van Achterveld. Achterveld ging lekker door met een fraaie voorzet van Rik maakte Jarno mooi af 3-0! Dit zijn de ballen die de leider Gert graag ziet. Gert had ruim de tijd om de wedstrijd goed in de gaten te houden, het verslag werd geschreven en er was maar 1 wissel dus appeltje-eitje.

Na weer een schot op het Hooglandse doel kwam de keeper van Hoogland met een wat onhandige bal. Jarno was er als de kippen bij en pakte deze bal mooi op 4-0. Na weer een schitterend “Gert moment” van Ben en Jarno was het wederom Jarno die de bal achter de lijn weet te krijgen. Met nog een actie van Hoogland richting Max, die het al wat fris begon te krijgen, ging Achterveld met 5-0 de time-out in.

2.png
Jarno in een van de vele acties richting doel. 

Met een toch wel dikke voorsprong begonnen we aan de 2e 10 minuten. Waar Emma van start ging met een prachtige bal naar Jarno, werd deze voor open doel niet afgemaakt. Al snel kwam er een nieuwe kans dit keer voor Rik maar ook hij schoot niet raak. Rik had vandaag iets met midden, midden door een aantal tegenstanders, midden in de handen van de keeper maar gelukkig ook een paar keer midden in het doel.

De doelpunten regen hield op....!  Het hoogte punt als je het zo kan noemen was in deze 10 minuten dat Jarno lang uit voor het doel stil bleef liggen. Nu zijn we wel wat van hem gewend maar voetbalmama Jolanda ging toch even poolshoogte nemen, zo ook Cas onze spelbegeleider van vandaag. Echter Jarno zijn moeder bleef rustig langs de kant staan en langzaam krabbelde Jarno weer op. Hoe zou het zijn met onze doelpuntenmaker?? Maar wat zegt zijn moeder langs de lijn, buiten gehoorsafstand van Jarno, “ hup opstaan kus erop en gaan”! En zo bereikte we de pauze. Even tijd voor Gert om de JO9-1 weer op het goed spoor te krijgen.

Na de rust kwam Achterveld weer lekker op stoom. Jarno was blijkbaar goed uit de strijd gekomen want, binnen 2 minuten had hij alweer de 6-0 in het net hangen. Rik kwam nog met een schitterende bal die helaas in het zij-net belanden en Emma ging een duel met de keeper aan! Ben profiteerde van de rebound en ramde de bal hard het doel in. 

3.png
Ben geeft de bal sierlijk door richting het doel van Hoogland.

Dit was dan alweer de 7-0 en zo dacht Jochem ook even mee te doen. Hij verraste zichzelf met een keurige 8-0. De flow was weer terug aan de Achterveldse zijde, wat zal Gert ze verteld hebben in de pauze? Voor de trouwe lezers zoals jullie in het vorige verslag lazen zijn dit (de derde 10 minuten) meestal niet de beste 10 minuten van Achterveld. 

Ook het harde werken van Emma werd vandaag beloont onze "princes", zoals haar moeder haar noemt, scoorde toch maar mooi de 9-0, dik verdiend Emma! 

4.png
"Princes" Emma werkt zich als een ware strijder door de Hooglandse verdediging!

Zo vond Jarno het wel weer even genoeg voor zijn teamgenoten en dacht hij dat het zijn beurt weer was. Zo maakte hij vlot achter elkaar die 10 en 11-0. Inmiddels had Gert, die zelf geen wissels meer had omdat Matthijs ziek het veld afging, tijd om aan de tegenstander en hun spelers te denken. Hij besloot dat ze maar een speler extra het veld in moesten doen en zo gingen we laatste 10 minuten in met 6 Achterveldse spelers tegen 7 Hooglandse spelers. 

In de laatste 10 minuten had Gert weer de beschikking over een wisselspeler, want inmiddels was Kevin klaar bij de JO9-2. Na zijn wedstrijd bij de JO9-2 snelde hij zich naar de kleedkamers om van tenue te wisselen en zo was hij precies na de time-out weer op het veld bij de JO9-1. Hij zag het helemaal glimmen 2 tenues smerig maken op een zaterdag, “schitterend” zou hij gedacht hebben! Kevin meldde bij Gert dat hij er wel heel graag in zou willen en Emma stelde voor dat zij even ging bijkomen van haar harde werken deze ochtend. Zo geschiedde het dus ook. Kevin zag het wel zitten om ook bij deze wedstrijd nog een of meerdere doelpunten mee te pikken. 

5.png
Rik probeert de bal mee te krijgen op jacht naar een doelpunt.

Maar het was Rik die begon met de eerste kans, maar toch weer in het midden schoot en daar stond de keeper van Hoogland klaar voor een prachtige redding! Dit keer was het Ben weer die hem er in knalde,  zo werd het al 12-0. Voetbalmama Claudia voelde zich al wat schuldig dat zij het verslagschrijven had doorgeschoven, het waren wel heel veel notities met zoveel doelpunten. Dit heb ik haar ook zeker ingewreven want wat een koude vingers van al dat noteren en dan moeten er tussendoor ook nog foto’s gemaakt worden. Respect voor Sander die deze klus iedere week op zich neemt!!!

De scherpte ging er de laatste minuten wel aardig af. Kevin nam nog een uitbal en dacht een mooi een-tweetje te doen naar Rik via het hek. Zijn vader die langs de kant stond riep keurig dat dit zo hoorde dat deden ze thuis ook. Deze voetbalpapa moet toch eens wat vaker komen, want er valt nog veel te leren over dat voetballen van zijn zoon. Gelukkig stonden Kevin zijn oom en nicht er ook langs de lijn, dus die konden deze voetbalpapa het een en ander bij brengen. Zo leren de voetbalouders ook nog eens wat op een zaterdagochtend.

6.png
Rik en Jochem kijken toe welke tips Max krijgt van zijn keeperstrainer Reinier, bij een corner voor Hoogland.

Zo zag Gert dat er op het veld ook nog wat te leren viel. Ook al had hij nog zo goed aan de spelers verteld dat hij het vervolg van de wedstrijd met mooi overspelen en dan hopelijk scoren wilde zien. Helaas, niet geluisterd, het pingelen is begonnen. Op naam van Ben de 13-0, Kevin de 14-0, Ben weer de 15-0 en toen alsnog voor Hoogland de 15-1!! Wat was de tegenstander blij en terecht. Ik denk dat Emma als wissel veel gebrom van Gert had gehoord deze laatste 10 minuten.

Na een wissel van Kevin voor Emma liet zij het toch weer zien. Een mooi samenspel met haar tweelingbroer eindigde met een "prinssen"- voorzet van Emma via de schoen van Ben het doel in. Met een eindstand van 16-1 behaalde Achterveld een record overwinning.

Zoals jullie konden lezen kwam Hoogland er vandaag helaas niet aan te pas, het was dus ook geen spannende wedstrijd. Maar zet door jongens jullie komen er wel! Hopelijk gaat het Sanne met haar elftal in Hoogland wel wat beter af!?

Volgende week worden wij bij VOP in Amersfoort verwacht. Voor ons weer een nieuwe tegenstander dus we zijn erg benieuwd.

Toevoeging van de redactie: u vraagt zich natuurlijk af wie dit verslag nu dan geschreven heeft? De goede lezer miste nog een voetbalouder in dit verslag.... inderdaad de voetbalmama van Matthijs!