Nieuwe wedstrijdvorm levert spektakel op bij Achterveld JO8-2
maandag 21 mei 2018

S.V. Achterveld JO8-2

Vorige week heeft u als vast volger van Achterveld JO8-2 het verslag moeten missen van de wedstrijd uit tegen Saestum. Daarbij hierbij alsnog kort een verslag van deze wedstrijd: we hebben twee weken niet getraind en gevoetbald en dat was terug te zien in de wedstrijd. We waren duidelijk even kwijt hoe het ook alweer is om te voetballen als team. We liepen als mieren achter elkaar aan, de bal leek wel een leek wel een stuiterbal en vloog alle kanten op het leek dus eigenlijk nergens op.
Ondanks twee doelpunten van Kevin (zo, die zijn benoemd, dus nu ben ik van zijn gevraag af waar toch dat verslag blijft...) verloren we dus kansloos met 10-2.

De trainers hebben meteen maatregelen genomen. Woensdag met trainen stonden er namelijk maar liefst vier trainers op het veld. Naast Sanne kwam namelijk ook Rick ons helpen met trainen. Ofwel alles werd er aangedaan om de jongens en meisjes maar weer scherp te krijgen.

En dat had meteen effect! Woensdagavond waren namelijk ook de voorrondes van de penaltybokaal en wat schoten ze de penalty's goed! Zo goed dat zowel Jochem als Ben door zijn naar de finale van de Penaltybokaal 2018!

Terug naar vandaag. We spelen een thuiswedstrijd tegen CDW uit Wijk bij Duurstede.

Tijdens de wedstrijdbespreking in de kleedkamer hadden de kinderen bijna allemaal wel wat te melden. Emma begon: "papa is vandaag jarig". Iris volgde: "papa en mama zijn vandaag 14 jaar getrouwd". Rik had last van zijn lies, Kevin had een pleister op zijn knie. Ben sloot af: "mjin papa is vandaag jarig". Da's toevallig Ben... of heb je soms dezelfde papa als Emma?

Maar de grootste aandacht trok het kleinste broertje van Jochem. Wessel kan net lopen, dus banjerde de hele kleedkamer door. Hij stond ook erg aandachtig te kijken toen de bidons werden gevuld. Gelukkig voor zijn moeder is hij nog niet sterk genoeg om zelf de kraan te openen, al probeerde hij het op allerlei manieren...

Wessel hield ook tijdens de wedstrijd zijn moeder flink bezig en heeft het hele sportcomplex rondgelopen.

Tijdens de warming-up viel op dat CDW maar vijf spelers had. Navraag bij de leider leerde dat er twee spelers rechtstreeks zouden komen. Maar ze waren in geen velden of wegen te bekennen. Nadat we nog een paar minuten extra gewacht hadden, werd er gebeld. Ze werden net pas wakker in Lopik... dus ze gingen het niet meer redden...

Dus besloten we om in een nieuwe spelvorm te spelen: 5 tegen 5, wel net zo eerlijk.

Met 5 tegen 5 heb je dus meer ruimte in het veld. En dat had Jarno al snel door. Een mooi pass van achteruit bereikte Kevin, die vrij voor de keeper kwam te staan. Kevin schoot de bal onberispelijk raak: 1-0! 
Onze keeper Max moest helaas ook snel de bal uit het doel vissen, CDW scoorde al snel de gelijkmaker: 1-1.

20180519_091420.jpg

Max trapt de bal naar voren.

Max lijkt even van slag. Wanneer een bal vanaf de zijkant recht op hem afkomt, loopt hij er straal langsheen en ziet de bal zomaar het doel in vliegen.: 1-2.

Tijd dus voor ons om het initiatief weer in handen te nemen. Emma gaat voorop in de strijd en pakt de bal goed af. Ze schiet echter voorlangs. Ook Rik gaat fel het duel in en weet een bal te veroveren. Hij behoudt het overzicht en geeft voor op Emma, dit schot gaat helaas naast. 

20180519_095104.jpg

Emma controleert de bal, Rik komt haar helpen.

Wanneer Rik prachtig wegdraait bij zijn tegenstander en op doel schiet, ziet ook hij zijn schot het net niet raken. Daarna probeert Rik het met een schot vanaf eigen helft. Hij merkt dat die afstond toch wat te groot is en de keeper de bal kan vangen.

20180519_093335.jpg

Jochem gaat in de aanval, Jarno sprint met hem mee.

Ondanks dat we een stuk beter voetballen dan vorige week, gaan we de rust in met een 1-2 achterstand. 

Maar de tweede helft beginnen we meteen fel. Kevin dribbelt een bal in en schiet deze naar Ben. Daarna volgt een kolderieke situatie. Ben schiet op doel, de keeper redt, Ben weet al vallend de bal met de punt van schoen nog een keer op het doel te schieten. De keeper duikt op de bal, is de bal kwijt, ziet deze achter hem rollen, weet hem nog weg te tikken, tegen Ben aan, die al liggen de bal nog een keer richting het doel tikt, tegen de rug van de keeper, weer tegen de knie van Ben, onder de rollende keeper door. Hoe het uiteindelijk gebeurd is heeft niemand kunnen zien, maar de bal ligt uiteindelijk over de lijn in het doel! We staan weer gelijk: 2-2!

20180519_095036.jpg

Ben probeert zijn tegenstander voorbij te snellen.

Maar terwijl wij nog staan te juichen, zien we de spelers van CDW ook alweer juichen: 2-3! Ai, moeten weer proberen de achterstand weg te werken.
Na een prachtige dribbel van een speler van CDW, schiet hij de bal mooi binnen: 2-4. Oei, dit gaat niet de goede kant op.

Maar we rechten onze rug en gaan met z'n allen fanatiek op zoek naar de aansluitingstreffer. Max, die zijn keepersshirt in de rust aan Jarno heeft gegeven, buffelt er op los, samen met Jochem.

20180519_094644.jpg

Max probeert met een uiterste krachtsinspanning de bal richting het doel te schieten.


Kevin, die normaal wanneer hij een bal krijgt keihard naar voren sprint, behoudt nu het overzicht en ziet dat hij ook van afstand zou kunnen schieten. Hij schiet de bal prachtig over de keeper van CDW heen: 3-4!

Rik stuurt met een mooie dieptepass Emma aan de rechterflank weg. Emma sprint als een hinde achter de bal aan, gevolgd door twee tegenstanders, die als panters op hun prooi jagen. Emma is ze echter te snel af en schiet de bal diagonaal langs de keeper in de verre hoek: 4-4! We staan weer gelijk!

20180519_093155.jpg

Emma snelt langs de rechterkant naar voren. Matthijs kiest positie voor het doel.

Matthijs is vandaag extra gebrand om wat te laten zien. Want vandaag is Pieter er weer eens om met eigen ogen de balkunsten van Matthijs te bewonderen. Maar ook opa en oma zijn er weer. En daar krijgen ze geen spijt van. Matthijs draaft in zijn kenmerkende stijl weer het veld over. Hij maakt het zijn tegenstanders weer lastig om erlangs te komen. Maar ook laat hij zien dat hij aanvallend gevaarlijk kan zijn. Wanneer hij een bal weer van de voeten van een CDW-speler afpakt, ziet hij dat hij recht voor het doel staat. Hij legt de bal goed en haalt uit. De bal vliegt hard en strak richting de rechterhoek van het doel. De keeper van CDW is kansloos... alleen gaat de bal net aan de verkeerde kant van de paal.

20180519_095502.jpg

Matthijs haalt uit!

Iris, die last heeft van een gekneusde arm, wil toch het veld in. Wanneer een bal hoog haar kant op komt gebeurt er iets bijzonders. Ze duikt niet aan de kant, maar blijft naar de bal kijken en kopt de bal gewoon weg! Zo trots als een pauw staat ze zelf verrast te kijken dat ze dat kan! Iedereen moet het na afloop horen, dat ze gewoon een bal heeft gekopt!
Ze inspireert andere met deze mooie actie, want niet veel later kopt ook Kevin een bal en ook Jochem zal een bal koppen.
Weer een mijlpaal in hun voetbalcarrières!

Maar helaas tellen kopballen niet als doelpunten en staat het dus nog steeds gelijk.

20180519_095852.jpg

Iris trekt ten strijde, Max en Matthijs volgen haar gespannen.

De wedstrijd golft op en neer en voor de neutrale toeschouwer is het een spectaculaire wedstrijd die alle kanten opvliegt.

20180519_095936.jpg

Fel duel om de bal, met Iris en Max.

Een uittrap van Jarno komt helaas niet waar hij deze in gedachten had, maar in de voeten van een speler van CDW. Deze komt daardoor oog-in-oog met Jarno en laat deze buitenkans niet onbenut en schiet de bal keurig in de hoek. 4-5!
Het zit ons niet mee vandaag, weer op achterstand.

20180519_092957.jpg

Matthijs probeert de keeper met een hoog schot te verrassen.

Wanneer Matthijs het veld uitloopt om gewisseld worden voor Rik, komt de bal opeens zijn kant op. Matthijs denkt terecht, ik sta hier nu toch, laat ik de bal dan maar schieten. Zijn schot wordt echter goed gekeerd door de keeper. Deze bal komt echter voor de voeten van de in het veld komende Rik. Hij bedenkt zich geen moment en haalt uit: 5-5! Daar is ie weer, de gelijkmaker!

20180519_094910.jpg

Jarno schiet de bal uit.

Een spannende zenuwslopende slotfase volgt. Jarno redt ons daarin nog wanneer een speler van dichtbij keihard de bal op doel schiet. Ook de rebound redt Jarno fantastisch! Het lijkt er daarmee op dat we de wedstrijd met een gelijkspel afsluiten. In de allerlaatste minuut volgt er nog een corner voor ons. Rik neemt hem. Hij kijkt en ziet geen afspeelmogelijkheden. Hij dribbelt daarom in, nog steeds ziet hij geen medespeler vrij staan. Wanneer het doel in zicht komt ziet hij een klein gaatje in de linkerkant van het doel, hij schiet de bal zuiver in het gaatje en verrast iedereen: 6-5! De winnende treffer want de wedstrijd is meteen afgelopen!

Wat een prachtige, spannende, doelpuntrijke wedstrijd!

Ook de penalty worden door ons goed genomen. De keeper van CDW staat wat ver voor zijn doel, wat goed wordt opgemerkt door Max. Hij schiet de bal met een mooie boog over hem heen! Jarno heeft het gezien en volgt dit voorbeeld en schiet daardoor ook raak! We schieten allemaal goed en bijna allemaal raak. Matthijs schiet de bal strak in de hoek en loopt onder toeziend oog van Pieter en opa en oma koel weg, alsof het de normaalste zaak van de wereld is!

Na de wedstrijd zegt Emma: ik heb een doelpunt gemaakt voor mijn vader zijn verjaardag. En ja hoor, ook Ben zegt: ik heb een doelpunt gemaakt voor papa, omdat ie jarig is.
En Iris vertelt vol trots dat zij een kopbal heeft gemaakt, omdat het de trouwdag van haar papa en mama is!

Nadat Wessel weer terug is van zijn rondje op ons sportcomplex, gaan we allemaal met een voldaan gevoel naar huis!

Volgende week spelen we onze laatste competitiewedstrijd, uit tegen Vliegdorp (Soesterberg).