Over de 19 tegengehouden ballen, de lastige nummer 9 en de zieke leider.
zaterdag 28 oktober 2017

S.V. Achterveld JO8-2

Op deze koude winderige ochtend komen de spelers van J08-2 enthousiast het terrein oplopen. Ze hebben er weer zin in. Al wordt het een flinke kluif, want de tegenstander, Nieuwland, heeft tot nu toe alles gewonnen.

Deze ochtend zijn we alleen onthand. Vooral de ouders hebben stress. Al dagen gaat het er over op de groeps-app: is leider Sander op tijd beter voor deze wedstrijddag. En dan gaat het niet om het ondersteunen van Gert bij het leideren… Nee: wie schrijft er dan het wedstrijdverslag!! De J08-2 heeft zo veel volgers op afstand die elke week vol spanning wachten op het nauwkeurige wedstrijdverslag. Dat we hen natuurlijk niet kunnen teleurstellen. Vele opties kwamen voorbij. Of moesten we alles filmen zodat Sander de wedstrijd toch kon zien en zelf het verslag kon maken. Maar uiteindelijk heb ik als vrouw van de leider de zware last op me genomen. Maar de druk is wel groot…

20171028_085237.jpg

Na een peptalk van Gert in het kleedhokje zijn ze er klaar voor:

“We gaan ze laten verliezen”scandeert Kevin!! De sfeer zit er al goed in.

Meteen na de start gaat Nieuwland er fel op. Maar het eerste schot wordt keurig tegengehouden door keeper Ben. Ook Max staat goed op zijn plek en pareert de aanvallen. Emma probeert haar lange benen ook tussen de spelers door te steken en de bal gaat zelfs richting het goal van de tegenstanders. Matthijs en Jochem buffelen mee. Helaas kan de nummer 9 van Nieuwland de bal de andere kant opwerken en schiet hard. Net naast!! Achterveld juicht. Maar vlak daarna ontstaat er een gevecht om de bal voor ons goal en weten ze toch te scoren. 0-1.

Achterveld probeert steeds de bal te veroveren. Maar doordat ze te veel op elkaar lopen staat er niemand vrij. En dan wordt het lastig scoren. We komen wel dicht bij het goal van de tegenstanders maar zij kunnen hard schieten en de bal is dan ook snel weer bij ons goal en het tweede doelpunt valt.

 20171028_090908.jpg

Rik gaat fel op de bal af.

Tijd voor de eerste time-out. Gert laat de kinderen nog even zelf vertellen wat er moet gebeuren als ze straks het veld in gaan. Dat weten ze zelf al heel goed. Alleen het op het veld in praktijk brengen is nog wat lastig.

Na een slokje water kunnen ze weer. Achterveld gaat goed in de aanval maar de tegenstander neemt over. Ben duikt goed richting de bal maar zijn arm is net te kort. In de 14e minuut is het 0-3. Met direct daarna een genadeloos schot van de grote nummer 9. Helaas het 4e doelpunt tegen.

 20171028_090411.jpg

Spelbegeleider, en zus van Max, Sanne houdt het spel goed onder controle. 

Na de aftrap gaan we weer jagen. We laten de koppies niet hangen. Vorige keer hebben we natuurlijk veel gescoord. Dus we weten dat we het kunnen. Jarno jaagt met Jochem naar voren. Ze proberen het met een schot. Maar de keeper van de tegenstanders is erg groot en houdt alle ballen goed tegen. Hij schiet ook zo ver uit dat er direct daarna een goal valt. Een minuut daarna is Nieuwland weer bij onze goal. Achterveld probeert met z’n allen te verdedigen maar via Kevin gaat de bal er helaas in. 0-6. En direct daarna valt de 0-7…

Als het uit is voor Achterveld dribbelt Emma de bal heel goed het veld in. Samen met Max en Rik gaat ze goed op weg, iedereen probeert te helpen maar de bal wordt overgenomen. Ze schieten… en Ben heeft de bal! Hij glimt helemaal. Dat was een super redding! 

Daarna volgt weer een harde knal en ook die heeft hij!

We proberen steeds goed in de aanval te gaan maar dicht bij het goal van de tegenstander komen we niet.

 20171028_094003.jpg

Hoekschop van Nieuwland. We zoeken goed onze posities op om Ben te helpen.

Na de time-out, waarbij een scheidswissel heeft plaatsgevonden omdat Sanne zelf moet spelen, gaat Emma er weer vandoor. Samen met Jochem en ook Iris probeert de bal te raken. Rik leidt de spelers af door fel in de aanval te gaan. Hij schiet net naast! De keeper schiet weer heel ver uit. Nieuwland schiet, maar daar is Ben weer. Keurig gehouden.

Er ontstaat weer een hele spannende verdediging voor het goal van Ben. Dan komt de bal van Nieuwland tegen Rik en gaat in het goal. Heel jammer. Maar we blijven positief en niemand zegt er wat van. Gewoon weer naar onze eigen helft en proberen of we er toch niet een inkrijgen.

In de 28e en 29e minuut vallen helaas goal 9 en 10.

 20171028_092913.jpg

Kevin schiet geweldig hard in vanuit de hoek. Mooi naar voren waar zijn medespelers klaarstaan.

Jarno legt aan maar de bal gaat naast. Wat een mooie kans.

Hierna vallen de Nieuwlanders weer aan. Matthijs staat goed zijn mannetje en gooit zijn lichaam goed in de strijdt. Ook Iris probeert er af en toe een beentje tussen te krijgen. Rik gaat aan de haal met de bal maar de tegenstander neemt over. Nummer 11 en 12 vallen…

De spelers van Nieuwland hoorden we in het begin wat lacherig doen over onze twee meiden. Maar Iris en Emma staan hun mannetje wel in het veld. Af en toe een been ertussen of onhandig in de weg staan is toch wel lastig voor de tegenstanders.

20171028_093331.jpg 

Als de bal hard over geschoten wordt richting het kunstgras veld sprint Ben achter de bal aan.

Een speler van Nieuwland gaat de strijdt met hem aan om de bal te halen maar Ben rent hem er trots uit!

Die wint hij maar even!!

Weer even tijd voor een pauze. Wat veters worden gestrikt, tips gegeven en we zijn er weer klaar voor. Direct valt het volgende goal. Jarno schiet bij de volgende aftrap hard richting het goal van de tegenstander. Als het dribbelend en overspelend niet lukt dan probeert hij het zo maar. De keeper schiet de bal alleen weer snoeihard richting zijn aanvallers en Ben is kansloos.

Jarno probeert het nog eens met een hard schot vanaf de middellijn. Wie weet lukt het deze keer wel. De bal gaat helaas weer hard naar voren. Maar daar verdedigen we heel goed en Ben kan de bal stoppen.  Hij doet zijn 5 stappen nauwkeurig naar voren zoals hem geleerd is. Maar weet dan even niet naar wie hij moet spelen. 3 vrije mannen staan voor hem. Rik, Matthijs en Jochem staan er klaar voor.  Hij schiet uit, maar daar komt de nummer 9 van Nieuwland al weer aan en de 0-16 gaat erin. Gevolgd door de 0-17.

Nieuwland roept al om de 20. Maar zo ver is het nog niet. Jarno zet de aanval in samen met Rik. Rik schiet hard maar de keeper pakt de bal. Daarna ontstaat er weer een verdedigers-kluts voor ons goal. Maar Ben staat op zijn plek en voorkomt de 0-18.

20171028_094116.jpg

Met z'n allen in de aanval!

We gaan weer goed naar voren. Met z’n allen in de aanval. Jochem en Matthijs spelen goed over. Ook Iris schiet naar Rik. Maar het goal wordt niet gehaald. Als de bal weer bij ons komt verdedigen we goed. De opa van Iris geeft ook aanwijzingen. Maar ook met deze tips is goal 19 niet te voorkomen.

We gaan weer richting aftrap. Nog steeds blijven we positief. Iris huppelt zelf naar haar plek.

Het einde van de wedstrijd is nu in zicht. Tot twee keer toe gaat Nieuwland in de aanval maar Ben zorgt er voor dat de 0-20 uitblijft. Helaas valt hij kort daarna toch. 0-20 is de eindstand. Netjes worden de High-fives gegeven en feliciteren we de tegenstander. We gaan ons klaarmaken voor ons hoogtepunt van de wedstrijd: de penalty’s!

20171028_094801.jpg

Iris is er klaar voor. Keeper in de houding! En schieten maar!

Vol spanning stellen de kinderen zich op. Gaan we het vandaag weer redden? We gaan gelijk op. Soms mist iemand en soms wordt er geweldig gescoord. Iris schiet prachtig langs de grote keeper. (Ze hadden nog wel tegen haar gezegd dat zo’n klein meisje dat wel niet zou kunnen, vertelde Jochem later.) Het publiek juicht uitzinnig. En ook Kevin, Max en Jarno schieten fantastisch in en iedereen is door het dolle als ook Rik de bal inschiet en wij dit deel van de wedstrijd gewonnen hebben met 5-4. Altijd fijn om met een overwinning de kleedkamer in te gaan.

Het eerste wat Ben zegt als de kleedkamer open gaat: “Ik heb 19 ballen tegengehouden!!” Kijk, dat is de goede instelling. Altijd uitgaan van het positieve. Wat maken die 20 uit die er wel in zijn gegaan. Tijd om lekker onder de warme douche te gaan en vol spanning richting kantine om te zien wat er nu weer voor lekkers in de snoeptrommel is gedaan door de wassende ouder. Het verlies is al weer vergeten!