Intimidatie, grof spel en omkoping brengen de ouders Achterveld JO8-2 geen overwinning
donderdag 7 juni 2018

S.V. Achterveld JO8-2

Afgelopen zaterdag beleefden de spelers van de JO8-2 (maar ook de aanwezige ouders, broers en zus) het hoogtepunt van het seizoen! Nadat we bij een leuk toernooi in Stroe, helaas alle wedstrijden verloren, kregen de kinderen van leider Gert een beloning die hij al het hele seizoen belooft heeft. We gaan namelijk dineren bij het restaurant met de gouden bogen (in de volksmond ook wel de Mac genoemd).

Dit was toch wel het mooiste wat de kinderen dit seizoen hebben meegemaakt.... of toch niet?

Woensdag trainden we zoals normaal. Het was weer mooi weer. Wat de kinderen totaal niet opviel, was dat alle ouders inmiddels lekker in de zon op het terras zaten. Toen de trainers aangaven dat we partijtje gingen doen, was er nog steeds geen kind die het door had. Het viel ze ook niet op dat de ouders in sportkleding waren gekomen. Blijkbaar zijn de ouders net zo sportief als hun kinderen en is het dus heel normaal dat ze in sportoutfit lopen.

Toen kwam het verlossende woord: tegen wie willen jullie partijtje spelen? Ja hoor, het kwartje viel en de ouders moesten hun lekkere plekje op het terras toch echt verlaten.

Bijna iedereen was dus in sporttenue aanwezig... op eentje na, de moeder van Max. Dat was niet omdat ze niet mee zou doen. Maar de moeder van Max is toch die vrouw die altijd alles gisteren al klaar heeft liggen ipv vandaag? Klopt. Ze had nu haar voetbalpakje ook al ruim op tijd klaar liggen... namelijk met Pasen al. Toen zouden we namelijk al deze wedstrijd spelen, maar ging het wegens het slechtere weer niet door. Met Pasen was het nog koud, dus had ze bedacht dat ze mooi het trainingspak dat in de kast van dochter Sanne hing (en voor haar nog te groot is) aan kon doen. Alleen kwam ze er vanmiddag blijkbaar pas achter dat het vanavond zomers warm zou zijn. Ze verzon nog smoesjes om toch maar niet te hoeven voetballen. Ze ging wel op doel! He, daar stond de moeder van Jarno al. Dan maar scheidsrechter. Maar ook dat werd door de kinderen niet goedgekeurd. Nee, ze moest gewoon meedoen.

De kinderen kregen nog wat tactische aanwijzingen van hun leiders. De ouders liepen wat onwennig in het veld te kijken wat ze eigenlijk moesten doen. De moeder van Iris heeft goed opgelet bij de wedstrijden en bedacht opeens een goede tactiek: "we moeten allemaal in een spekje staan!" De ouders liepen kris kras door elkaar, blijkbaar hebben zij hele bijzondere spekjes thuis.

De vader van Jarno ziet er erg professioneel uit. Hij loopt op prachtige glimmende schoenen, die net uit de doos lijken te komen!

20180606_185157.jpg

Ondanks zijn mooie schoenen, zijn Jarno, Iris en Kevin de vader van Jarno te snel af!

Vader en moeder Van der Maas namen het voortouw. Met een mooie een-twee dachten even de show te stelen. Maar daar stond Jochem die heel simpel de bal afpakte. Daarna trok de moeder van Mathijs haar truc-en doos open. Ze maakte eerst een panna bij Ben meteen daarna bij Kevin! Haar avond kon al niet meer stuk.

20180606_184706.jpg

De moeder van Mathijs moet zich alleen zien te redden. De vaders van Jarno en Kevin lijken even uit te puffen.

De ouders hadden er zin in. Toen een bal opeens voor de voeten van de moeder van Rik kwam. zag ze haar kans schoon. Ze nam de bal op een bijzondere manier aan (het koste wat moeite de bal onder controle te krijgen) en schoot op het doel. De bal vloog lang Emma in het netje: 0-1 voor de ouders!

20180606_185827.jpg

De moeder van Rik ziet haar kans schoon en haalt uit!

Sarah had het zo naar haar zin dat ze iedere bal die voor haar voeten kwam een harde knal gaf. Alleen lette ze niet goed op in welke richting ze schoot. Zo knalde ze een bal prachtig richting het doel... van de ouders. Gelukkig was Sonja wel scherp en hield hem tegen.

20180606_184717.jpg

Moeder Van der Maas probeert door het verdedigingsblok van Max, Ben en Rik te komen.

Ben was net zo enthousiast zal zijn moeder. Alleen begrijpt hij wel naar welke kant de bal moet. Hij gaf een mooie voorzet die Kevin goed inschoot: 1-1!

De ouders bleken erg fanatiek en leken niet zo goed tegen hun verlies te kunnen. Bij de aftrap was Jolanda stiekem al op de helft van de kinderen gaan staan. Maar daar trapten ze niet in dus werd er geschreeuwd: terug naar je eigen helft!

Cindy zag dat de ouders het vooral gezellig hadden en probeerde de scherpte er weer in te krijgen: "Dames niet zo lopen beppen, maar voetballen!".
Dat liet Stefan zich geen tweede keer zeggen. Stefan, ook wel bekend als de Rico Verhoeven van Achterveld, (het is zo'n aardige man, maar zodra hij binnen de lijnen staat, is hij meedogenloos!), gaf eerst nog een licht duwtje aan zijn zoon Ben. Niet veel later trok hij zwaarder geschut uit de kast om zijn zoon af te stoppen een probeerde hem hard te tackelen.

20180606_184402.jpg

Vader Van der Maas probeert zoon Ben weg te duwen.

20180606_184407.jpg

Ben kent de trucjes van zijn vader inmiddels en loopt met een boog om hem heen.

De moeder van Max, die vooral vrolijk rond huppelde zolang de bal maar haar kant niet op kwam, dacht: dat kan ik ook. Dus toen Rik een bal wilde wegkopen, trapte ze bijna zijn hoofd eraf in een poging de bal te raken. 

20180606_191031.jpg

De moeder van Max probeert uit te halen (zal het naar de bal zijn of naar Jarno?).


De ouders konden blijkbaar niet op een sportieve manier winnen. Sarah kon niet bij een bal en dacht de bal stiekem met haar hand mee te nemen. 

Vader van der Maas geeft een mooi voorzet richting Danielle. Danielle, die bij iedere bal die haar kant op komt wegrent, doet zowaar een poging de bal te koppen! Ze springt maar liefst 10 centimeter omhoog de lucht in! Helaas kan ze net niet bij de bal (scheelt maar een metertje).

Inmiddels proberen de kinderen op voorsprong te komen. Kevin schiet een bal hard net over het doel, tot opluchting van de moeder van Jarno.

20180606_185829.jpg

De moeder van Rik wordt belaagd door Mathijs, Max en Ben.

Het grove spel van de ouders gaat verder. Danielle kan het niet hebben dat Rik haar voorbij snelt en trapt hem na. Vader van der Maas doet nog een poging om een van de moeders te laten koppen. Dit keer is de moeder van Rik de gelukkige. Ook zij doet een uiterste krachtsinspanning om van de grond te komen, maar weet ook de bal niet te raken met haar hoofd.

20180606_184453.jpg

De moeder van Rik doet een uiterste krachtsinspanning om de bal bij zich te houden voordat Max hem kan afpakken.

Wanneer Kevin een duel aangaat met zijn vader en hem een heel licht duwtje geeft, vliegt vader als een stervende zwaan naar de grond. Zo'n opzichtige Schwable is maar weinig vertoont. Die kleinzerige vader van Kevin laat zich ook niet van zijn goede kant zien wanneer hij een bal hard tegen Jochem aanschiet. Gelukkig is Jochem een bikkel en voetbalt gewoon verder. Daar kunnen de ouders een voorbeeld aan nemen!

20180606_185117.jpg

Jochem neemt het voortouw en schiet de bal naar voren.

Ook Max doet een poging te scoren, maar weer staat de moeder van Jarno in de weg. Wanneer de moeder van Iris wat loopt te treuzelen met de bal (of zal ze niet weten wat ze er mee moet), komt Kevin met zijn specialiteit: de sliding. De moeder van Iris schrikt zich rot en geeft de bal met alle liefde aan Kevin.

20180606_185911.jpg

De moeder van Iris passeert Jochem, maar Kevin staat al klaar om de bal af te pakken.

De moeder van Mathijs denkt hetzelfde te kunnen als Kevin. Alleen maakt ze geen sliding, maar maait ze bijna de benen onder Jarno vandaan. 

20180606_184751.jpg

De moeder van Mathijs laat zich gelden en vloert Kevin.

Ben neemt meteen wraak voor zijn ploeggenootje en haalt uit naar de moeder van Max. Blijkbaar heeft ie toch de gene van zijn vader.... het is zo'n lief jong, maar in het veld....

20180606_191203.jpg

Ben is zijn vader te snel af en schiet richting het doel.

De moeder van Max blijft verbazen. Na eerst die sprong in de lucht, maakt ze nu zomaar even een panna (al kijkt ze erbij alsof ze niet weet watze doet). 

20180606_185319.jpg

De moeder van Max kijkt gespannen toe of Emma zich niet bezeerd aan de bal (zo bezorgt als ze altijd is...).

De moeders beginnen een beetje te zeuren: "hebben jullie ook zo'n last van blauwe enkels en schenen?" Wie begon er ook alweer met dat grove spel? Dat waren toch echt de ouders zelf.

De vader van Kevin doet wat Kevin altijd zo goed kan: schieten vanuit alle standen. Wanneer hij een bal op het midden van het veld voor zijn voeten krijgt, denkt hij niet uit, maar haalt ineens uit. De bal vliegt tussen iedereen door het doel in: 1-2! De ouders hebben wat ze willen: een voorsprong.

20180606_191111.jpg

De vader van Kevin haalt uit en ziet de bal waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing het doel in vliegen.

Maar om nou te zeggen dat ze daardoor weer sportiever gaan voetballen... Weer is het de moeder van Max de natrapt. Dit keer bij Jarno. Of zal het toch iets te maken hebben met onkunde?

20180606_185121.jpg

De moeder van Jochem deelt een beuk uit aan Rik.

De kinderen gaan op zoek naar de gelijkmaker. Jarno pingelt zich een weg door een woud van benen. De moeder van Jochem staat als een echte ausputzer achterin alle ballen (en kinderen) tegen te houden. Maar Jarno is haar te slim af en pingelt zich langs de achterlijn slim een weg naar het doel. Zijn schot belandt tot opluchting van zijn moeder op de paal.

20180606_185131.jpg

Een schot van Jarno op doel, zijn moeder staat op het verkeerde been. Helaas gaat de bal naast.

Niet veel later krijgen de kinderen wat ze verdienen. De bal komt via een kluts voor de voeten van de moeder van Mathijs. Ze bedenkt zich geen moment en schiet... richting haar eigen doel. De moeder van Jarno staat alleen aan de andere kant van het doel, waardoor de bal over de lijn rolt: 2-2!

Wordt de druk voor de ouders dan te hoog? Het lijkt erop, want wanneer de moeder van Jarno eerst nog knap een schot tegenhoudt, vangt de moeder van Jochem de bal opeens op en gooit hem terug naar de moeder van Jarno. Uh... we zijn hier niet aan het handballen!
Penalty!

Iris mag hem nemen. Ze legt de bal neer en neemt een aanloop. De moeder van Jarno staat bevend in haar doel. Iris schiet de bal goed richting de hoek. De moeder van Jarno kan helaas opgelucht ademhalen wanneer ze ziet dat de bal net naast het doel vliegt.

20180606_185914.jpg

Fel duel tussen moeder Van der Maas en Iris.

De ouders hebben inmiddels de bus geparkeerd voor hun doel, zo bang zijn ze om toch nog te verliezen. Zoals het hoort bij een heroïsche strijd, valt de beslissing in de allerlaatste seconde. Een schot van Rik, gaat via de knie van Kevin tegen het been van Mathijs en vliegt in het doel: 3-2! En meteen klinkt het fluitsignaal!

De ouders kunnen het verlies maar moeilijk verkroppen, dus roepen meteen: "en nu de penalty's!". Ze hopen vanavond toch nog iets te winnen.
Iedere ouder moet een penalty nemen op zijn eigen kind. Dat gaat met wisselend succes. De moeder van Max voelt de bui al hangen en probeert Max om te kopen: "Max, je krijgt een ijsje wanneer je de bal doorlaat!'. En wat een geluk, haar bal schiet ze toevallig ook nog eens richting het doel, tussen de palen. Door haar bijzondere manier van schieten (of zal het een echte schijnbeweging zijn geweest?) duikt Max de verkeerde hoek in (of zal hij toch aan dat ijsje denken?). 

Uiteindelijk weten de ouders ook de penalty's niet te winnen, maar kunnen we toch nog even onder het genot van een ijsje nagenieten van een leuke wedstrijd na een heel leuk seizoen met z'n allen!

20180606_190446.jpg

Ook de supporters hebben genoten!