Ondanks verkeersproblemen (mede dankzij Matthijs en zijn moeder), een klinkende overwinning voor Achteveld JO8-1
zondag 23 september 2018

S.V. Achterveld JO8-1

Na ons bekersucces (1e geworden in onze poule) begint vandaag de competitie met een uitwedstrijd tegen Hooglanderveen. Vandaag een voor ons doen late wedstrijd op het programma, namelijk "pas" om 10:30 uur. Dus 9:45 uur gaan we vertrekken. Moet voor niemand een probleem zijn, zou je zeggen.

Matthijs is er vandaag niet bij. Hij gaat met moeder Cindy een mooie tocht maken met de 16-kilometer club (ofwel op een "oude" tractor).

De eerste kinderen arriveren mooi op tijd. We missen er echter nog drie: de Van de Maasjes en Max. Ze carpoolen altijd, dus niet gek dat juist deze drie er nog niet zijn. Zullen de Van de Maasjes ondanks het late tijdstip zich weer verslapen hebben, het zal toch niet... En nee hoor, keurig om 9:40 uur komt moeder Van der Maas aanrijden. Maar er stappen maar 2 kinderen uit, namelijk Ben en Emma. Uh.... Sarah, je bent toch niet Max vergeten mee te nemen.... Volgens Sarah niet... En gelukkig om precies 9:45 uur komt Max achterop de fiets bij zus Sanne aanrijden.

Zo gaan we op weg richting Hooglanderveen. Wat we echter niet wisten, is dat die 16 kilometer toertocht verzamelt bij de Tweede Steeg.... en dat veel van die tractors uit Achterveld komen... Het duurt dus even voordat we de Hessenweg over zijn, maar komen alsnog op tijd aan bij Hooglanderveen. Daar zit het ons echter weer niet mee. Het parkeerterrein aldaar is wat aan de kleine kant voor zo'n grote vereniging (of er komen teveel mensen met de auto, kan ook). Er staat keurig een parkeerwachter aan het begin van de parkeerplaats, die ons vertelt dat we de auto iets verderop moeten parkeren. Zo gezegd zo gedaan. Zo bestaat onze warming-up uit een wandeling vanaf de parkeerplaats bij De Houtrust naar het voetbalveld.

Nog even snel omkleden en naar het veld, alwaar we precies op tijd aankomen en onze tegenstander al ongeduldig zien wachten.
Er wordt besloten dat we 7-tegen-7 gaan spelen, aangezien we beide twee wissels hebben. Ook nu blijkt weer waarom de KNVB besloten heeft om 6-tegen-6 te spelen. Het is nogal kluitjesvoetbal wat we de eerste minuten te zien krijgen. Alles loopt op elkaar en bij elkaar. Er is geen lijn te ontdekken.

Max die vandaag op doel begint schiet de ballen allemaal door het midden, waar een kluit van gele shirts staat en de ballen simpel oppikken. Wij weten ons even geen raad en zijn zoekende hoe hiermee om te gaan.

20180922_105342.jpg

Max trapt de bal naar voren.

Na een paar minuten lijken we de rust gevonden te hebben en steeds meer aan voetballen toe te kunnen komen. Ben loopt goed mee door naar voren, verovert de al en schiet onze eerste treffer binnen: 0-1!

Ben2.jpg

Ben schiet de bal snel weg, voordat zijn tegenstander hem kan afpakken.


Hooglanderveen dat de eerste minuten nog fanatiek als een blok ten aanval trok, lijkt nu al gebroken. Een mooie rush van Jarno aan de linkerflank, weet ie niet te bekronen met een doelpunt. De keeper weet de bal te keren.

Voor de wedstrijd werd nog gezegd dat de keeper van Hooglanderveen klein van stuk is, dus dat we vooral op doel moeten schieten. Maar deze keeper toont aan dat ook kleine keepers ballen kunnen tegenhouden. Het kleine kereltje is niet bang voor de bal en spring voor menig schot van Achterveld.
Maar wanneer een bal voor de voeten van Kevin belandt en hij de bal met een droog schot over de grond in de verre hoek speelt, is de keeper kansloos: 0-2.

Kevin heeft de smaak weer te pakken. Hij pakt de bal af, sprint naar voren en ramt de bal in het doel: 0-3! Kevin speelt een bal goed over naar Iris, zij kapt haar tegenstander subtiel uit en schiet. Haar schot wordt helaas gekeerd door de keeper.

Iris doel.jpg

Iris kapt eerst haar tegenstander uit en schiet dan op doel.

Jarno maakt intussen met een mooi schot de 0-4.

Iris wil weer graag scoren, want haar opa & oma, nichtje en oom er zijn speciaal voor haar.

Jochem passt een bal mooi langs de lijn naar voren. Jarno sprint er achteraan, maar de bal lijkt te hard. Toch houdt hij hem op de achterlijn net binnen. Hij geeft voor waar Iris alweer staat. Helaas is een verdediger net eerder bij. Hij schiet wat ongelukkig in zijn eigen doel: 0-5!

Emma Jarno.jpg

Emma en Jarno staan op scherp, wanneer een speler van Hooglanderveen probeert te schieten.

Het niveauverschil tussen Hooglanderveen en Achterveld blijkt toch iets te groot. De spelers van Hooglanderveen blijven wel fanatiek hun best doen, maar het lukt ze helaas niet te een doelpunt te maken.

Na een mooi loopactie van Rik geeft hij een mooie pass tussen een paar spelers van Hooglanderveen door naar Jarno. Voor hem is het een koud kunstje de bal binnen te schieten: 0-6.

Rik2.jpg

Rik passt de bal naar voren.

We weten dat Emma haar mannetje altijd staat op het middenveld, zo ook vandaag weer. Ze lijkt even net een boksbal, wanneer de bal tot tweemaal toe tegen haar aan wordt geschoten. Emma verroert geen vin en voetbalt lekker door.

Emma scoort bijna wanneer ze zich slim vrijspeelt tussen meerdere verdedigers van Hooglanderveen. Helaas redt ook nu de keeper weer.

Emma.jpg

Emma haalt uit, helaas redt de keeper.

Bij een uittrapt van Max roept leider Gert: kijk naar Rik (die links vrij staat). Max doet wat de leider hem opdraagt.... hij kijkt naar Rik, maar schiet de bal gewoon naar rechts... Max zie denken: Tja, moet de leider maar duidelijker zijn en zeggen dat ik de bal ook naar links moet schieten....

Voor rust bepaalt Rik de stand met een mooi boogballetje op 0-7.

Max zegt zich wat te vervelen in het doel en wil graag keepen, dus gaat Ben op doel.

Jarno gaat weer met een lange sprint er vandoor naar het doel van Hooglanderveen en ramt de 0-8 binnen.

Jarno.jpg

Jarno helpt de verdediging en schiet de bal naar voren.

Ondanks de ruime voorsprong blijven we vechten voor elke bal. Soms iets te fanatiek.... Kevin en Jochem willen allebei de bal en hebben geen oog voor elkaar. Hierdoor volgt een ongelukkige botsing. Het hoofd van Jochem blijkt harder te zijn dan dat van Kevin. Kevin moet dus even naar de kant voor verzorgen en zal straks als aandenken aan deze wedstrijd een mooie bult op zijn hoofd hebben.

Er volgt een fase waarin we wel de kansen krijgen, maar het vizier niet op scherp hebben. Een schot van Iris wordt gekeerd door de keeper, Rik schiet eerst een bal naast en na een voorzet schiet Rik een bal net over de kruising.

Rik.jpg

Rik met een mooi pass naar voren.

Je zou zeggen dat Max nog veel energie over zou hebben, nadat hij de eerste helft op doel weinig te doen had. Maar Max blijft ook nu lekker achterin staan. Bij een spaarzaam moment dat hij toch naar voren gaat, scoort ie bijna nog. Al kost hem dat geen moeite. De keeper schiet de bal namelijk uit. Max staat er recht voor en blijft staan. De bal knalt tegen Max zijn buik en vliegt bijna het doel in. 

Max.jpg

Max jaagt achter zijn tegenstander aan.

Jarno was al goed in het maken van doelpunten, maar lijkt het geven van voorzetten ook leuk te vinden. Een goede voorzet van Jarno gaat richting Iris en een verdediger van Hooglanderveen. Beiden gaan met hun voet naar de bal en die vliegt achter de keeper van Hooglanderveen. 0-9. Jochem komt juichend naar Iris toe, maar die zegt meteen: hij schoot hem erin. Tja, het was moeilijk te zien voor de toeschouwers. Later in de kleedkamer komt Iris erop terug, ze was het toch zelf die gescoord had. 

Iris.jpg

Iris probeert haar mannetje uit te spelen.

Jarno schiet met een mooi afstandsschot de 0-10 binnen en lijkt ook de 0-11 te scoren. Wanneer hij echter wat loopt te treuzelen, duurt het Kevin te lang en schiet Kevin de 0-11 maar binnen.

Kevin.jpg

Kevin dribbelt de bal in.

Max buffelt er nog wat op los, maar weet niet te scoren. Rik schiet weer met een afstandsschot de eindstand op het scorebord: 0-12.

Bij het nemen van de penalty's begint het steeds harder te regenen. Dit deert ons echter niet en bijna alle penalty's schieten we binnen. Maar daarna gaan we toch vlug naar de kleedkamer om de warme douche op te zoeken!

Gelukkig is het weer droog wanneer we onze wandeltocht naar de auto gaan beginnen. Max begint echter meteen al te zuchten: "moeten we nu weer dat hele stuk lopen?" Max heeft blijkbaar toch meer energie verspilt dan dat we dachten vandaag... of zal hij gewoon een beetje lui zijn...