Jarno toont zijn supervorm en weet van geen ophouden in sportieve wedstrijd van Achterveld JO8-1 tegen CDW
zondag 2 juni 2019

S.V. Achterveld JO8-1

Op deze heerlijk zonnige dag is het nog erg rustig op het Kerstens Sportpark wanneer we aankomen. Er worden vanochtend namelijk ook maar twee wedstrijden gespeeld.

Waar wij dit seizoen al menig maal een verre rit moesten maken voor een uitwedstrijd, is het vandaag onze tegenstander die een mooi ritje achter de rug heeft wanneer ze arriveren. We spelen vandaag namelijk tegen CDW uit Wijk bij Duurstede. Een leuk team zo op het eerste oog bij binnenkomst. Bij de warmingup is te zien dat er ook leuke voetballers bij zijn, dus dat belooft weer een leuke wedstrijd te worden.

Het is dit seizoen het seizoen van de hoofdblessures. Waar eerder Rik geveld was door een hersenschudding, volgde niet veel later Emma, die ook met een hersenschudding was uitgeschakeld. Eerder deze week was het weer Emma die aan de beurt was. Ze werd bij het oversteken aangereden door een racefietser en tuimelde over de straat. Twee bulten op haar hoofd zorgden nog voor hoofdpijn, dus voetballen zit er vandaag niet in. Maar ze is wel aanwezig om haar teamgenoten aan te moedigen!

We starten fel aan de wedstrijd en Jarno gaat verder zoals hij vorige week voetbalde: fel jagend op de bal en op zoek naar een doelpunt. Zijn eerste schot komt tegen een verdediger aan. Daarna wordt een voorzet van Jarno ook tegen gehouden, voordat Kevin gevaarlijk kan worden. 
Maar CDW heeft ook goede voetballers, die goed partij geven. Een mooi schot van een van hen gaat net naast het doel van Max. Dit blijkt een waarschuwing te zijn, want niet veel later volgt weer een knap schot vanaf de linkerkant, welke in de verre hoek voorbij Max vliegt: 0-1!

We moeten aan de bak! En dat is wat Jarno ook doet. Hij verovert de bal goed, maar schiet net naast. 

20190601_091653.jpg

Dan komt een uittrap van de keeper van CDW voor de voeten van Kevin, die moet je zo'n kans niet geven, hij bedenkt zich geen moment en schiet hard in. Maar de keeper blijkt niet bang en is snel zijn doel uitgekomen en gooit zich voor het schot.
Jarno speelt zich goed vrij op achterlijn, trekt naar binnen en schiet prachtig in verre hoek! Nu is het dan wel raak: 1-1!
Achterveld gaat door. Nu is het Kevin die goed doorzet. Zijn schot wordt corner getikt. Uit de corner genomen door Kevin, schiet Jarno net naast. We lijken wat overmoedig te worden en trekken met z'n allen ten aanval. Maar wanneer we de bal verliezen, is het een speler van CDW die alleen op het doel van Max af stormt. Jochem sprint goed mee terug, achter de eenzame CDW-er aan, maar komt net te laat. Gelukkig staat Max op scherp en komt goed zijn doel uit om de bal de veroveren.

20190601_091030.jpg
Max komt goed zijn doel uit om de bal tegen te houden.

Weer is de keeper van CDW niet gelukkig met zijn uittrap. Dit keer komt de bal bij Matthijs terecht, hij staat wat ver van het doel, maar probeert het toch. Zijn schot vliegt mooi richting de hoek van het doel, maar gaat helaas net naast.
Uiteindelijk wordt ons veldoverwicht door Jarno uitgedrukt in een doelpunt: 2-1!

Jochem is vandaag lekker op dreef en neemt voortouw op het middenveld. Hij blijft geen en jaagt de tegenstanders op.

20190601_094759.jpg
Fel duel tussen Jochem en een speler van CDW.

Rik krijgt de bal na goed storend werken van Iris, maar schiet naast. Ook Jarno hij probeert het van afstand maar ook dit schot gaat naast. Driemaal is scheepsrecht, volgens het gezegde, maar dit keer niet, want ook een afstandsschot van Jochem zeilt net naast het doel van CDW.
Vandaag blijkt vier maal scheepsrecht, want uiteindelijk is het Rik die het wel lukt en met een mooi schot de 3-1 scoort!

Ben buffelt  weer ouderwets in de verdediging. Wanneer hij weer eens een bal afpakt, schiet hij deze mooi richting Jarno, maar hij vindt weer de keeper op zijn weg.

20190601_092102.jpg
Ben passt de bal naar voren richting Iris. Jochem (links) wil de bal ook graag hebben.

Dan volgt een prachtige aanval. Rik kapt zijn mannetje uit en passt door naar Jarno. Ook hij kapt en draait zichzelf knap vrij en schiet in de draai prachtig binnen: 4-1!

Een speler van CDW heeft hier goed naar gekeken en kapt en draait ook onze verdedigers dol. Hij schiet de bal tussen een aantal benen van onze verdedigers door, waardoor Max de bal te laat ziet. Hij duikt nog wel, maar helaas over de bal heen: 4-2.

Rik en Jarno weten elkaar weer goed te vinden. Na een knappe dribbel geeft Rik de bal voor op Jarno, die de bal hij beheerst binnen schiet: 5-2!

Zo gaan we met een ruime voorsprong de rust in. Maar dat zegt niet dat we veel beter zijn, want CDW speelt ook goed voetbal, alleen zijn wij beter in het benutten van de kansen.

Dat blijkt alweer snel, want na wat geklungel van ons achterin, is een speler van CDW er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten: 5-3.

CDW ruikt bloed, maar met een mooie sliding Kevin, zoals we deze van hem kennen, voorkomt hij een gevaarlijke aanval.

20190601_092134.jpg
Iris sprint achter de bal aan voordat haar tegenstander erbij kan.

Ben geeft mooie pass naar voren, waarmee hij Kevin alleen voor de keeper zet. Kevin neemt de bal rustig aan, voordat hij deze binnen ramt 6-3!
Snel daarna schiet Max een doeltrap hard naar voren. Weer ramt Kevin de bal op doel, maar nu staat de keeper paraat en redt de bal knap. Rik is mee naar voren gesneld en schiet de rebound naast.
Niet veel later is het weer raak voor Kevin, na een goede pass van Rik schoort hij de 7-3!

De spelers van CDW laten hun koppies niet hangen en blijven lekker doorvoetballen en proberen een doelpunt te maken. Een mooi schot vliegt langs Max, maar gelukkig voor hem knalt deze op de paal weer het veld in. Daarna volgt er weer een schot, deze belandt in het zijnet van het doel van Max.

Rik snelt met de bal langs de lijn naar voren en geeft hem mooi voor. De bal is echter iets te scherp voor Iris en Kevin, die goed paraat staan, maar vliegt bijna toch nog het doel in, maar gaat alsnog naast.

Ben showt zijn balkunsten en kapt en draait wat rond met de bal achterin en dolt zijn tegenstander.

20190601_092100.jpg
Ben dribbelt met de bal langs de lijn naar voren.

Een loeiharde bal komt hard tegen het hoofd van Kevin in, die op de grond valt. Iedereen houdt zijn adem in, behalve Kevin, die springt op en kijkt om zich heen waar de bal is gebleven. Hij ziet dat de bal uit is gegaan en sprint naar de bal om de intrap te nemen. Maar helaas voor Kevin is de intrap voor CDW, hij is immers via zijn hoofd uit gegaan. Kevin zijn vader roept, nadat Kevin geen krimp geeft om die harde bal op zijn hoofd: "dat heeft ie van zijn vader!". Tja, Arco, dat wel, maar van wie heeft ie zijn voetbaltalenten?

20190601_090429.jpg
Kevin probeert een schot te blokken. Rik en Jochem kijken gespannen toe.

Max is vandaag goed bij de les, zo komt hij goed uit en duikt bovenop de bal. Ook staat hij een paar keer flink te schreeuwen naar zijn medespelers dat ze naar voren moeten.

20190601_090619.jpg
Max kijkt na weer een redding even naar zijn zus Sanne (die hem naast het doel coacht) of ze tevreden is met zijn redding.

Kevin laat zien geen last van zijn hoofd te hebben en sprint achter de bal aan en houdt hem binnen. Een mooie voorzet volgt, die Jarno verzilvert: 8-3!
Daarna gaat het snel. Eerst is het Kevin die goed binnen schiet 9-3! Dan volgt weer een mooi afstandsschot van Rik: 10-3, waarna een prachtig tegendoelpunt van CDW volgt: 10-4!

20190601_091335.jpg
Rik controleert de bal en speelt rustig terug op Max.

Ondertussen wordt er goed gevoetbald. Ben redt met een mooie sliding op een gevaarlijke aanval van CDW, Jochem rent de longen uit zijn lijf op het middenveld, Matthijs sjouwt erop los en pakt ballen af.

Intrap van achteruit wordt door Ben mooi langs lijn naar Kevin geschoten. Die legt de bal mooi strak voor, waar Jarno bij de 2e paal beheerst binnen schiet 11-4!
Weer mooie bal van Ben van achteruit gaat richting Jarno, hij tikt de bal prachtig met zijn buitenkant voet langs de uitkomende keeper: 12-4!

20190601_092528.jpg
Een speler van CDW weet ook niet meer hoe Jarno te stoppen is....

Matthijs weet ook nog bijna zijn doelpuntje mee te pikken, wanneer hij de bal mooi ontvangt van Kevin, schiet hij deze goed in de hoek van het doel. Alleen is er een speler van CDW die de bal nog net met zijn hoofd uit het doel weet te houden.

20190601_090521.jpg
Matthijs controleert de bal, tussen twee tegenstander in.

Zo eindigen we deze erg leuke en sportieve wedstrijd met een ruime overwinning. En scoorde Jarno liefst 7 doelpunten, ofwel meer dan 2 hattricks! Benieuwd of hij nu twee voetballen van zijn vader krijgt!

Volgende week spelen we onze laatste competitiewedstrijd, thuis tegen DOVO JO8-2. Leider Sander zit dan lekker in Oostende met de jongens en meiden van de JO15-1, maar geen zorgen, er is door de andere ouders al gekeken naar Claudia, die ook nu weer vast de verslaggeverspen van Sander wil overnemen!