Ondanks kledingproblemen, weer een overtuigende overwinning voor Achterveld JO8-1
zondag 9 september 2018

S.V. Achterveld JO8-1

Na de chaotische eerste wedstrijd van dit seizoen, staat vandaag de uitwedstrijd tegen Quick in Amersfoort op het programma. Vandaag zijn we gelukkig weer compleet, de ziekenboeg is leeggestroomd. Ook Kevin is er. Hij had gisterenavond een bruiloft, maar wilde perse voetballen. Zul je net zien dat we vandaag heel vroeg op pad moeten, namelijk om 7:30 uur vertrekken. Gelukkig heeft hij een lieve oom, die hem wel wilde brengen en zelfs meegaat om te kijken vandaag. 

Vol goede moed gaan we dus richting Amersfoort. We zijn mooi op tijd, dus kunnen ons rustig klaarmaken voor de wedstrijd.
In de kleedkamer vindt de tactische bespreking plaats. Leider Gert legt uit dat de spelers die achterin staan goed moeten coachen. Kevin wil ook coachen, maar beseft dan dat dat toch niet zo makkelijk is. "Wij (de spelers die voorin staan) kunnen niet achteruit kijken, dus kunnen we ook niet zo goed coachen". 

20180908_080752.jpg

Vorige week hebben we gezien dat het heel handig is om voetbalmama's te hebben, toen ze hielpen de doeltjes naar het veld te sjouwen. Ook vandaag zijn de voetbalmama's weer nuttig bezig. Voetbalmama Danielle haalt koffie en voetbalmama Cindy leert de kinderen hoe ze hun kleren netjes uit doen en vooral de mouwen van hun trainingsjassen netjes buitenste buiten te doen (dus niet buitenste binnen). Alleen hebben de leiders dat niet helemaal door dat ze de kinderen aan het opvoeden is.... dus die krijgen een sneer van haar, wanneer zij weer eens de mouwen netjes buitenste buiten doen (want dat moeten de kinderen dus zelf doen).

We zijn dus mooi op tijd aanwezig, maar blijkbaar zo vroeg, dat de veldjes nog niet uitgezet zijn. Nu hebben de leiders vorige week gezien hoe de voetbalmama's dat doen. Dus met behulp van de oom van Kevin gingen zij nu aan de slag. Maar zo makkelijk als dat lijkt.... blijkt dat dus niet te zijn... want hoe groot is het veld precies en waar moet dan precies het doel staan? Het leverde enige discussie op en met behulp van de inmiddels gearriveerde leider van Quick is het doel toch nog op de juist plek gekomen.

doel1.jpg

Leider Sander en de oom van Kevin denken goed bezig te zijn door het doel vast neer te zetten.

doel2.jpg

Leider Gert komt met zijn timmermansoog vertellen dat het doel toch echt niet op de juiste plek staat.

Nu de doelen staan, beide elftallen er zijn, kunnen we beginnen.

Kevin lijkt weinig last te hebben van het korte nachtje en gaat er meteen met de bal vandoor richting het doel van Quick. De keeper weet echter redding te brengen op zijn schot. De bal stuit alleen terug het veld in en Rik is er als de kippen bij om de bal alsnog achter de keeper te schieten: 0-1!

20180908_090610.jpg

Rik gaat fel op de bal af.

Iris is sinds vorige week helemaal los en lijkt ook vandaag weer op een doelpunt te azen. Wanneer Max (onze keeper vandaag) de bal hard en hoog over alles en iedereen heen schiet, is Iris er als een aasgier bij om de bal op de pakken. Ze sprint voor wat ze waard is richting het doel van Quick, maar ook nu redt de keeper van Quick weer goed op haar schot.

20180908_090839.jpg

Iris en Emma staan zoals we van ze gewend zijn weer hun mannetje.

Kevin kan al snel aan zijn oom laten zien dat hij goed kan schieten. Wanneer de bal voor zijn voeten komt, aarzelt hij niet en schiet de bal van afstand hard en hoog over de keeper van Quick: 0-2! Niet veel later is er wat gefrommel voor het doel van Quick en is Jarno uiteindelijk de slimst en schiet tussen iedereen door de bal in het doel: 0-3! Zo staan we binnen 10 minuten alweer ruim voor!

20180908_084716.jpg

Jarno haalt stijlvol uit!

Dat gaat lekker, zo lijken de kinderen ook te denken. De rest van de eerste helft lopen ze wat te makkelijk te voetballen en lijkt de scherpte eraf.

Wanneer Rik geblesseerd is en wordt behandelt, denken de spelers van Quick slim te zijn. Ze pakken de bal en sprinten naar voren. De spelers van Achterveld staan erbij en kijken ernaar. De spelers van Quick gaan richting het doel van Max, die ook wat verbaast staat te kijken, wanneer ze de bal inschieten en juichend weglopen. Wanneer ze gejuicht zijn, wordt ze duidelijk gemaakt dat de wedstrijd even stil lag, omdat Rik nog pijn had. Jammer voor hen, het was ze wel gegund.

20180908_085712.jpg

De leider van Quick komt kijken hoe het met Rik gaat, na de ongelukkige botsing.

We gaan dus de rust in met een 0-3 voorsprong! Niets aan de hand zou je zeggen... toch wel. Ben is namelijk als wissel begonnen en heeft zijn trainingsjas tot bovenin dichtgeritst. Krijgt ie het in elk geval niet koud.... Alleen wannneer ie weer het veld in moet, krijgt ie zijn rits niet meer open. Leider Sander probeert minutenlang de rits los te krijgen. Er is geen beweging in te krijgen.... gelukkig is voetbalmama Cindy er. Ook zij probeert van alles, maar helaas, ook zij krijgt er geen beweging in. Voetbalmama Danielle dan? Idem dito. Is daar dan onze redster in nood? Voetbalmama Sonja komt halverwege de eerste helft ook kijken. Maar ook haar lukt het niet de rits los te krijgen. 

Dus moet Ben maar met trainingsjas aan gaan voetballen.

20180908_090608.jpg

Ben in zijn trainingsjas aan het voetballen.

In de rust geeft Max aan dat ie eigenlijk ook wel wat wil doen, aangezien hij als keeper nauwelijks een bal heeft gehad. Jarno gaat daarom op doel.
Maar ook in de eerste 10 minuten van de tweede helft kabbelt de wedstrijd voor en gebeurt er niets wat vermeldenswaardig is.

Of het moet de ontdekking van Emma en Matthijs zijn, op een echt grasveld, dat net gemaaid en nog wat nat is, je schoenen vol komen te zitten met gras!

20180908_085047.jpg

De schoenen met gras van Matthijs en Emma

20180908_090557.jpg

Goed samenspel tussen broer en zus Van der Maas!

Het hoogtepunt van de wedstrijd vindt plaats in de time-out van de tweede helft. Nadat ook leider Gert heeft geprobeerd de rits van de trainingsjas van Ben los te krijgen is het opeens Matthijs die even aan de rits frommelt en floep, hij is open! Je ziet de opluchting op het gezicht van Ben!
Er werd namelijk al geopperd dat zijn trainingsjas zou moeten worden opgesneden... Dat vindt Ben toch wel zonde van zijn jasje. "Dan moeten we je hoofd er maar even af halen, zodat je jasje uit kan", opperde leider Sander. Dat vond Ben na even nadenken toch niet zo'n heel goed idee.... dan had ie toch liever maar dat zijn jasje werd opgesneden.

Met een "bevrijdde" Ben beginnen we dus aan het laatste kwart van de wedstrijd. De leiders maken de kinderen wel even duidelijk dat de eerste 10 minuten goed gespeeld is, maar dat we daarna een beetje hebben lopen lantefanteren. Dus we moeten weer even scherp worden en er nog wel een doelpuntje bij scoren!

20180908_090313.jpg

Max jaagt op de bal.

Zo gezegd, zo gedaan lijken ze gedacht te hebben (gebeurde dat maar vaker....). Want nadat Matthijs en Emma fel op de bal jagen en daardoor de bal veroveren, komt de bal bij Kevin. Hij ziet een mooi gaatje en glijdt de bal met een sliding (zijn handelsmerk inmiddels) binnen: 0-4.
Matthijs is op dreef want niet veel later heeft ie weer een bal verovert, ziet heel goed dat Kevin vrij staat voor het doel. Dus geeft hij de bal voor, waarna het voor Kevin een koud kunstje is de bal binnen te tikken: 0-5!

20180908_091036.jpg

Matthijs in duel met een speler van Quick, Emma komt poolshoogte nemen.

20180908_091037.jpg

"Waar twee vechten om een been.....", gaat Emma er met de bal vandoo!

Wanneer Jarno (onze keeper in de 2e helft) de bal ver uitschiet richting Kevin, is zijn tegenstander hem te snel af en deze schiet de bal weg. Kevin ziet dat de bal niet uit gaat en pikt de bal op. Zijn schot op doel gaat echter net naast.

20180908_090658.jpg

Jarno schiet de bal hard naar voren.

Iris staat weer voorin te azen op een doelpunt. Wanneer Kevin de bal in een kluts schiet, is Iris er weer rap bij om de bal op te pikken. Helaas gaat haar schot net naast.

20180908_090837.jpg

Emma schermt de bal goed af. Max en Iris komen haar helpen.

Kevin is op zoek naar zijn 4e doelpunt. Hij loopt via de rechterflank richting het doel. Matthijs staat inmiddels goed vrij voor het doel. Kevin ziet dat echter niet en schiet de bal hard in het zijnet. Een uittrap van de keeper is te slap, waardoor Kevin met zijn handelsmerk de sliding probeert de bal in het doel te krijgen. De keeper weet de bal echter te keren. Jochem is gelukkig ook scherp en er snel bij, maar schiet de bal naast.

Kevin weet zijn 4e doelpunt toch te maken. Hij schiet de bal prachtig over de keeper heen: 0-6!

20180908_084717.jpg

Kevin snelt weer eens richting het doel van Quick.

Kevin laat zien dat hij ook goed kan overspelen. Bij een mooie aanval over de rechterkant, behoudt hij goed het overzicht en speelt de bal mooi naar de mee opgestoomede Jochem. Deze blijft rustig en schiet de bal beheerst hoog in de hoek: 0-7!
Dit is ook meteen het einde van de wedstrijd. Die dus goed begon en goed eindigt voor Achterveld!

De penalty-serie wordt ook overtuigend gewonnen door Achterveld, met 1-6.
Rik heeft nog een opvallende penalty. Hij schiet wat in de grond, waardoor de bal wat zacht richting het doel rolt. Maar de bal rolt wel keurig in de hoek. 
Rik merkt daarom terecht op dat je de bal niet hard hoeft te schieten, als ie maar strak in de hoek is... En zo is het Rik!

Na het douchen merkt Ben op dat zijn T-shirt wel een beetje nat is.... maar de vraag is: was je T-shirt al nat voordat je hem aantrok.... of heb je je gewoon niet zo goed afgedroogd.... 
Het blijkt niet Ben zijn dag te zijn, wat betreft zijn kleding...

Hier lijkt weer een mooie taak voor voetbalmama Cindy te liggen: de kinderen leren zich goed af te dragen!

Volgende week onze laatste wedstrijd van deze bekerpoule, uit tegen Amsvorde. Dat belooft een ware bekerthriller te worden, aangezien we beide 6 punten hebben. Alleen is ons doelsaldo net iets beter (+16 tov +15 voor Amsvorde).