Het mysterie van de verdwenen kledingtas, het eerste doelpunt en de primeur van het thuis douchen!
zaterdag 16 september 2017

S.V. Achterveld JO08-2

Op deze regenachtige zaterdagochtend, mochten we met de JO08-2 onze tweede wedstrijd spelen van dit seizoen, wederom een uitwedstrijd in Veenendaal. Dit keer tegen GVVV.

De kinderen hadden er weer veel zin in en stonden weer te trappelen. Iedereen had thuis zijn/haar tenue al aangedaan, zodat we snel het veld op zouden kunnen gaan.

Nadat we na wat gezoek eindelijk een parkeerplek hadden gevonden, stormden de kinderen de kleedkamer in. Daar werd een van de leiders (Sander) met de vraag waar hij de kledingtas van de JO13 had gelaten. Zij moesten namelijk om 10 uur ook voetballen. Deze had hij netjes voor de kantine gezet. Alleen kon de leider van de JO13 deze nergens vinden.... 

Toen zag hij zijn medeleider (Gert) van de JO08-2 een beetje wazig kijken.... hij had een kledingtas in zijn handen, die nog helemaal vol zat.... terwijl alle kinderen hun tenue al aan hadden....

Oeps.... Gert dacht oplettend te zijn.... toen Sander tas netjes bij de kantine had neergezet.... maar hem "vergat" mee te nemen naar Veenendaal....

Dus Sander mocht met een noodvaart weer even terug naar Achterveld....

Een hectisch begin dus van deze ochtend...

Leuk allemaal, maar we zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd hoe onze toppers van de JO08-2 het er vandaag vanaf hebben gebracht.

Aangezien de reporter de eerste helft door omstandigheden afwezig was.... hebben de spelers bedacht om in maar even niet te scoren, zodat hij in elk geval geen doelpunt zou missen.

Max stond vandaag in het doel. Hij had gisterenavond zijn pyjama al aan, toen zijn persoonlijke trainster (zus Sanne) hoorde dat hij zou gaan keepen. Tja, hij kon natuurlijk niet ongetraind aan de wedstrijd beginnen. Dus hup, pyjama uit, voetbalkleren aan en nog even een keeperstraining voor het slapen gaan.

20170916_102410.jpg

Max duikt weer eens als een panter op de bal

Max is een snelle leerling, want hij wist met een paar mooie reddingen een doelpunt te voorkomen!

Jochem had zijn richtingsgevoel vandaag thuis gelaten... hij schoot regelmatig de bal richting ons doel, in plaats van naar het doel van de tegenstander.

20170916_101629.jpg

Rik legt aan voor een schot op doel

Gelukkig stond Rik achterin om de ballen weer net zo hard terug naar voren te schieten.

Onze twee dames Iris en Emma stonden weer hun mannetje en Jarno buffelde er met Mathijs weer flink op los. Kevin dribbelde er op los.

20170916_101631.jpg

Met z'n allen jagen Kevin, Rik, Ben en Emma op de bal

We speelden heel compact. Ja, beide leiders hebben goed opgelet bij de trainerscursus van de KNVB, wanneer de tegenstander de bal heeft, maak je het veld klein! Alleen doet de tegenstander dat ook wanneer wij de bal hebben.... Vroeger had je niet van dit soort tactische termen en noemden ze het gewoon kluitjesvoetbal....

20170916_102359.jpg

Onder aanvoering van Iris proberen we de bal af te pakken

Terug naar de wedstrijd. Wij leken steeds meer de overhand te krijgen en namen het doel een paar keer onder vuur. GVVV kregen ook een paar kansen met hun snelle uitbraken. Maar Max dook een paar keer katachtig op de bal. Gelukkig was zijn moeder er niet bij.... die zou alleen maar met haar handen voor haar ogen hebben gestaan...

 

Helaas lukte het GVVV toch om Max te passeren en de score te openen: 1-0.

20170916_103016.jpg

Jarno snelt langs de zijlijn, gesteund door Jochem en Rik

Maar wij lieten ons niet uit het veld slaan. Jarno dribbelde vanaf de linkerkant langs de achterlijn richting het doel. Zijn schot werd geblokt door een verdediger. Emma probeerde het ook, maar ook zij kreeg de bal niet achter de keeper. Gelukkig stond Kevin paraat en zag een gaatje tussen al die verdedigers (en zijn medespelers) en schoot de bal tegen de touwen! Ons eerste doelpunt! 1-1!

20170916_101621.jpg

Kevin snelt richting het doel. Iris rent mee om hem te helpen.


Kevin had de smaak te pakken. Toen een schot van GVVV mooi werd gekeerd door Max, en Rik de bal ook nog een keer op de doellijn tegenhield, kwam Kevin aanstormen en gaf de bal (ongelukkig) nog een tikje... de bal rolde alsnog over de lijn.... weer een doelpunt van Kevin, helaas alleen in het verkeerde doel.

20170916_103821.jpg

Emma probeert met haar elegante manier van voetballen het verdedigingsblok door te komen. Matthijs en Ben kijken vol bewondering toe.

Maar misschien deed Kevin dit wel speciaal voor zijn moeder. Ze had namelijk niet door dat haar zoon het eerdere doelpunt ook had gescoord...

20170916_102404.jpg

Jarno in een fel duel om de bal. Iris, Jochem, Emma en Mathijs kijken gespannen toe

Ondanks het goede verdedigen van Mathijs en Rik, wisten de snelle aanvallers van GVVV toch nog 3x onze panter in het doel Max te passeren.

De wedstrijd ging dus verloren met 4-1.

20170916_104244.jpg

Netjes in de rij, in afwachting van het nemen van een penalty.

Maar er volgde nog een wedstrijd, namelijk de penalty's! En wij hebben natuurlijk Max op doel. Ook nu wist hij een paar penalty's te keren. En net als vorige wedstrijd blijken wij gespecialiseerd in het nemen van penalty's. Deze wedstrijd wonnen we met 6-3!

Maar het hoogtepunt van deze dag moest nog komen. Aangezien het nogal druk was in de kleedkamers bij GVVV, besloten we maar om ons in Achterveld om te kleden. Er werd gezegd: je mag hier douchen of thuis.

Iris was scherp en zei: maar nu zijn we toch thuis! Yes, we mogen voor het eerst thuis douchen!

We hebben dus nog geen thuiswedstrijd gehad, maar al wel thuis gedoucht!

Helaas zijn we volgende week weer vrij. Maar noteer in alvast in de agenda:
zaterdag 30 september de allereerste thuiswedstrijd van de toppers van de JO08-2 om 9 uur op het Kerstens Sportpark tegen SVMM JO08-1!