Ondanks blauwe plek is het ‘Dennis Kok-effect’ eindelijk zichtbaar
zondag 5 maart 2017

S.V. Achterveld 3

Het was de week waarin menig carnavalsgroep hun wagen op marktplaats heeft geplaatst nu bekend is geworden dat niet nader te noemen groepen er niet vies van zijn om de portemonnee te trekken en al dat pracht en praal bij elkaar te kopen.

Het was ook de week van ‘het ongeluk’. Of je nu bij de Spar een zakje chips haalde, een bloemetje bij de Kelk, wat huishoudelijke artikelen bij van Bekkum of een wasmachine bij van Daatselaar, het was het gesprek van de week. Hoe zou het gaan met Dennis Kok?! Naar het schijnt zou hij na een spectaculair sportongeluk een Ecchymosen (Latijns vakjargon voor ‘blauwe plek’) hebben opgelopen op maandagavond in een plaatselijk uitgaansestablishment. Boze tongen beweren dat dit plaats vond in een nogal vrouwelijk (lees: roze) ogend pakje en dat het de sport ‘touwtjespringen’ betrof, maar dit heeft de redactie nog niet bevestigd kunnen krijgen.

Ondanks dat de medische wetenschap absolute rust voorschrijft bij dergelijk zwaar letsel vond Dennis dat hij het 3e in deze zware periode niet kon laten zitten en was hij deze zondag gewoon present. Zijn krukken en rolstoel had hij zelfs thuis gelaten. Dat Dennis niet de enige was die deze week niet ongeschonden uit was gekomen bleek wel toen Martijn zich nog een keer omdraaide in zijn bed. De carnaval zat nog te veel in de benen om op tijd te kunnen komen.

SO Soest was deze week de tegenstander. Een niet te onderschatten tegenstander waar in de thuiswedstrijd gelijk tegen werd gespeeld. Ook Dave bleek danig onder de indruk van de blauwhemden en liet van schrik zijn kop koffie over zijn broekje vallen. Het zou helaas niet zijn enige fout zijn die dag zou later blijken…

Door het te laat komen kreeg Martijn de eer om de vlag te hanteren de eerste helft. Bij het aantrekken van het trainingspak van Joris rees de vraag: is dat trainingspak nou zo klein of is Martijn zo groot?! Laten we het erop houden dat de carnaval hem inderdaad zwaar was gevallen... Het was in ieder geval duidelijk zichtbaar dat hij voor de frisse adem een klein rolletje King in zijn broek had gestopt en ook die kadetjes aan de achterkant stonden hem goed.

De eerste helft was een vrije saaie bedoening. Enkel de twee keer dat Dave de tegenstander alleen voor de keeper zette zullen ons bij blijven. Gelukkig wist Tim de tweede keer redding te brengen waardoor met een 0-1 stand de rust werd bereikt. Tijd om wat meer stootkracht in te brengen: Remco vh K, Martijn H en Dennis K.. Met name naar die laatste werd met veel interesse gekeken. Ten eerste vanwege zijn ernstige blessure en ten tweede vanwege zijn onvervulde belofte om het 3e kampioen te maken.

SVA 3 schoot uit de startblokken en op aangeven van Remco maakte Joris de verdiende 1-1. Even later was het Joris die de voorzet gaf en Mark van B. die zijn doelpuntenaantal van dit seizoen verdubbelde. Toen bleek de tegenstander geknakt en liep SVA nog uit naar 3-1 via Daryl, ondanks dat de weg naar het doel toch wel erg lang was.

Het had weinig gescheeld of het scoreverloop had de andere kant op kunnen vallen. Eerst was daar een lobje over de keeper die door onze sterk spelende linksback met gevaar voor eigen leven over de goal werd gekopt. Daarnaast was daar Dave die bleef strooien met passjes naar de tegenstander wat zelfs Willem H. Sr. tot waanzin dreef waardoor hij het oudhollandsche ‘Konijnenkop’ naar Dave z’n hoofd slingerde.

Hoogtepunt van de tweede helft was echter toch wel de stervende zwaan van Martijn. Zijn jarenlange ervaring bij Culdoto was duidelijk zichtbaar maar de scheidsrechter trapte er helaas niet in.

 

Al met al een mooie middag waarin Dennis Kok eindelijk zijn belofte heeft in kunnen lossen door de 0-1 achterstand om te buigen in een 3-1 overwinning. Maar het meest opgelucht was iedereen toch wel over het feit dat zijn blauwe plek het gehouden had. We hopen dat hij niet meer schade aan zijn lichaam heeft aangebracht vandaag…