Kebabrolbelofte en trotse Erik Hak brengen Achterveld 2 terug in titelrace
maandag 18 november 2019

S.V. Achterveld 2

Net 16 was ik, een broekie nog. Druk bezig met de middelbare school. Stappen werd steeds interessanter, maar nu het bier eindelijk een beetje begon te smaken, ook prijziger. Om dit te financieren had ik een baantje nodig. Gelukkig onderhield mijn vader goede contacten met Toon Hak en dankzij Toon kon ik op zaterdagochtend aan de gang bij zijn bouwbedrijf. Uiteraard nogal zenuwachtig en verlegen begon ik aan mijn eerste weken in de bouw. Nooit had ik gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. De bedrijfscultuur, het afwisselende werk en met name mijn collega’s, waaronder Erik Hak, zorgden ervoor dat ik uiteindelijk bijna 8 jaar ben gebleven.

In die 8 jaar bewees ik keer op keer mijn waarde. “Onvervangbaar”, “ontzettend handig”, “een absolute sfeermaker” waren enkele termen die Erik regelmatig gebruikte om mij te typeren. Ik gaf mijn alles in die periode. Bloed, zweet en tranen. In de hitte, in de vrieskou. Kruipend in kelders, balancerend op steigers. In goede en slechte tijden stond ik voor Erik klaar. En op 16 november 2019, 12,5 jaar na dato, deed Erik eindelijk iets terug!

Vol trots arriveerde Erik op het Kerstens sportpark om de splinternieuwe, op maat gemaakte tenues te overhandigen. Meteen werd van het moment gebruik gemaakt om enkele elftalfoto’s te maken. Erik mocht natuurlijk niet ontbreken. Als een kind zo blij poseerde hij voor de foto’s met zijn grote helden van Achterveld 2. Erik, namens ons allen bedankt voor de mooie nieuwe tenues! En namens mij persoonlijk: Bij deze staan we quitte!

d43703a1-262d-4cbd-9b12-b89697e11e96.jpg

Maar daar hield de sponsoring nog niet op. Ook Pleinzicht was op komen draven om onze voetbaltassen te vervangen die inmiddels al bijna van ellende uit elkaar waren gevallen. Tussen neus en lippen door beloofde hij ons ook nog een kebabrol bij het behalen van het kampioenschap. En laat dat nou net het laatste zetje zijn die we nodig hadden!

Werd er dan ook nog gevoetbald? Jazeker, tegen onze vrienden van CJVV! In afwezigheid van de 45-jarige Alex nam Dennis de honneurs waar als 2e coach. Dat deze functie niet veel voorstelt bleek wel. Het takenpakket bestond uit koffie halen, thee zetten en een pen naar de scheidsrechter brengen. En er voor zorgen dat Michiel van Buuren op de bank begint natuurlijk! De afwezigheid van Alex stond in schril contrast met de terugkeer van onze vaste vlagger Gido. Het oefenen op latje trappen na de training om maar niet te hoeven vlaggen is niet meer nodig.

En zo startte de wedstrijd tussen 2 ploegen met duidelijke titelaspiraties. Maar Achterveld had één voordeel. Het vooruitzicht op een kebabrol! Achterveld schoot uit de startblokken en voor de rust had het al 5 maal doel getroffen. Een verdwaalde voorzet van Rodney, een blunderende keeper op een schot van Bob en de 3-0 die niet is geregistreerd vielen in enkele luttele minuten. Na de tegentreffer zette ook Khalil zijn Koerdische trots opzij en nam hij sportieve wraak door 2 keer te scoren. Het moment van de eerste helft was echter de enorme kans die Koef om zeep wist te helpen. Op 5 meter voor een open goal zonder keeper of verdediger in de buurt wist hij de bal op miraculeuze wijze naast te krijgen. Naar eigen zeggen kwam er een mol uit de grond. De vraag dan ook aan de onderhoudsploeg of ze maandag veld 1 willen inspecteren!

De 2e helft was niet veel anders, maar werd wel wat grimmiger. Op een kleine 36 seconden na stonden er geen 22 man op het veld. Aan het scoreverloop veranderde echter niet veel. Na de 6-2 van Koef, deze keer wel geregistreerd, vielen ook doelpunt 7 (Bart) en 8 (Gans) nog. Het tot dusver ongeslagen CJVV werd afgedroogd en dus barstte het feest in het hokje los. De dit seizoen aangekochtte speaker kwam eindelijk tot zijn recht en het favoriete nummer van het elftal werd aangeslingerd! (VIDEO)

Tot slot zijn dit seizoen ook de bierregels aangescherpt bij Achterveld 2, aangezien het laatste lauwe biertje altijd blijft staan. Dus voor een ieder die ooit nog het genoegen heeft om met het 2e te voetballen, staan ze hier even kort beschreven:
1. Een ieder die het laatste biertje uit het blaadje pakt mag iemand aanwijzen om het volgende blaadje te halen.
2. Een ieder die wordt aangewezen dient per direct actie te ondernemen, geen uitzonderingen.
3. Een ieder die wordt aangewezen dient rekening te houden met eventuele non-alcoholische versnaperingen.
4. Nadat het blaadje bezorgd is begint de cyclus opnieuw, maar mag de aangewezen persoon niet opnieuw aangewezen worden totdat alle aanwezigen aan de beurt zijn geweest.

Daarmee concluderen we dit verslag en bedanken we nog eenmaal onze sponsors. Of zoals Michiel Schouten zou zeggen: "Een applausje voor onze sponsors!"

63b312ce-5e20-4107-acdb-c217c7f2b2c5.jpg