Nieuw (historisch) vertrekpunt brengt Achterveld JO9-1 niet van slag
zondag 19 januari 2020

S.V. Achterveld Nieuw (historisch) vertrekpunt brengt Achterveld JO9-1 niet van slag

Zeven weken geleden, op zaterdag 30 november speelden we onze laatste competitiewedstrijd. Lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Sindsdien is de Hessenweg richting Amersfoort weer open. Het lijkt wel alsof de KNVB daar rekening mee heeft gehouden. Waar we voor de winterstop nog richting het oosten moesten spelen in de regio Veenendaal, komen in de voorjaarscompetitie onze tegenstanders uit de richting van Amersfoort.

Fijn dus dat de Hessenweg die kant weer open is. Maar elk voordeel heeft ook zijn nadeel... want nu is de Hessenweg richting Barneveld en dus ons sportpark dicht. Maar ook daar is al snel een oplossing voor gevonden. We verzamelen voor uitwedstrijden gewoon lekker bij De Moespot, middenin ons dorp. 

De oudere onder ons zullen de Moespot kennen als basisschool en hebben hier mogelijk zelf nog op school gezeten. De nog ouderen onder ons kennen de Moespot mogelijk van het Verdrag van Achterveld. Op 28 en 29 april 1945 is er in de Moespot onderhandeld tussen geallieerde (waaronder Prins Bernard)en nazi-generaals over onder andere voedseldroppingen in het westen. Zo zouden de mensen, die in de hongerwinter honger leden, weer voedsel hebben. 

Tegenwoordig maakt onder andere onze muziekvereniging DWS gebruik van het monumentale pand van de Moespot.

En sinds deze week gebruiken uit spelende teams van SV Achterveld de Moespot als vertrekpunt voor wedstrijden in de richting van Amersfoort. 

Vandaag mag Achterveld JO9-1 dus spelen in Amersfoort tegen CJVV. Al leek het wel een thuiswedstrijd, gezien de vele ouders die met ons meereisden.

Met dit heerlijke voetbalweer waren thermoshirts en handschoenen niet nodig en begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.

Het begint een bekend verhaal te worden. Achterveld vliegt uit de startblokken en probeert zo snel mogelijk bij het doel van CJVV te komen. Na de eerste schermutselingen die geen doelpunt opleveren, is het Kevin die van achteruit opstoomt en de bal mooi voorgeeft. Iris staat in de punt van de aanval, tikt de bal door naar Jarno die naast haar staat. Hij schiet op zijn beurt de bal keurig binnen: 0-1!

20200118_104958.jpg
Jarno strijd fel om de bal, Emma geeft hem rugdekking.

Niet veel later is het weer Kevin die opstoomt. Hij lijkt wat te overmoedig en schiet van een behoorlijke afstand op het doel. De bal rolt recht op de keeper af, maar die lijkt zich op deze bal te verkijken en ziet de bal zo door zijn handen en benen achter hem in het doel rollen: 0-2!

20200118_105002.jpg
Kevin stoomt op naar voren.

CJVV bijt inmiddels ook van zich af. Ze blijken net als wij niet bang en gaan fysiek de strijd met ons aan. Ze weten hun strijd ook om te zetten in een doelpunt: 1-2.

Wanneer Jarno de bal over wil spelen naar Jochem, staat de scheidsrechter in de weg. De bal kaatst tegen zijn been weer terug naar Jarno, onbedoeld een mooie 1-2. Jarno lijkt niet verrast door de terug springende bal, hij haalt meteen hard uit en ziet de bal hoog over de keeper het doel in vliegen: 1-3!

20200118_104955.jpg
Jarno jaagt door op zijn tegenstander.

CJVV probeert de aansluitingstreffer te maken, maar Ben staat goed opgesteld in de verdediging. Hij blijft rustig en dribbelt beheerst uit de gevarenzone voor Max weg naar voren.

20200118_105010.jpg
Ben weet zijn tegenstander de weg te versperren.

Kevin duikt voor een schot van een speler van CJVV, maar ziet de bal helaas via zijn lichaam alsnog achter de verraste Max vliegen: 2-3.

CJVV dringt aan. Eerst bokst Max een bal goed uit zijn doel. Daarna verdedigt Jarno goed mee en bezorgt hen een corner.  Deze corner weet hij ook onschadelijk te maken, door de bal weer over onze achterlijn te werken. Ook deze corner gaat via Jarno weer corner.... 

20200118_110547.jpg
Jochem haalt uit tussen een woud van verdedigers. Iris kijkt gespannen toe waar dit schot eindigt.

Jochem bindt menig strijd aan met zijn tegenstander en lijkt vol energie uit de winterstop gekomen. Ook Iris staat ondanks dat ze een van de kleinste op het veld is haar mannetje en ontwijkt geen duel. Emma lijkt in de winterstop wel gegroeid, haar benen lijken nog langer geworden, waarmee ze met nog grotere stappen naar voren kan snellen om spits Jarno te ondersteunen.

20200118_110546.jpg
Rik is in duel met een tegenstander, Iris is er als de kippen bij om de bal mee te nemen.

Ben probeert de keeper van CJVV te verrassen door een mooi schot van afstand, maar de keeper is dit keer wel alert en weet de  bal knap te keren. Ook Jochem probeert het met een subtiel schot van afstand, maar ziet de bal net naast gaan. Kansen genoeg dus voor ons, maar ook Max moet scherp zijn. En dat is ie gelukkig. Na een mooie pass van CJVV, duikt er opeens een speler alleen op voor zijn neus. Met een katachtige redding plukt Max de bal uit de lucht, voor het uitgestoken been van de aanvaller van CJVV.

20200118_104136.jpg
Max schiet de bal weer ver naar voren.

Na een goede voorzet van Ben schiet Rik net naast. Later krijgt Rik weer de kans te scoren. Een snelle uittrap Max komt bij Rik, hij gaat op de keeper af, maar die komt goed zijn doel uit en weet het schot van Rik te keren.

20200118_111445.jpg
Rik vecht zij aan zij met een speler van CJVV.

De ruststand is 2-3 en zoals we ook inmiddels gewend zijn, spelen we de 10 minuten na de rust een stuk zwakker. We lijken weer de draad kwijt en voetballen slordig. CJVV krijgt een aantal schietkansen, maar deze gaan of naast of Max staat paraat om de bal tegen te houden. Voorin zijn wij slordig en schieten de ballen te slap of naast.

Matthijs werkt zich een slag in de rondte en ook Jochem is nadrukkelijk aanwezig op het middenveld.

20200118_110555.jpg
Jochem vliegt spectaculair door de lucht en weet de bal naar voren te schieten.

In de laatste 10 minuten herstellen we ons weer en gaan weer goed voetballen. We weten elkaar weer te vinden en proberen Jarno een paar keer goed in stelling te brengen. Helaas lukt het ons niet nog een keer te scoren en geven we bijna geen kans meer weg aan CJVV.

Zo winnen we deze leuke wedstrijd tegen een leuke fysiek sterke tegenstander met 2-3!