Mede dankzij een zuivere hattrick van Jarno dit keer geen bekerthriller voor Achterveld JO8-1
zaterdag 16 februari 2019

S.V. Achterveld JO8-1

Eindelijk was het dan weer zover, na maar liefst 70 dagen, ofwel 10 weken mocht Achterveld JO8-1 weer een wedstrijd spelen! De winterstop heeft wel lang genoeg geduurd. De winterstop is vandaag duidelijk achter de rug, op de prachtige lentedag!

En dan staat er vandaag niet zo maar een wedstrijd op het programma, maar weer een echte bekerwedstrijd! Deze wedstrijd stond in december en januari ook al op het programma, maar toen strooide Koning Winter nog roet in het eten. Maar driemaal is scheepsrecht, dus vandaag kan de wedstrijd dan echt doorgaan!

Alhoewel, bij aankomt op het Kerstens Sportpark zien we meteen bezorgde gezichten bij leiders Gert en Sander. Als ware rayonhoofden lopen over het veld waar gespeeld zou moeten worden. Het veld is nog wat wit van de vorst en daardoor misschien te hard. Vol spanning wacht iedereen op het verlossende: iet get oan!. Maar onze rayonhoofden komen met slecht nieuws: het veld is te hard, hier kan niet op gespeeld worden.

Maar goede leiders zorgen ook altijd voor een oplossing, dus komen ze meteen met het idee om de wedstrijd dan maar op het kunstgras te gaan spelen.
Achterveld JO10-1 houden van ruimte en hebben hun speelveld wel wat ruim uitgezet, maar gelukkig kunnen we ook dit onderling oplossen en zo ons eigen speelveld uitzetten op het goed bespeelbare kunstgrasveld.

Dus allemaal de kleedkamer in en ons klaarmaken voor de wedstrijd! Daar blijkt helaas dat de winterstop misschien te lang geduurd heeft. We hebben maar één keepershandschoen. De tweede is nergens te vinden. Dus kijken we de voetbalmoeder die het hardst kan scheuren aan om snel even thuis keepershandschoenen op te halen. Zo gezegd zo gedaan. Nog voor de wedstrijd begint komt Sarah al aangesneld met een mooi setje keepershandschoenen voor onze keeper Max.

Het is druk langs de lijn, met zowel supporters van VVZA als van Achterveld. Het is duidelijk merkbaar dat het weer een echte bekerthriller kan gaan worden. De vorige twee bekerwedstrijden waren tot de laatste minuut zenuwslopend. Wat zou de wedstrijd van vandaag ons brengen?

Eindelijk rolt de bal dan weer, wanneer spelbegeleidster Sanne voor het beginsignaal fluit. Het spel golft op en neer, beide teams lijken aan elkaar gewaagd. Leiders Gert en Sander kunnen al snel tevreden zijn, wanneer ze zien dat de spelers voetballen, zoals ze voor de winterstop iedere week deden. We lijken dus goed uit onze winterslaap te zijn gekomen.

Beide teams worden niet echt dreigend, totdat Jarno na een paar minuten de bal voor zijn voeten krijgt en het eens van afstand probeert. De bal vliegt hard tegen de touwen: 1-0! We staan alweer op voorsprong!

Het voetbal is niet alleen net zoals voor de winterstop, ook de losse veters komen al snel weer tevoorschijn. Gelukkig is leider Gert nog steeds de veterstrikkoning.

Rik, Jochem Jarno.jpg
Rik, Jarno en Jochem sprinten achter een eenzame aanvaller van VVZA aan.

VVZA bijt ook van zich af en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Bij een gevaarlijk schot op doel duikt Max naar de bal. Hij heeft de bal echter niet onder controle en de bal rolt langzaam achter hem het doel in: 1-1. De stand is weer gelijk getrokken.

Jarno gaat weer op zoek naar een doelpunt. Bij een uittrap van de keeper van VVZA staat hij goed opgesteld en ontvangt de bal. Hij schiet deze direct op doel, maar de keeper weet deze bal nog te keren. Via de kluts kom de bal nog een keer voor zijn voeten. Jarno schiet de bal mooi hoog over de keeper, die dit keer kansloos is: 2-1! We staan weer op voorsprong.

Janro2.jpg
Jarno sprint met de bal richting het doel van VVZA.

VVZA probeert weer gelijk te maken. Een gevaarlijke uitbraak van hen, weet Rik met een knappe sliding onschadelijk te maken.

Een mooie uittrap van Max komt bij Kevin terecht. Hij behoudt goed het overzicht en speelt de bal door naar Jarno aan de linkerkant. Jarno blaakt na zijn twee doelpunten van het zelfvertrouwen en schiet de bal prachtig vanaf de linkerflank hoog over de keeper in de verre hoek: 3-1! Dat geeft wat meer lucht.
En een zuivere hattrick voor Jarno (drie doelpunten achter elkaar in 1 helft).

Matthijs.jpg
Matthijs gaat achter een tegenstander aan.

Valk voor rust lijkt Kevin de voorsprong nog verder uit te breiden. Hij schiet de bal op het doel, maar de keeper staat goed opgesteld en brengt redding.

Zo gaan we de rust in met een voorsprong van 3-1.

Maar we hebben vaker met 3-1 voorgestaan en het ons daarna nog moeilijk gemaakt, dus nog geen tijd voor euforie.

Dit keer laten de spelers zien bij de les te zijn en lijken alleen maar beter te gaan voetballen. Een corner van Kevin komt bij Matthijs terecht, hij mist de bal echter. Gelukkig staat Iris bij de tweede paal goed opgesteld. Ze neemt de bal eerst nog rustig aan en schiet deze daarna beheerst achter de keeper van VVZA: 4-1!

Een geruststellende voorsprong, dit gaat de goede kant op!

Kevin dribbelt weer eens goed langs de rechterflank naar voren. Matthijs staat weer goed opgesteld voor het doel. Kevin geeft goed voor, maar Matthijs kan net niet bij de bal. Helaas is het voor Matthijs geen driemaal is scheepsrecht, want niet veel later krijgt hij weer een kans, hij raakt de bal nu wel goed, maar een verdediger weet de bal tegen te houden. 

Emma.jpg
Emma heeft de bal weer eens verovert en snelt naar voren.

Heeft Max dan niks te doen in het doel? In de tweede helft in ieder geval een stuk minder dan de eerste helft, maar ook hij moet scherp blijven. Zo komt hij goed uit bij een snelle aanval van VVZA en weet de bal tegen te houden. Ben komt hem te hulp en redt daarna op een schot met een mooie sliding.

Max.jpg
Max schiet de bal weer ver naar voren.

Tijdens de winterstop is er veel getraind op het snel in dribbelen van de bal (bij de pupillen moet de bal in gedribbeld worden ipv ingegooid). Dit gaat behoorlijk goed vandaag. Jochem dribbelt ook een keer goed in, maar laat de bal al snel liggen en lijkt dan even te moeten bedenken wat ie nu met de bal moet doen. Een speler van VVZA is attent en weet de bal voor Jochem zijn voeten af te pikken en snelt richting het doel van Max. Jochem is gelukkig wakker en sprint direct erachter aan en herstelt zijn "fout" met een goede sliding, waardoor de bal over de achterlijn gaat. Uit deze corner denkt VVZA te kunnen scoren, maar Max stompt de bal uit zijn doel.

Jochem Iris.jpg
Iris en Jochem vormen een goed verdedigingsblok samen.

Achterveld blijft goed voetballen. Emma staat haar mannetje op het middenveld en verstoord menig aanval van VVZA. Iris draaft voorin achter iedere bal en Kevin en Jarno sprinten met hun snelheid naar voren.

Wanneer Rik vanaf de zijlijn snel naar voren dribbelt, staat Kevin goed gepositioneerd voor het doel. Rik geeft de bal goed voor, waarna Kevin de bal snoeihard binnenrost! Daar is eindelijk zijn doelpunt weer! Kevin stond een paar wedstrijden 'droog' (voor de niet voetbalkenners: hij had een paar wedstrijden niet gescoord), dus extra lekker de bal zo binnen te knallen!: 5-1!

Kevin schiet.jpg
Kevin probeert op doel te schieten. Helaas weet een verdediger de bal tegen te houden.

VVZA weet snel wat terug te doen. Ze volgen het voorbeeld van Kevin en schieten de bal ook snoeihard achter onze kansloze Max: 5-2.

Het worden echter geen spannende slotminuten, daarvoor spelen wij vandaag gewoon te goed. Max komt verder niet meer in de problemen, mede door het goede verdedigingswerk van Ben en Rik.

Rik zorgt nog voor een prachtig slotakkoord. Wanneer hij de bal op het middenveld verovert, aarzelt hij geen moment en schiet de bal van een meter of 25 hoog over de aan de grond genagelde keeper van VVZA: 6-2!

 

20190216_095020.jpg
Rik controleert de bal en ziet een tegenstander naderen.

Zo gaan wij dus door in het bekertoernooi! Geen idee hoeveel wedstrijden we eventueel nog zouden moeten tot aan de bekerfinale. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.

In de kleedkamer blijkt ook maar weer dat we het ritme van voor de winterstop weer te pakken hebben. Want wie staat er nog onder de douche, terwijl iedereen al bijna is aangekleed.... juist ja, Ben! Sommige tradities moeten we maar in ere houden!

Ondanks dat dit pas onze eerste wedstrijd na de winterstop is, zijn we de komende twee zaterdagen alweer vrij.... (of er moet een bekerwedstrijd ingepland gaan worden).

De competitie gaan we zaterdag 9 maart hervatten met een uitwedstrijd tegen DEV Doorn. En daar hebben we nog een appeltje mee te schillen. Zij zijn voor de winterstop namelijk het enige team geweest dat van ons heeft weten te winnen!