Opnieuw start Achterveld JO9-1 na een meeslepende wedstrijd met een nederlaag tegen Renswoude
maandag 4 november 2019

S.V. Achterveld JO9-1

Nadat we alweer drie weken geleden de eerste competitie hadden afgesloten, beginnen we vandaag aan een nieuwe competitie. Alhoewel, heel erg nieuw is deze niet, aangezien de tegenstanders op één na hetzelfde zijn. Net als de eerste competitie mogen beginnen met een thuiswedstrijd tegen Renswoude. En laat dat nou net de enige tegenstander zijn waar we dit seizoen van hebben verloren.  Ook nog nadat we de laatste 10 minuten ingingen met een 4-3 voorsprong.

Dus we hebben nog een appeltje te schillen met Renswoude!

En dat laten we meteen merken. We vliegen uit de startblokken en zijn erop gebrand vandaag wel de drie punten in Achterveld te houden. 

Rik schiet de bal prachtig op het doel, maar een tegenstander weet de bal nog te keren. Jarno staat op scherp en kan de terugspringende bal binnen rammen: 1-0!

We gaan door en Renswoude lijkt even te worden overrompeld. Want niet veel later komt de bal na een mooie aanval voor de voeten van Rik, die bedenkt zich geen moment en schiet de bal van afstand schitterend binnen!

20191102_092021.jpg
Rik ramt de bal op doel. Ben lijkt hetzelfde te willen doen.

De honger lijkt nog niet gestild, wanneer Kevin een mooie dieptepass geeft van achteruit richting Jarno. Hij sprint met de bal op de keeper af, die echter net op tijd zijn doel is en Jarno weet te stuiten. Kevin scoorde vorig seizoen vaak van afstand, wat hem dit seizoen nog niet is gelukt. Vandaag gaat hij duidelijk op zoek naar zijn eerste doelpunt. Een schot van afstand ziet hij helaas net naast gaan.

Langzaamaan lijkt Renswoude te bekomen van onze overrompeling en komen ze steeds beter in hun spel. Wanneer ze met twee spelers fel doorjagen op Kevin, weten ze de bal te veroveren en spelen met z'n tweeën simpel Max uit: 2-1. De spanning is meteen weer terug.

20191102_093235.jpg
Matthijs jaagt zijn tegenstander op.

Kevin gaat weer eens op avontuur. Hij begint aan een mooie rush langs de lijn, waarbij hij twee tegenstanders passeert. Daarna geeft hij een mooie voorzet, waar Jarno goed gepositioneerd staat. Hij schiet de bal echter op de keeper die alert is. De corner die hieruit volgt, schiet Jochem naar de vrij staande Ben. Deze kapt en draait, want hij wil de bal voor zijn goede voet zien te krijgen. Hierdoor is ie echter net te laat en weet een tegenstander de bal voor hem weg te schieten. Deze bal komt echter voor de voeten van Kevin, die zich niet bedenkt en de bal maar weer op het doel ramt. Alleen gaat deze bal helaas net naast.

20191102_091732.jpg
Jochem jaagt goed door.

Wanneer Kevin weer een keer opstoomt naar voren, geeft ie weer een goede voorzet af. Rik is meegeprint en weet de bal nog net met zijn teen richting het doel te krijgen. Ook nu staat de goed keepende keeper van Renswoude weer in de weg.

Wanneer het ons van dichtbij niet lukt de keeper te passeren, lukt het Renswoude wel.... alleen niet in het juiste doel. Een verre uittrap van Max vliegt weer eens over alles en iedereen heen. De laatste man van Renswouden ziet de bal ook komen en denkt hem nog weg te kunnen schieten. Hij schiet hem echter schitterend hard over zijn eigen keeper heen.... 3-1!

20191102_090828.jpg
Max volgt geconcentreerd in zijn doel het spel.

Deze veilige voorsprong verspelen we echter snel. Wanneer we met teveel spelers in de aanval zijn en de bal verliezen, ligt onze verdediging helemaal open en kan Renswoude er mooi doorheen voetballen. Max is kansloos en ziet de 3-2 achter zich in het doel vallen.

Zo gaan we toch nog met een voorsprong de rust in, maar gaat de wedstrijd gelijk op en zullen we nog aan de bak moeten na de rust.

20191102_093101.jpg
Ben snelt richting het doel.

Na de rust vliegen we weer uit de startblokken. Jarno zet met een goede bal Matthijs voor de keeper. Zijn schot wordt ook nu weer gekeerd door de keeper.

Wanneer Kevin een bal denkt voor te geven, ziet hij de bal echter bijna het doel invliegen, zonder dat iemand hem raakt. De keeper is ook nu weer alert en tikt de bal knap uit de kruising. De corner die hieruit volgt wordt door Ben naar Jarno geschoten, die de bal beheerst binnen schiet: 4-2!

20191102_093241.jpg
Ben probeert twee tegenstanders te passeren.

Maar ook nu zien we de voorsprong snel weer iets slinken. Kevin probeert een bal achterin weg te schieten, maar mist de bal in zijn enthousiasme. Zijn tegenstander is er als de kippen bij en weet de bal wel keihard te raken. De bal vliegt hoog over de verraste Max heen: 4-3!

Wanneer Kevin twee tegenstanders tegenover zich ziet, speelt Renswoude dit goed uit en weten ze ook Max te passeren: 4-4. Het kan nu alle kanten op gaan.

We lijken niet van slag door de gelijkmaker. Jarno snelt weer ouderwets langs de lijn en geeft een goede voorzet. Ben is echter te lief voor de bal en aait deze, waardoor de keeper de bal kan oppakken.

20191102_094701.jpg
Jarno legt aan om op doel te schieten.

Kevin dendert ook maar weer naar voren in een poging nu eindelijk eens te scoren. Maar het zit hem vandaag niet mee, want bij Renswoude staat vandaag een goede keeper in het doel die weer goed op zijn hoede is.
We zijn duidelijk op zoek naar een doelpunt die ons weer op voorsprong zal brengen. Jarno jaagt door en verovert de bal op de achterlijn. Hij bedenkt zich geen moment en schoet loeihard via de onderkant van de lat prachtig binnen. 5-4!

20191102_093202.jpg
Jarno in fel gevecht met zijn tegenstander.

Niet veel later probeert hij het weer, maar de keeper weet met zijn vingertoppen de bal net uit zijn doel te tikken.

Het lijkt een dejavu…. ook nu gaan we de laatste 10 minuten met een minimale voorsprong..... het zal toch niet weer misgaan?

Al snel na de time-out wordt onze angst bewaarheid. Bij een snelle counter van Renswoude, worden Ben en Jochem gepasseerd en weet Renswoude de gelijkmaker te maken: 5-5.

Met nog een paar minuten te spelen, strijden beiden teams voor de overwinning.
Een verre uittrap Max komt weer bij Jarno. Maar hij is net niet snel genoeg om de bal op het doel te schieten. Niet veel later is Jarno weer dicht bij een doelpunt. Een prachtig schot van hem, wordt helaas voor ons met een net zo'n prachtige redding van de keeper gekeerd.

De keeper van Renswoude staat ons vandaag duidelijk in de weg.
Ook Jochem probeert het nog, maar schiet naast.
Wanneer Jarno weer een verre doeltrap van Max opvangt, speelt hij deze goed door naar Iris. De keeper redt haar schot.

20191102_092024.jpg
Iris is net te laat om de bal op het doel te schieten.

En dan gaat de aloude voetbalwet weer op..... wanneer wij de kansen niet afmaken, valt ie vast aan de andere kant... En zo geschiede. Nadat wij de kansen niet weten te benutten, is het Renswoude dat vlak voor tijd, na weer een snelle uitbraak, wel weet te scoren en voor het eerst op voorsprong komt vandaag: 5-6.

Een kort slotoffensief van ons mag helaas niet baten en zo weten we weer niet te winnen van Renswoude, dat nu een ware angstgegner voor ons aan het worden is. Hopelijk krijgen we later dit seizoen nog de kans om nog een keer de degens te kruizen.