Pizzaparty geeft Achterveld JO9-1 nog meer energie
maandag 14 oktober 2019

S.V. Achterveld JO9-1

Topsporters letten altijd erg op hun voeding, om hun prestaties nog meer te verbeteren. Maar dit geldt niet alleen voor topsporters. Ben is er namelijk van overtuigd dat wanneer je pizza hebt gegeten, je veel beter gaat voetballen. Hij eet zelf regelmatig op vrijdagavond pizza en vindt dat hij dan op zaterdag veel beter voetbalt.

De rest van het team lijkt hem niet helemaal serieus te nemen hierin, dus bedacht hij een plannetje. Samen met Rik gaf hij voor hun verjaardagen een heuze pizzaparty voor het team. En dat ook nog eens op een trainingsavond. Hiermee wilde hij aantonen dat pizza eten belangrijker is dan trainen.

Zo gezegd, zo gedaan. De trainers hadden hier niks tegenin te brengen, dus gingen de spelers gezellig naar een pizzeria om hun eigen pizza te maken en uiteraard op te eten. Ben lijkt hier met vuur te spelen, want de laatste wedstrijd van competitie deel 1 was tegen onze rivaal Roda '46, dat slechts één wedstrijd gelijk had gespeeld. Ofwel een zware tegenstander.

Ben nam zijn verantwoordelijkheid en schoot uit de startblokken, zoals eigenlijk het hele team vol energie leek te zitten. Als een wervelwind stormden we over het veld. Maar Ben liet ook meteen zien dat hij gewoon gelijk heeft. Hij schoot namelijk al vrij snel na de aftrap een bal van afstand op het doel. De bal was niet heel hard, maar rolde wel de juiste kant op en liet de keeper kansloos: 0-1!

Jochem, Emma en Iris, strijden gezamenlijk vol energie.

Maar zoals gezegd, het hele elftal leek wel het toverdrankje van Obelix gedronken te hebben, zo energiek draafden ze over het veld. Roda werd volledig afgebluft en stonden erbij als figuranten. Na een mooie pass van Rik, tikte Jarno de bal schitterend subtiel met de buitenkant van zijn voet achter de verstijfde keeper: 2-0!

Jarno gaat fel een duel aan.

Emma draafde als een hinde over het middenveld en samen met Matthijs en Jochem vormden ze een waar blok op het middenveld waar Roda amper doorheen kwam.

Toen Jochem weer eens een bal had veroverd, twijfelde hij niet en schoot de bal van afstand prachtig hoog over de aan de grond genagelde keeper: 3-0!

Jochem tijdens het nemen van de penalty's

De storm was nog niet gaan liggen, Rik draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot de bal beheerst tegen de touwen: 4-0!

Rik lijkt de bal te willen uithalen.

En dat in de eerste 10 minuten! Ben zijn theorie logenstraft met alle sportwetten die er zijn: pizza eten in plaats van trainen blijkt in elk geval voor de spelers van de JO9-1 het tovermiddel!

Of zal dit tovermiddel snel uitgewerkt zijn? We hebben immers nog drie keer 10 minuten te gaan.

Ook de tweede 10 minuten geven we weer vol gas. Rik denkt weer van afstand op doel te schieten, maar ziet de bal behoorlijk afdraaien richting de cornervlag. Nou, er staan natuurlijk geen cornervlaggen bij onze wedstrijden, maar dan begrijpt iedereen dat de bal de verkeerde kant op ging. Zijn vader Gert vroeg zich hardop af of Rik zijn voet soms scheef staat.

Maar Rik laat snel daarna zien dat zijn voet helemaal niet scheef staat en schiet de bal dit keer wel van afstand prachtig raak: 5-0!

Rik is als eerste bij de bal.

De pizza-energie is blijkbaar nog steeds niet op. Emma stoomt op door het midden, komt alleen voor de keeper en knalt de bal hard op het doel. Haar schot wordt gekeerd door de keeper, maar is zo hard dat de bal weer voor haar voeten stuitert. De rebound schiet ze beheerst in de hoek: 6-0!

Emma knalt de bal hard op het doel van Roda.

Roda lijkt langzaamaan wat bekomen van de schrik van de tornado Achterveld JO9-1 en kruipt steeds meer uit z'n schulp. Wanneer ze een vrije trap krijgen op toch wel z'n 20 meter van het doel van Max, schiet een speler van Roda de bal in een keer hard en hoog op ons doel. Max weet de bal met een katachtige reflex net over zijn doel te tikken. De corner die die daarop volgt wordt ook hard op doel geschoten, maar ook nu laat Max zien dat ook hij scherp is en weet de bal uit zijn doel te houden met een knappe redding.

Max trapt een doeltrap naar voren.

Zo gaan we de rust in met een zeer comfortabele voorsprong van 6-0! En dat tegen een ploeg die deze competitie slechts één wedstrijd gelijk heeft gespeeld en de rest allemaal gewonnen.

Na de rust wisselen we zoals gebruikelijk van helft. Maar Ben lijkt dit nog niet helemaal door te hebben. Misschien dat hij iets teveel energie heeft gekregen van die pizzaparty? Bij een corner van Roda, schiet Ben de bal namelijk op het doel.... waar nu dus Max staat. Gelukkig is Max wakker en keert de bal.

Zijn zus Emma laat hem zien hoe het wel moet. Met een prachtige lange bal naar voren lanceert Jochem Emma. Zij sprint sneller dan haar tegenstander en schiet de bal beheerst langs de keeper in het doel: 7-0!

Alhoewel Roda steeds brutaler wordt, komen wij nog steeds niet in de problemen. Kevin is ons slot op de deur in de verdediging en weet de tot nog toe spaarzame aanvallen van Roda onschadelijk te maken.

Kevin heerst achterin en houdt de aanvallen van Roda tegen.

We lijken de 8-0 te gaan scoren, wanneer Ben een goede voorzet geeft op Iris. Iris probeert met een kapbeweging haar tegenstander in de luren te leggen, maar haar schot wordt alsnog geblokt door een tegenstander. Emma vangt de bal op, maar ook zij schiet tegen een tegenstander op.

Iris sjouwt er ouderwets op los, achter haar tegenstander aan.

Zo gaan we de laatste 10 minuten in met een geruststellende voorsprong.

Maar al snel lijkt ons energiepijl te dalen. Max schiet een uittrap loeihard naar Kevin, die aan de zijlijn staat. Kevin bedenkt zich geen moment en schiet de bal net zo hard direct terug naar Max. Gelukkig gaat deze bal recht op Max af en kan hij deze dus tegenhouden.

Maar dan lijken we het even helemaal kwijt. Al komt dat ook doordat Roda opeens als een wervelwind over het veld stormt. Hebben zij soms een toverdrankje had in de laatste time-out? Waar wij even geen schim zijn van het eerste deel van de wedstrijd, is Roda dat ook niet. De rollen lijken opeens omgedraaid en Roda voetbal ons een paar minuten even helemaal zoek.

Met man en macht moeten we verdedigen, wanneer Roda opeens aanzet.

Eerst knallen ze de 7-1 binnen. Leuk voor ze, lijkt iedereen te denken, hebben ze ook een doelpuntje vandaag. Maar daar laten ze het niet bij zitten. Snel daarna volgt hun tweede doelpunt, na geklungel van onszelf. We lijken even helemaal de weg kwijt want ze knallen ook hun derde doelpunt erin: 7-3.

Roda lijkt vleugels te krijgen en bij ons zie je iedereen denken: het zal toch niet dat we in die laatste 10 minuten opeens alles weggeven?

Maar dan staat de bedenker van het geniale plan van de pizzaparty op. Wanneer wij een bal mogen indribbelen vanaf de rechterkant bedenkt hij zich geen moment. Hij sprint naar de bal toe, pakt hem en dribbelt direct het veld in. Ben ziet een gaatje, denkt niet na en schiet de bal direct hard en hoog over alles en iedereen heen. De bal vliegt over de verraste keeper, die nog wel met zijn vingertoppen de bal probeert te keren, maar kansloos is op de bal die prachtig net onder de lat het doel in vliegt: 8-3!

Ben dribbelt met de bal naar voren. Iris en Jochem komen hem helpen, Emma staat voorin klaar om de bal te ontvangen.

Max moet daarna nog een keer redding brengen op een schot van Roda, maar het verzet van Roda lijkt nu definitief verbroken. Helemaal wanneer Jarno de bal hard in de kruising knalt: 9-3!

Matthijs knalt zijn penalty op het doel van Roda.

Het slotakkoord is toch nog voor Roda, al hoeven ze daar zelf niets voor te doen. Nadat haar broer Ben eerder deze wedstrijd de bal bijna in ons eigen doel schoot, is het nu Emma die de bal prachtig in het doel schiet.... achter onze Max: 9-4.

Hiermee komt een einde aan een bijzondere wedstrijd, waarin we uit de startblokken schoten, maar het onszelf aan het einde van de wedstrijd nog even moeilijk maakten.

Zo sluiten we de eerste competitie van dit seizoen af met slechts één nederlaag en lijken we als eerste te zijn geëindigd door deze mooie overwinning op Roda.
Na de herfstvakantie zullen we aan een nieuwe competitie gaan starten, waarschijnlijk een klasse hoger. Eens zien of we de energie van vandaag dan iedere wedstrijd kunnen opbrengen.