Ondanks mijlpaal van 100ste doelpunt Achterveld JO8-1, blijkt de honger naar doelpunten nog niet gestild
maandag 3 december 2018

S.V. Achterveld JO8-1

Vorige week hebben we de mijlpaal van het 100ste doelpunt bereikt, waardoor we na de training woensdagavond werden getrakteerd door de moeder van Jochem op de door haar beloofde negerzoenen!

20181128_190605.jpg
Claudia's heerlijke negerzoenen!

Blijkbaar vindt de moeder van Jochem dat ze nu wel een zaterdagje vrij heeft verdient.... dus is naast Claudia ook Jochem vandaag afwezig.

Met de 8 overgebleven spelers nemen we het vandaag thuis op tegen Amsvorde JO8-1. Dit team troffen we begin dit seizoen in het bekertoernooi en toen werd het een ware thriller, waar wij uiteindelijk aan het langste eind trokken en met een 2-3 overwinning weer richting Achterveld vertrokken. Het belooft dus een zware wedstrijd vandaag.

De KNVB heeft vorig jaar de wedstrijdvormen van het pupillenvoetbal gewijzigd, met als doel: de kinderen meer aan de bal te krijgen, maar vooral het spelplezier te verhogen. Daarom is ook gekozen een spelbegeleider het spel te laten begeleiden i.p.v. een scheidsrechter, waarbij de spelbegeleider het spel zoveel mogelijk zijn gang laat gaan. Ofwel de kinderen gewoon lekker te laten voetballen. Daarnaast is het de bedoeling van de KNVB dat de leiders (maar ook de ouders) de kinderen zoveel mogelijk zelf laten voetballen, dus niet teveel coachen tijdens de wedstrijd en als je dat al doet coach dan positief.

Wij zijn blij dat we goede spelbegeleiders hebben met Sanne, Cas en Rick en dat we vaak leuke tegenstanders treffen die ook positief coachen en de kinderen vooral lekker laten voetballen.

Dan de wedstrijd van vandaag. Zoals gezegd was de wedstrijd eerder dit seizoen erg spannend, dus vandaag staan we op scherp, want ook deze wedstrijd willen we graag winnen! 

De wedstrijd begint zoals eigenlijk iedere wedstrijd dit seizoen: Achterveld gaat direct op zoek naar een doelpunt en het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Maar daar lopen we zoals vaker tegen een muur van verdedigers aan, waar het soms lastig is om doorheen te komen.

20181201_091123.jpg
Rik en Jarno lopen tegen een muur van verdedigers op.

Jarno ziet een gaatje in de muur van verdedigers en geeft een prachtige steekpass tussen alle benen door richting Iris. Zij weet de bal aan te nemen en schiet meteen op doel. De keeper tikt de bal net naast.

20181201_092326.jpg

De slag lijkt op het middenveld te moeten worden gewonnen. Matthijs lijkt wel een Max, hij buffelt zich een slag in de rondte op het middenveld en strijd samen met Emma menig duel uit met de spelers van Amsvorde. Onze verdediging met Ben en Rik hebben het vandaag wederom niet al te druk. Dus stomen beiden regelmatig op naar voren om daar voor gevaar te zorgen.

Ons 101ste doelpunt van dit seizoen hangt in de lucht. Jarno staat bij een corner goed opgesteld bij de tweede paal, maar tikt de bal net naast. Rik stoomt dwars over het veld goed op en schiet, maar de keeper weet de bal goed uit zijn doel te houden. Maar dan is daar Emma, die als een hinde over het veld vliegt en als snelste bij de bal is om deze alsnog achter de keeper te schieten: 1-0! 

20181201_095344.jpg
Emma vecht een duel uit met een tegenstander, omringt door haar ploeggenoten.

Onze doelpuntenhonger is na ons 100ste doelpunt duidelijk niet gestild, want we blijven de kansen aaneen ragen. Rik knalt de bal een paar keer van afstand hard op doel en Ben krijgt een goede kans wanneer hij voor het doel opduikt. Maar deze ballen willen er niet in.

20181201_091901.jpg
Rik snelt naar voren en ziet dat Matthijs positie kiest voor het doel.

Matthijs sjouwt wat af op het middenveld en weet een bal goed af te pakken en gaat ermee vandoor. Hij passt de bal mooi naar Emma, die bijna haar tweede doelpunt weet te maken, maar ditmaal staat de keeper in de weg.
Uit een corner van Rik probeert Emma het van afstand, maar deze bal vliegt net naast.

Aan de andere kant heeft Max zoals hij inmiddels gewend is niet veel te doen. Die enkele bal die zijn kant op komt weet hij uit zijn doel te houden.

Knipsel.PNG
Max schiet de bal uit.

Vlak voor rust is het weer Kevin die de bal aan de zijkant de bal heeft en langs de lijn snelt. Rik sprint goed door het midden richting het doel. Het zit Rik vandaag echter niet mee, want hij schiet de goeie voorzet van Kevin net naast.

20181201_092448.jpg
Rik snelt naar voren. Matthijs en Ben kijken vol vertrouwen toe.

Zo gaan we met een minimale voorsprong de rust in, waar we toch de bovenliggende partij zijn en al ruim op voorsprong hadden moeten staan. Dus het blijft spannend en we zullen scherp moeten blijven om deze wedstrijd winnend over de streep te krijgen.

Al snel in de tweede helft brengt Kevin ons wat meer lucht. Wanneer de bal voor zijn voeten komt, aarzelt hij geen moment. Hij ramt de bal keihard richting het doel. Bij Kevin zijn er dan twee opties.... of de bal vliegt hoog over het doel of naast. Of de bal vliegt schitterend in de kruising. Deze bal gaat gelukkig de kant op waar we hem willen hebben, namelijk snoeihard bovenin de kruising. De keeper heeft de bal alleen maar horen suizen en geen schijn van kans gehad deze tegen te houden: 2-0!

20181201_095342.jpg
Kevin vecht een duel uit, onder toeziend oog van Iris en Emma.

Amsvorde kruipt steeds meer uit haar schulp en waar Max de eerste helft nauwelijks iets te doen had, daar heeft Ben het wat drukker op doel. Een corner wordt door Amsvorde goed ingetikt, maar belandt voor ons gelukkig op de paal.

Max komt Emma en Matthijs helpen op het middenveld en dus buffelen ze met z'n drieën erop los. 

20181201_094745.jpg
Max laat zich niet wegduwen door zijn tegenstander.

Wanneer Rik een bal mag indribbelen, volgt een aanval uit het boekje. Rik dribbelt in en passt naar Iris. Zij kapt de bal mooi naar haar goede linkerbeen, maar staat met haar rug richting het doel. Ze ziet dat Kevin haar komt helpen en legt de bal goed terug, waardoor Kevin kan uithalen. Dit keer gaat ie niet in de kruising, maar weet de keeper de bal tegen te houden.

20181201_094846.jpg
Iris is bijna de keeper te slim af.

Amsvorde probeert met enkele speldenprikjes de wedstrijd nog spannend te maken. Wanneer ze weer een corner mogen nemen, wordt de bal mooi ingeschoten en lijkt bij de tweede paal binnen te rollen. Maar dan schuift Ben met een uiterste krachtsinspanning zijn been uit, strekt zijn voet zover hij kan en rekt zijn teen maximaal uit, waardoor hij de bal met het puntje van zijn teen uit het doel weet te houden!

20181201_095405.jpg
Rik kent de uittrappen van Ben inmiddels, dus blijft veiligheidshalve maar in de buurt staan.... 

Iris staat zoals gebruikelijk diep voorin te wachten op haar kansjes. Jarno weet een bal mooi tussen iedereen door te passen. Iris sprint achter de bal aan, maar haar kleine beentjes zijn net iets minder snel dan de lange benen van de verdediger van Amsvorde, waardoor ze net te laat komt om voor gevaar te zorgen.

20181201_095411.jpg
Iris is net te laat bij de bal.

Jarno zorgt uiteindelijk voor een mooi slotakkoord door de bal goed te veroveren op het middenveld en dan van afstand de bal prachtig hoog in het doel te schieten: 3-0!

20181201_094736.jpg
Jarno controleert de bal.

Zo winnen we wederom van Amsvorde, al ging het vandaag een stuk makkelijker dan eerder dit seizoen.

En zo zie je maar weer dat positief coachen loont!