Na een heerlijk toernooitje zomeravondvoetbal voor Achterveld JO8-2, in pyjama's naar huis!
donderdag 26 april 2018

S.V. Achterveld JO8-2

Op deze woensdagavond hebben we geen training, maar een heus mini-toernooi bij VRC Veenendaal. Aangezien het komende week meivakantie is en er meerdere kinderen dan lekker weg gaan, zou het lastig worden om een team op de been te krijgen. Maar wat wil het toeval, we zouden zowel komende zaterdag als volgende week zaterdag tegen een team van VRC spelen. Dus was daar al snel een oplossing gevonden: we gaan gewoon een mini-toernooi spelen met nog een ander VRC team erbij.

Zo gebeurde het dus dat we op deze zonnige woensdagavond vol goede moed op weg gingen naar Veenendaal. Het leek wel of het nu al vakantie was, zoveel supporters gingen er mee. Maar daar ontstond meteen al het eerste probleem: met hoe meer auto's we op pad gaan, hoe groter de kans dat er eentje de weg kwijt raakt. En dan zul je ook altijd zien dat in die auto (bestuurd door voetbalmama Van de Maas met bijna haar hele kroost erin) de voetbalmama van Max zit... in Achterveld weet ze de weg prima, maar zodra ze buiten Achterveld komt...
Terwijl de andere auto's inmiddels al minuten op de parkeerplaats van VRC waren, was er nog geen glimp op te vangen van de laatste auto. Dus maar even bellen met hen. "Ja, we zijn er bijna, het is toch bij GVVV?". Uh, nee, dat is aan de andere kant van Veenendaal...

Gelukkig waren we ruim op tijd, dus geen reden tot paniek. Uiteindelijk kwamen ook de laatste spelers nog op tijd aan en konden we beginnen met de warming-up. Aangezien leider Gert helaas nog niet in staat is mee te gaan en zijn vrouw Jolanda geen tijd had om medeleider Sander te onderteunen (ze was tijdens de wedstrijd te druk om Gert via de app op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van ons team), hadden we vandaag niet één, niet twee, maar liefst drie extra leiders erbij: namelijk Sanne (zus van Max), Cas (broer van Ben & Emma) en Koen (broertje van Lotte... maar die speelt in de MO15). Dus leider Sander had een rustig avondje! Cas verzorgde een rondootje bij de warming-up, terwijl Koen en Sanne keeper Max onder handen namen.

20180425_180742.jpg

De fanatiek coachende hulpleiders Cas, Sanne en Koen.

Terwijl de vele meegereisde supporters genoten van het lekkere zonnetje, waren Iris en Emma onze tegenstanders alvast aan het bestuderen. Iris ontdekte iets bijzonders: "Kijk eens Emma, zij hebben meisjes in het team", zei Iris lachend. Emma keek en moest er ook om lachen. Toen leider Sander tegen de dames zei: "Maar wij hebben toch ook meisjes in het team?", keken ze elkaar een beetje verbazend aan. 

Een groot deel van de spelers had vanmiddag een kinderfeestje en zijn toen als stuiterballen door de sportzaal gegaan. Maar om nou te zeggen dat ze al hun energie verspeeld hebben... De eerste wedstrijd raasden ze als een wervelwind over het veld. Het leek wel of ze dachten: laten we opschieten, voor je het weet is het donker. Vanaf de aftrap was het eenrichtingsverkeer richting het doel van VRC. Rik opende het vuur, zijn schot werd nog gered door de keeper. Emma was de volgende die een mooie bal tussen de verdedigers door knalde en zij had wel succes. De bal vloog achter de keeper in het doel: 0-1!

20180425_182929.jpg

Emma heeft de bal onder controle. Iris en Kevin kijken tevreden toe.

20180425_181315.jpg

Iris in een fel duel met "die twee meisjes" van VRC

Ook Kevin probeerde het, werd door de keeper op bijzondere wijze tegengehouden, namelijk met zijn neus, maar niet veel later was het toch raak voor Kevin en stond het al 0-2!

20180425_181047.jpg

Kevin jaagt achter de bal aan.

Een van de spaarzame ballen die keeper Max kreeg, schoot hij snel uit richting Jochem. Die ging er razendsnel vandoor. Jochem schoot de bal schitterend vanaf de rechterkant diagonaal in de linkerkruising: 0-3! Maar de Achterveldse storm was nog niet geluwd. Toen een bal tussen de keeper en Kevin en de keeper van VRC inviel, was Kevin er razendsnel bij en gleed de bal, net voordat de keeper erbij kon, in het doel: 0-4! 

20180425_182348.jpg

Mathijs en Iris proberen een tegenstander af te stoppen.

Matthijs sjouwt er weer lustig op los. Hij wilde graag in de spits staan en krijgt ook een mogelijkheid om op doel te schieten. Alleen zijn er een aantal spelers van VRC die in de weg staan om de bal op het doel te krijgen.
Het slotakkoord van deze wedstrijd was uiteindelijk niet voor één, maar voor twee spelers. Iris kwam vrij voor het doel en kreeg een lange bal van achteruit. Ze legde de bal goed en daar kwam Jarno ook aangesneld. Beiden schoten precies tegelijk tegen de bal en die vloog achter de kansloze keeper: 0-5!

20180425_181448.jpg

Iris en Jarno schieten samen de bal achter de keepster van VRC!

Een overtuigende overwinning, waarbij keeper Max slechts één bal gehad heeft.

Reden voor Max om het keeperstenue over te dragen aan Ben. Ben ging met overtuiging in het doel staan, want hij heeft namelijk heel veel geoefend thuis met zijn vader. 

De tweede wedstrijd gingen we verder, waar we de eerste wedstrijd geëindigd zijn, namelijk vol op de aanval en proberen te scoren. De energie leek nog lang niet op.
Jarno bleek ook warm gedraaid. Hij had dan wel gescoord, maar dat was samen met Iris, hij wilde ook graag nog een keer alleen scoren, leek het. Hij probeerde alle ballen die hij kreeg zo snel mogelijk bij het doel van VRC te krijgen. En dat lukte hem al snel. De keeper van VRC stond nog wel een paar keer in de weg, maar Jarno schoot al snel zijn eerste "enige" doelpunt binnen: 0-1! Bij een indribbel van VRC is Jarno scherp en pikt de bal snel af van de voet van zijn tegenstander, dribbelt naar het doel en schiet keurig de bal in het hoekje: 0-2!

20180425_182353.jpg

Max dribbelt naar voren, gesteund door Mathijs, Emma, Jarno en Iris.

Jarno gaat op zoek naar een hattrick. Echter kan de keeper van VRC de bal nog net uit zijn doel tikken. Kevin is net te laat om de bal alsnog binnen te tikken. De corner die volgt neemt Jarno, Je zou denken: zo kun je toch nooit je 3e doelpunt maken? Maar Jarno dacht daar anders over. Hij schiet de bal vanaf de achterlijn met een mooie boog over alles en iedereen heen. De keeper probeert nog wel bij de bal te komen, maar die vliegt hoog over hem heen het doel in! Daar is dan de hattrick voor Jarno: 0-3!

20180425_182816.jpg

Jarno probeert te scoren. Jochem kijkt gespannen toe.


Opeens ligt ook de 0-4 erin. De verslaggever was druk bezig met het maken van notities, dus miste dit doelpunt. Maar gelukkig stond voetbalmama Anja wel op te letten. Volgens haar was het een hutseklutsdoelpunt en werd de bal uiteindelijk door een speler van VRC in het doel gewerkt.

Kreeg VRC dan geen kansen? Deze wedstrijd wel. Maar daar liet Ben zien dat zijn vader verborgen talenten heeft. Zijn vader blijkt namelijk een hele goede keeperstrainer te zijn! (Of zal Ben gewoon keeperstalent hebben?). Wanneer VRC er snel uitkomt met drie spelers en op doel schiet, redt Ben. De bal valt echter weer voor de voeten van een speler van VRC, maar weer redt Ben. Maar ook deze bal komt terug bij een VRC speler. Maar ook zijn schot weet Ben tegen te houden. Hij maakt het nog even spannend en laat de bal onder zijn benen doorrollen, maar op de doellijn heeft hij de bal toch te pakken. Ja die Ben is een echte showkeeper!

20180425_184643.jpg

Ben kijk goedkeurend naar zijn moeder na weer een knappe redding!

Het slotakkoord van deze wedstrijd is voor Kevin. Kevin neemt de bal mee en rost hem snoeihard tegen de touwen: 0-5!
Hiermee eindigt ook onze tweede wedstrijd in een overtuigende overwinning.

Dan nog de laatste wedstrijd. Al snel merken we dat dit toch een pittigere tegenstander is. Zo makkelijk als het de voorgaande wedstrijden ging, zal het nu niet gaan. Dat ligt vooral ook aan de tegenstander, maar ook zien we dat de vermoeidheid nu toch wel wat begint toe te slaan.

20180425_182342.jpg

Rik en Iris in een fel duel met een tegenstander.

Maar we blijven goed voetballen en op zoek naar een doelpunt. Kevin dribbelt mooi naar voren en speelt keurig over naar Jochem. Zijn schot gaat net naast het doel. VRC voetbalt zoals gezegd ook goed en gaan ook op zoek naar een doelpunt. Ben keept ook deze wedstrijd weer goed en redt een bal knap. Terwijl hij duikt, rolt de bal wat miraculeus onder hem door. Hoe die het doet is haast niet te volgen, maar in een waar gevecht met de bal weet hij de bal al rollend voor de doellijn te stoppen.
Helaas is Ben bij het volgende schot kansloos. De bal gaat via de binnenkant van de paal in het doel: 1-0 voor VRC, ons eerste tegendoelpunt vanavond. Het sein voor ons om weer gas te geven. Rik gaat voorop in de strijd en schiet een bal van afstand net naast het doel. VRC blijft het ook proberen maar weten gelukkig voor ons de doelpaal te raken. Wanneer Jarno de bal in de kluts weet te schieten richting het doel, komt deze helaas ook op de doelpaal. Wanneer de keeper van VRC een bal mag uitschieten, raakt hij de bal niet goed en de bal komt dus niet ver. Jarno is er als de kippen bij en schiet de bal simpel binnen: 1-1!

20180425_181446.jpg

Jarno snelt richting het doel.

Het wordt een mooi fel duel waarin beide teams graag willen winnen. Ben heeft van zijn vader dus geleerd om ballen tegen te houden, maar hij heeft ook wat van zijn moeder geleerd. Ben staat namelijk fanatiek te schreeuwen, sorry, dat noemen we coachen, in zijn doel. "Iedereen bij een mannetje", klinkt het een paar keer over het veld heen. Het spel golft op en neer in deze spannende wedstrijd. Uiteindelijk zal er toch een winnaar komen. Wanneer er een bal in de richting van ons doel gaat, komt er een ongelukkig misverstand tussen Iris en Ben. Beide willen in eerste instantie de bal pakken, maar ze zien elkaar en denken dat de ander de bal wel pakt. Inmiddels is een speler van VRC die wel doorloopt, de bal oppikt en hem achter de verbaasde Ben schiet. Zo eindigt deze wedstrijd in de slotfase helaas toch in een nederlaag.

20180425_182351.jpg

Zoals altijd knokken we met z'n allen voor de bal!

Maar we hebben een heerlijk avondje gevoetbald en bekaf zoeken we de kleedkamers op. Zoals bekend hebben de Van der Maasjes (met name de mannelijke Van der Maasjes dan) geen haast. Moeder Van der Maas kent haar kroos, dus is slim geweest en heeft meteen hun pyjama's meegenomen. Dus thuis kunnen ze meteen door naar bed. En lekker slapen zullen alle kinderen vast wel na zo'n energieke dag!

De komende twee weekenden hebben we vrij, zaterdag 12 mei gaan we dan weer verder met een uitwedstrijd tegen Saestum in Zeist.