Jarno leidt met zevenklapper (toch?) Achterveld JO9-1 naar zevende overwinning.
zondag 17 november 2019

S.V. Achterveld JO9-1

Als we deze dag een cijfers zouden moeten geven, zou het een zeven zijn, op de dag dat we thuis tegen VRC JO9-4 mogen spelen. Een zeven klinkt misschien alsof het een normale dag is, maar dat zal ik u uitleggen. 

Allereerst speelt vandaag Rik, die met rugnummer 7 speelt, niet mee, aangezien hij met de JO9-2 mee mag doen. 

Al lijkt Ben nog even roet in het eten te gooien, wat betreft de zeven. Tijdens de tactische bespreking in de kleedkamer, zien we Ben moeilijk denken en opeens zijn vinger opsteken. Zal Ben een geniaal tactisch plan bedacht hebben soms? Iedereen wacht in spanning wat Ben te melden heeft. Hij blijkt echter niet te hebben nagedacht over een tactisch plan, maar heeft iets leuks ontdekt. We zitten volgens Ben namelijk in kleedkamer Jarno. Iedereen kijkt hem een beetje vreemd aan.... wat bedoelt hij nu weer? Nou, zegt Ben, Jarno heeft toch rugnummer 3? En we zitten in kleedkamer 3! Tja, je hebt gelijk Ben, goede aanvulling op de tactische bespreking.

Of zal Ben met deze opmerking een voorgevoel hebben, dat vandaag weleens de dag van Jarno kan worden? Maar ja, zoals Ben al opmerkte, Jarno speelt niet met rugnummer 7.

Dan de wedstrijd. Zoals eigenlijk iedere wedstrijd knallen we uit de startblokken. Na goed doorjagen van Kevin en Iris, komt de bal bij Jarno. Vorige week was hij nogal ongelukkig met de vele kansen die hij kreeg. Nu laat hij meteen zien dat hij vandaag wel scherp is. Hij schiet de bal vanaf de linkerflank mooi droog in de verre hoek, keurig tegen de touwen: 1-0!

Waar Max vorige week heel lang moest wachten op zijn eerste bal, moet hij nu al snel aan de bak. Met een katachtige redding weet hij een schot van dichtbij uit zijn doel te houden.

20191116_100129.jpg
Max bekijkt wie er vrij staat en waar hij de bal heen kan schieten.

Net als vorige week zijn onze dames Emma en Iris fel aan het doorjagen. Weer is Jarno degene die de bal voor zijn voeten krijgt en weer schiet hij de bal beheerst binnen: 2-0!
Niet veel later is het weer raak en maakt Jarno zijn hattrick compleet, wanneer een hij de bal uit een snelle indribbel van Jochem ontvangt.

20191116_094304.jpg
Iris stuurt haar tegenstander met een mooie kapbeweging het bos in.

Emma die vorige week ook een hattrick scoorde, is vandaag weer doelgericht. Ze probeert met een mooi schot van afstand de keeper te verrassen, maar ziet de bal net naast gaan.

Ben's voorgevoel lijkt juist, want Jarno heeft het op zijn heupen vandaag. Wanneer hij alleen voor de keeper komt, stuurt hij deze het bos in met een prachtige schijnbeweging en tikt de bal keurig binnen: 4-0!

20191116_100015.jpg
Jochem in een sprintduel met zijn tegenstander.

Dan volgt het mooiste doelpunt van vandaag. Een echt teamdoelpunt, een aanval uit het boekje! Max schiet de bal in naar Jochem, die geeft de bal mooi strak langs de lijn mee aan Emma. Zij geeft de bal op haar beurt goed voor en waar, wie anders dan Jarno klaarstaat om de bal binnen te tikken: 5-0!

20191116_093846.jpg
En weer kan Jarno aanleggen voor een schot op doel.

Dit gaat wel heel hard zo, dus wordt overlegd met de leiders van VRC dat zij met een mannetje meer gaan spelen. Dus met 7 (ja daar is ie weer) in plaats van zes.

Een corner geeft Jarno goed voor op Matthijs, die de bal goed in schiet, maar naast ziet gaan.

20191116_094558.jpg
Matthijs in een kenmerkend beeld: met zijn tong uit zijn mond achter de bal aan.

En dan is het weer de beurt aan Jarno, die een goede pass van Ben binnenschiet: 6-0!

Wanneer de bal uit de kluts bij Emma komt, schiet ze de bal ineens op doel. De keeper weet de bal te keren, maar deze stuitert voor de voeten van Jarno. En zo'n kans moet je Jarno in deze bloedvorm niet geven. Hij haalt meteen uit en ziet de bal tussen de benen van de keeper over de lijn rollen: 7-0!

20191116_095339.jpg
Jarno lijkt al te juichen voor weer een doelpunt, terwijl hij nog op doel moet gaant schieten.

Met deze geruststellende stand gaan we de rust in.

VRC staat dus met een mannetje extra in het veld en gaat na de rust compacter spelen, waar wij er te makkelijk over te lijken te gaan denken. We komen er moeizamer doorheen en iedereen lijkt zelf te willen scoren. 

VRC krijgt wat het verdient, wanneer ze de bal hard en hoog over de kansloze Max heen schieten: 7-1.

Wanneer Matthijs en Jochem fel doorgaan, komt de bal bij Ben. Hij schiet de bal knap tussen de muur van verdedigers door, alleen staat de keeper paraat de bal te keren. Door een onoplettendheid van Max, die een schot van afstand wat ongelukkig door zijn handen laat, bezorgt VRC weer een doelpunt: 7-2.

De 10 minuten na de rust, waar we dus tegen 7 tegenstanders spelen, hebben we gewoon met 0-2 verloren. Tijd om dit in de laatste 10 minuten recht te zetten. Tijdens de time-out wordt iedereen weer even op scherp gezet. En dat lijkt al snel zijn vruchten af te werpen.

20191116_100013.jpg
Jochem en Iris gooien de beuk erin!

Kevin pikt bal af bij indribbel van VRC en schiet van afstand mooi hard en laag in de hoek. De keeper tikt hem naast. Kevin gaat ook vandaag weer op zoek naar zijn eerste doelpunt dit seizoen.

Een mooie verre uittrap van Max komt bij Jarno. Die schiet uit draai meteen op doel, maar verrast de keeper niet helaas niet.
Niet veel later schiet Ben mooi van afstand raak. 8-2.

20191116_095053.jpg
Ben wacht geconcentreerd wat zijn tegenstander gaat doen.

Weer een mooie rush van Kevin naar voren en hij heeft een mooie voorzet in huis die Jarno beheerst binnentikt 9-2! We gaan op zoek naar het 10e doelpunt. Emma passeert mooi haar mannetjes en al vallend weet ze de alsnog op doel te schieten. De bal rot langzaam net naast.

Het zit Emma vandaag niet mee. Wanneer Kevin de bal mooi verovert achterin, geeft hij een mooie dieptepass naar Emma, maar ze komt net niet bij de bal.

20191116_093844.jpg
Emma weet de bal voorbij twee tegenstanders te krijgen.

De wedstrijd lijkt te eindigen, tot in de allerlaatste seconde de bal voor de voeten van Kevin komt, die gooit al zijn frustratie van het maar niet willen scoren in het schot en ziet de bal hard tegen het net knallen: 10-2! Een een oerkreet volgt uit de mond van Kevin! Eindelijk is daar zijn welverdiende doelpunt!

20191116_100346.jpg
Kevin probeert de bal van zijn tegenstander af te pakken.

Zo winnen we door die zeven doelpunten in de eerste helft van Jarno en behalen onze zevende overwinning dit seizoen. De goede lezer zal opmerken dat Jarno toch echt 8 doelpunten heeft gescoord..... daar kwam de verslaggever ook achter toen het verslag al nagenoeg af was... en dan klopt de conclusie dat deze dag een zeven is dus eigenlijk niet ....

 

download.jpg