Populariteit Achterveld JO08-2 groeit met de week
maandag 2 oktober 2017

S.V. Achterveld JO08-2

Weken is naar deze dag uitgekeken.... de allereerste thuiswedstrijd van de JO08-2. Er was twee weken geleden al geoefend op het "thuis-douchen", maar nu konden de toppers van de JO08-2 dan eindelijk hun talenten tonen aan het thuispubliek.

En dan was er vandaag ook nog de dag dat eindelijk die prachtige trainingspakken van de Mechan Groep aanmochten!

Waar bij de uitwedstrijden al een harde kern aan supporters aanwezig was, was het nu dringen geblazen langs de lijn. 

Publiek.jpg

Vader, moeders, broertjes, zusjes, opa's, oma's, wie was er eigenlijk niet?

Maar voor de bal ging rollen, was er even alle aandacht voor Matthijs. Hij kwam namelijk glimmend aan op ons sportcomplex. En dat was niet alleen vanwege zijn glimlach, maar ook van die prachtige nieuwe schoenen die hij aan had! Heel trots liet hij deze aan iedereen zien en ze waren ook nog in de kleuren van SV Achterveld: zwart/oranje! Dat beloofde wat voor deze wedstrijd!

Er is in deze tijd van het jaar alleen één probleem in Achterveld.... het maishakselen. U zult denken: wat heeft dat met voetballen te maken. Nou, eigenlijk niks.... maar er zijn altijd wel enkele kinderen die natuurlijk wel graag weten, waar iedere voorbijgaande tractor met een maiskar zijn mais vandaan heeft en naar toe brengt. Zo ook Kevin. Gelukkig stond zijn vader ook langs de kant en kon hij Kevin vertellen voor welke boer de tractors met hun volle maiskar aan het werk waren.

Mais.jpg

Daar ging weer een maiskar...

Kevin redding.jpg

Gelukkig liet Kevin zich niet al te veel afleiden door de af en aan rijdende maiskarren en rende weer ouderwets achter iedere bal aan.

 U zult denken dat de kinderen op deze leeftijd een hoge bal liever maar even aan zich voorbij laten gaan. Dit geldt niet voor Rik. Hij is dan misschien wel een van de kleinste spelers van ons team, maar toen er een bal zijn kan op kwam, bedacht hij zich geen moment en kopte de bal hard recht omhoog!

Rik.jpg

Rik legt aan voor een schot richting het doel.

In de nieuwe wedstrijdvormen voor de JO08, hebben we nu om de 10 minuten een rustpauze. Handig, zou je denken voor de coaches, om de tacktiek weer even goed door te nemen...

Maar door de stijgende populariteit stond onze huisfotograaf Simone als een ware sportfotograaf klaar om alle spelers in de eerste rustpauze op de foto te zetten. Binnenkort zal er dus vast wel een Paniniboek komen, zodat iedereen de foto's van onze spelers kan sparen... 

Ook in de andere pauzes waren de coaches erg druk.... met veters strikken, het in goede banen leiden dat iedereen een slok water kon krijgen uit een van de bidons...

Rust.jpg

De leiders zijn er maar druk mee....

Jochem begon gehavend aan de wedstrijd. Hij had wat krassen op zijn neus. Maar dat deerde hem totaal niet. Toen hij de bal in zijn gezicht kreeg, rende hij naar de kant. Oei, dat ziet er pijnlijk uit.... Maar nee hoor, hij kwam alleen maar even vertellen dat het helemaal geen zeer deed en dat die krassen er al zaten. Hij rende vrolijk het veld weer in, op zoek naar de bal!

Iris.jpg

Iris staat haar mannetje en probeert haar tegenstander de bal af te pakken.

Max.jpg

Max ziet een gaatje in de verdediging van de tegenstander. Emma, Rik en Iris kijken gespannen toe.

Max weet uiteindelijk bij het doel te komen, maar zijn schot gaat er helaas net niet in.

Nu vraagt u zich natuurlijk af, hoe het nou met Matthijs ging op zijn nieuwe schoenen? Nou heel goed! Hij kwam zo vaak naar de kant toe, om te zeggen dat zijn schoenen zo goed zaten en dat hij er zo hard mee kon schieten! Of zou hij misschien toch ook een beetje bang zijn dat zijn flitsende schoenen soms vies zouden worden...

Matthijs.jpg

Matthijs op zijn blitse nieuwe oranje/zwarte schoenen ziet de bal zijn kant op komen.

Ben (links) laat zien dat niet alleen zijn tweelingzus Emma sierlijk is.

Matthijs wist een hard schot in elk geval heel mooi tegen te houden... niet met zijn mooie schoenen, maar met zijn heup. En daar was ie terecht best trots op! Want zijn moeder had voor de wedstrijd nog gezegd dat ie niet bang hoefde te zijn voor de bal!

 

Emma.jpg

Onze tweeling Ben en Emma gaan samen strijdend ten aanval!

Het was een hele leuke wedstrijd, waarin we goed partij boden en iedereen keihard heeft gewerkt.

Maar nu mist u natuurlijk nog één persoon, onze keeper Jarno. 

Jarno had niet echt een ideale voorbereiding. Jarno wil namelijk geen lange broek aan. Althans dat zei zijn vader. Jarno kreeg dus een korte broek mee om aan te trekken. Maar of er was sprake van miscommunicatie, of de vader van Jarno kent zijn zoon toch niet zo goed, want volgens moeder moest Jarno toch echt een lange broek aan....

Jarno liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en keepte weer een fantastische wedstrijd. Hij dook op iedere bal. Hij heeft weer veel goede reddingen gemaakt.

Helaas lukte het niet om een doelpunt te maken en wist SVMM ondanks het goede keeperswerk van Jarno toch nog 7 keer te scoren, waardoor we dus verloren met 0-7.

Jarno.jpg

En weer een fantastische redding van Jarno!

Maar onze specialiteit moest nog komen: de penaltyserie.

Want hoe de wedstrijd ook verlopen is, dit is altijd weer een wedstrijd op zich.

En wij hebben natuurlijk Jarno op doel. Hij pakte er weer een paar penalty's mooi uit het doel!

Bij de stand van 3-2 voor SVMM mochten wij nog twee penalty's nemen. Eerst was Iris aan de beurt.
Iris schoot tijdens de vorige wedstrijden haar penalty wel mooi gericht naar de hoek, maar de bal miste dan nog wat snelheid. Reden voor haar om daarop samen met haar vader te oefenen. Dus heeft een hele zondagmiddag alleen maar tegen de bal aan staan schieten.

Ze nam geconcentreerd plaats achter de bal. Iedereen keek vol spanning, hoe zou het haar vergaan. Deze bal moest erin, wilden we de penaltyserie nog kunnen winnen. Iedereen hield zijn/haar adem in. Iris nam een aanloop, daar kwam het schot de bal vloog met een vaart over de grond richting de rechterhoek. De keeper dook naar de goede hoek. Maar de bal was zo hard dat de keeper kansloos was en de bal straks langs de paal tegen het net aan vloog! Iris had gescoord!

Het werd 3-3 en we konden dus nog winnen! 

Er was nog één penalty te gaan. En om het verhaal nog mooier te maken mocht deze genomen worden door onze fantastische keeper Jarno. Hij ging koelbloedig achter de bal staan. Zouden we gelijkspelen of toch voor de derde keer op rij met de winst aan de haal gaan?

Jarno nam een korte aanloop, haalde uit en goal! Wat een geweldige prestatie weer!

Het uitzinnige publiek klapte zijn handen stuk voor de toppers van de JO08-2!

Volgende week staat er thuiswedstrijd op de planning. Dus weer een kans om onze helden met eigen ogen te zien spelen!