dinsdag 6 maart 2018

S.V. Achterveld JO13-1

Na een zeer koude week, waarin niet getraind kon worden ging de inhaalwedstrijd tegen Hooglanderveen 13-4 gelukkig wel door. Een meevaller was dat we versterking konden vragen uit de JO-11 omdat die te maken hadden met een algehele afgelasting en wij met een forse ziekenboeg. Met Syb en Job erbij gingen we vol goede moed op weg naar het buurdorp.

De kou viel toch wel tegen en ondanks dat we op het hoofdveld mochten spelen begon de wedstrijd wat stroef. De jongens probeerden wel naar voren te voetballen maar konden elkaar niet zo gemakkelijk vinden als in de oefenwedstrijd van vorige week. Echter leverde een aanval na een minuut of 5 toch een corner op. Koen wist de corner van Douwe op zeer handige wijze in het doel te werken. De 0-1 stond er.

Hooglanderveen liet het er natuurlijk niet bij zitten. Onze verdediging had de handen vol aan de snelle aanvallers en SVA kwam niet meer aan voetballen toe. Nadat Hooglanderveen 2x gescoord had gingen we met een 2 - 1 stand rusten. In de pauze zijn de taken nog eens besproken en begonnen we goed aan de 2e helft. Een miraculeuze redding van keeper Teun zorgde ervoor dat we niet op een verdere achterstand kwamen. Het vertrouwen in het vinden van de vrije man groeide en na een assist van Douwe tekende Stef met een zeer goed schot voor de 2 - 2.

Hooglanderveen bleef op randje buitenspel spelen en wist kort daarna de stand toch weer om te buigen in 3-2. De goed spelende Finn was leeg en Koen nam zijn nummer 9 positie over. Doordat de rugdekking nu wel goed werd uitgevoerd konden we beter onder de druk van de tegenstander uit voetballen. We kregen meer balbezit en na een aantal goede combinaties wist Koen met een keihard schot de stand weer gelijk te trekken. Toen was de beer los, de tegenstander zat er door heen maar veel tijd was er niet meer.

Achterveld schroefde het tempo op en Jarin en Rick wisten de bal op de lat te plaatsen. Een vrije trap van Stef ging vervolgens maar net naast. De staf en toeschouwers leken zich te berusten in een misschien wel terechte puntendeling, maar de jongens van de JO13-1 niet. Ze bleven voetballen, de vrije man zoeken en wisten uiteindelijk Rick op de rand van 16 aan te spelen. En Rick rook zijn kans, hij kapte zijn tegenstander uit, dribbelde op volle snelheid richtig doel en passeerde de keeper met een beheerst schot. 3-4 met nog een minuut te spelen.

Na het eindsignaal van de zeer goede leidende scheidsrechter is de kop eraf van de voorjaarscompetitie en gingen de 3 punten mee naar Klettersteeg 9 te Achterveld.