Nieuwe tassen en Sinterklaas bezorgen de JO8-2 een onrustige ochtend
zondag 19 november 2017

S.V. Achterveld JO8-2

Zaterdag 18 november was het dan eindelijk zover.... Sinterklaas komt in ons land! Tenminste, als de boot de goede kant op vaart...

Maar eerst mogen we met de JO8-2 nog even lekker een potje voetballen.

Alleen blijkt al snel dat de spanning van de komst van de Sint bij iedereen wel erg groot is. Wanneer we Emma & Ben thuis ophalen is er grote paniek. Sinds vorige week hebben we allemaal een mooie nieuwe tas. Maar de mama van Ben & Emma heeft ze door elkaar gehaald. De spullen van Ben zitten in tas nummer 6 (de tas van Emma), de spullen van Emma zitten in tas nummer 5 (de tas van Ben). Dus voordat we kunnen vertrekken, moeten eerst de juiste spullen in de juiste tas.

Ook Max halen we thuis op. Max lijkt op zijn moeder en zus en is graag eerder veel te vroeg, dan ook maar een minuutje te laat.... Dus Max staat, vergezeld door zijn moeder en zus al zeker 10 minuten in de kou aan de straat te wachten tot we hem oppikken...

Vandaag mogen we tegen Quick voetballen. Onderweg naar Amersfoort worden er al gezellig Sinterklaasliedjes gezongen. Ook wordt er afgesproken dat we een doelpunt gaan proberen te maken voor Sinterklaas.

Gelukkig zijn er ook weer voetbalmama's mee. En die hebben we vandaag ook weer hard nodig...
De voetbalmama van Rik mag koffie halen voor de meegereisde supporters.

Voetbalmama Cindy heeft afgelopen week stad en land afgezocht naar thermoshirts voor alle spelers (die in de aanbieding waren, maar blijkbaar waren we niet de enige die ze wilden....).

De voetbalmama van Kevin heeft voor haarzelf een mooie taak verzonnen: het bewaken van de ballen. Want, het is haar opgevallen dat de wisselspelers nog weleens aan het klooien gaan met de ballen en niet meer op de wedstrijd letten. Dus een zeer verantwoordelijke taak.

De voetbalmama van Jochem (ja, ze was er, ondanks dat haar jongste spruit Wessel vandaag jarig was, dat noemen we nog eens een trouwe supporter!) krijgt de wastas mee vandaag.

Voetbalmama van Emma & Ben was ons vooruit gereisd. Het team van haar andere zoon Daan (die zelf vanwege een gekneusde teen niet mee kon doen), moest namelijk ook bij Quick. Zij had dus de zware taak om twee wedstrijden tegelijk te bekijken.

Over de wastas gesproken. Rik heeft het mysterie van de "vieze broekjes" van Kevin ontdekt.
Want wat ontdekte Rik vorige week zondag toen zijn vader (en medetrainer/leider) thuis kwam na het voetballen? Zijn vader had een heel vies broekje in zijn tas. Tja, de trainer/leider geeft dus zelf het verkeerde voorbeeld.... 

broekje Gert.jpg

Voor de wedstrijd is het altijd weer een hele puzzel voor de leiders om de ideale opstelling te maken. Deze puzzel werd vandaag heel makkelijk gemaakt door Rik. Rik is namelijk ons slot op de deur in de verdediging. Maar vandaag wilde hij weleens in de spits. Hij had het nog niet gezegd, of de rest riep ook dat ze in de spits wilden. Weet je wat, dachten de leiders, we gaan vandaag gewoon lekker allemaal in de spits staan, behalve Jarno, want die heeft vandaag het keeperstenue aan.

Jarno.jpg

Jarno gooit de bal hoog op, om hem daarna hard (en hoog) naar voren te trappen.

Dus zo kon de wedstrijd beginnen, met iedereen in de spits.
Rik kwam al snel zowaar voor het doel van Quick en schoot de bal er ook nog bijna in. Daarna hebben we Rik alleen nog maar op zijn vertrouwde plek in de verdediging zien staan.

Rik.jpg

Rik geeft een pass naar voren, voordat zijn tegenstander de bal kan afpakken.

Ben, die als wissel begon, stond fanatiek zijn medespelers aan te moedigen. Zijn moeder schrok ervan en zei: Ben, je doe eens wat rustiger, ze horen je wel. We vroegen ons al af op wie Ben leek, maar het antwoord hebben we nu...

Ben.jpg

Ben sprint met zijn tegenstander achter de bal aan.

Ondertussen had onze bal-in-de-gaten-hou-voetbalmama het maar druk. Die ballen aan de zijkant blijken toch iedere keer weer heel interessant voor de wisselspelers.

In het veld wilde het vandaag niet vlotten. Zouden ze teveel met hun gedachten bij de nadere komst van Sinterklaas zijn? Ze hadden nog zo afgesproken om een doelpunt te maken voor die beste man.

verdediging.jpg

Rik en Jarno kijken vol spanning of Kevin het schot weet tegen te houden.

Na die kans van Rik, is ook Jochem er dicht bij.

Wanneer Max een bal mag indribbelen, schiet hij de bal mooi naar voren waar Jochem staat. Jochem rent met de bal naar het doel, maar schiet helaas tegen de keeper. 
Heel veel meer kansen krijgen we niet.

Jochem.jpg

Jochem is zijn tegenstander voorbij. 


Onze analist Mathijs had er een hele simpele verklaring voor, dat Quick beter was dan wij: "wanneer wij de bal hebben, komen ze meteen met z'n tweeën op ons af. Ja, dan pakken ze de bal natuurlijk makkelijk af". Tja, logisch natuurlijk!

Mathijs.jpg

Mathijs schiet de bal weg.

Quick helaas wel. Jarno moet weer een paar keer goed optreden, waarbij hij een paar keer goed geassisteerd wordt door Max. Toch et Quick er nog zes in te schieten, waardoor we helaas de wedstrijd verliezen.

wie wil de bal.jpg

Typerend beeld van deze wedstrijd. Emma, Mathijs en Iris kijken naar de bal: wie gaat hem pakken....

Maar niet getreurd! Sinterklaas komt bijna! En we hebben de penalty-wedstrijd nog.

Onze eerste penalty's worden goed gepakt door de keeper van Quick. Ook Jarno weet er een paar te houden. Toch schiet Quick er nog een paar in. We zijn de stand eerlijk gezegd een beetje kwijt, wanneer wij er nog drie moeten nemen. Er wordt gevraagd: winnen we de penalty-wedstrijd wel. We besluiten dat wanneer we deze drie erin schieten, we gewonnen hebben.

Eerst is Kevin aan de beurt. Hij kijkt, neemt een aanloop en schiet hem a-la Johan Neeskens (voor de oudere voetballiefhebbers onder ons) knalhard recht door het midden in het dak van het doel.

Kevin.jpg

Kevin snelt langs zijn tegenstander.

Dan is het de beurt aan Rik. Rik is onze penalty-specialist en heeft dit seizoen alle penalty's gescoord! De druk is dus hoog voor hem. Rik neemt geconcentreerd een aanloop, raakt de bal goed en ramt het hoog in de linkerkruising! (hij heeft alle penalty's tot nog toe gescoord) en Jarno als laatste: ook hoog en hard in de rechter hoek
Gaan we dan toch nog winnen? De laatste is voor Jarno. Oog in oog met de keeper van Quick neemt hij een aanloop en schiet de bal hard in de rechterbovenhoek! We hebben de penalty-wedstrijd gewonnen (denken we tenminste....)!

Deze laatste drie penalty's doen de matige wedstrijd van onze kant helemaal vergeten!

Nu snel douchen en naar huis om de intocht van Sinterklaas te gaan kijken!

Nu blijkt maar weer eens hoe handig het is om voetbalmama's te hebben. Ze kunnen niet alleen helpen met omkleden.... maar de voetbalmama van Jarno kan heel goed de doucheknop vasthouden (aangezien de douches anders meteen uitgaan).
En de voetbalmama van Jochem kan heel goed de het water in de douchebak (waarin het doucheputje op het hoogste punt lijkt te liggen.... met een trekker naar het putje trekken.
(Heel fijn dat een van de leiders dan ook nog even de volle bidons leeggooit in de douchebak....).

Op de terugweg in de auto verteld Iris aan Emma wat ze laatst ontdekt heeft: "mijn vader schrijft geheimpjes in de wedstrijdverslagen". Oh, wat voor geheim dan? "Nou dat wij hebben gezegd dat meisjes rustiger zijn en jongens altijd druk....". Oei...
Maar in de auto blijkt dat niet helemaal te kloppen. Achterin de auto liggen Max en Ben bijna te slapen en onze dames kwekken er op los...

Iris.jpg

Iris "eist" de bal op en duwt Jochem aan de kant.

Waar de dag begon met een tassenprobleem, daar eindigt deze ook met een tassenprobleem. Wanneer we Max thuis afzetten, missen we zijn tas.... die blijkt bij de andere leider in de auto te liggen....

Max.jpg

Max dribbelt naar voren. Jochem geeft rugdekking.

Maar het belangrijkste nieuws van vandaag is toch wel dat Sinterklaas, ondanks de storm op zee, toch is aangekomen in ons land!
En vrijdagavond komt hij ook nog eens een bezoek brengen aan onze vereniging. Dus dat belooft weer wat!