Raar maar waar, Achterveld JO8-1 wint met 1-6!
maandag 13 mei 2019

S.V. Achterveld JO8-1

Onze laatste wedstrijd lijkt alweer een eeuwigheid geleden, bijna een maand terug. We zijn dus even uit het wedstrijdritme, dus afwachten hoe we vandaag voor de dag komen.

De dag begint in ieder geval erg goed. De zon schijnt, het lijkt dus een lekker voetbaldagje te worden. Maar het wordt nog beter wanneer we op de parkeerplaats arriveren, want wie zien we daar al staan? De Van der Maasjes! Dat gebeurt niet vaak dat zij er ruim van te voren zijn. Maar het is dan ook een speciale dag voor hen vandaag. Precies 8 jaar geleden zagen zij namelijk voor het eerst het levenslicht. Maar daarover later meer.

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen HDS in Leersum op het programma. Leersum, hoe rijden we daar heen? Tja, dat blijkt ook nog een puzzel. Er zijn meerdere wegen die naar Leersum leiden, komt leider Sander al snel achter. Hij neemt alle tijd om te beoordelen welke weg de beste zal zijn. Ondertussen ontstaat er een waar verkeersinfarct op de Klettersteeg (ze staan namelijk midden op de weg). Er kunnen geen mensen meer uit de Klettersteeg rijden, maar ook niet meer de Klettersteeg oprijden. Wanneer Sander eindelijk doorheeft dat er verschillende boze automobilisten om hem heen staan, heeft ie eindelijk de juiste weg naar Leersum ontdekt. Al lijkt medeleider Gert het daar niet mee eens. Halverwege de rit belt ie Sander op om te vragen waar ie nou eigenlijk heen rijdt. Volgens leider Gert is er een veel kortere weg.

En dat lijken de andere ouders, maar ook leider Sander op een gegeven moment ook te denken, wanneer ze op steeds smallere en vagere bosweggetjes beginnen te rijden.
Maar gedurende zo'n lange rit, is er ook gelegenheid om over een ingewikkeld vraagstuk te hebben. Want wanneer ben je nou eigenlijk jarig? Ze noemen het een verjaardag, maar Ben (onze jarige in ons midden samen met zijn zus) vindt dat maar raar. Hij is van mening dat hij om precies 6 uur vanochtend jarig was, omdat hij toen geboren was. Maar dan moeten we het misschien verjaarminuut noemen Ben? Of verjaarseconde? Of we noemen het verjaarjaar, dan ben je het hele jaar jarig, roept Max.
Ben blijft erbij dat hij om 6 uur jarig was.
"Maar heb je het toen ook gevierd dan Ben?" 
"Uh, nee, toen sliep ik...."

Deze discussie maakte de lange slingerende rit door de bossen richting Leersum wat dragelijker en zo kwamen we aan op het mooie sportcomplex De Engelse Berg. De kleedkamers zijn daar te bereiken door een ware spelerstunnel!

In de mooie bosrijke omgeving mochten wij weer op een mooi grasveld spelen.

De warmingup beloofde niet veel goeds. We misten duidelijk wedstrijdritme en de scherpte ontbrak. Gelukkig is Max (onze keeper de 1e helft) wel scherp, want hij mag meteen aan het werk in het begin van de wedstrijd en redt ons een paar keer goed. 

20190511_100754.jpg
En weer redt Max, tot opluchting van Matthijs, Kevin en Rik.

Bij een van de eerste gevaarlijke aanvallen van onze kant is het wel meteen raak. Jarno schiet de bal mooi van afstand binnen: 0-1!

20190511_104048.jpg
Jochem sprint zijn tegenstander eens voorbij.

HDS blijft gevaarlijk en op zoek naar een doelpunt. Iris sprint een keer goed mee vanuit haar spitspositie achter haar tegenstander aan om zijn schot te blokken. HDS schiet nog een bal mooi op de paal en Max redt knap op een schot van dichtbij. Maar ook een schot van afstand weet Max uit zijn doel te houden.

20190511_100629.jpg
Iris sprint achter haar tegenstander aan, Max gooit zich voor de bal.Jarno

Langszaam gooien wij de schroom van ons af. Weer is het Jarno die voor gevaar zorgt. Hij schiet de bal mooi vanaf de linkerflank in de verre hoek. De bal vliegt richting de paal. Iedereen kijkt of de bal nog net via de binnenkant paal binnen zal vliegen, of dat de paal juist de keeper van HDS zal helpen en de bal uit het doel zal houden. Maar voordat wij antwoord zullen krijgen op deze vraag is een wisselspeler van HDS (die bij de paal staat) ons voor en tikt de bal weg, van het doel af. 
We zullen dus nooit antwoord krijgen op de vraag of dit de 0-2 zou zijn dat de paal redding zou brengen. De spelbegeleider ziet dit voorval door de vingers en laat het spel verder gaan.

HDS krijgt al snel, waar ze op dat moment recht op hebben. Wanneer Max een bal uit zijn doel stompt, is een speler van HDS paraat om de terugspringende bal hard en hoog in te schieten: 1-1.

20190511_103950.jpg
Matthijs probeert de bal van zijn tegenstander af te pakken.

Maar dan staat onze jarige Ben op. Hij verdedigt fel en verovert de bal. Hij neemt de bal mee en soleert mooi naar voren. Niemand kan hem stoppen, Ben ziet nog maar één ding: het doel van HDS. Wanneer dit doel dichterbij komt, bekroont Ben zijn mooie solo en schiet de bal schitterend hoog in de kruising: 1-2! Een mooi verjaardagskado voor zichzelf!

Nog voor rust weten we de voorsprong verder uit te bouwen. Een hoge bal lijkt de verdedigster van HDS onder controle te kunnen krijgen, maar Rik blijkt slimmer en tikt de bal met de punt van zijn voet voor haar weg en schiet direct de bal hoog achter de keeper in het doel: 1-3!

20190511_100628.jpg
Iris gaat het duel aan met haar tegenstander.

Het is geflatteerd, maar we staan voor! Maar toch zijn de leiders er niet gerust op. HDS heeft immers kansen genoeg gehad, dus we moeten echt beter gaan voetballen. Max ruilt zoals gebruikelijk zijn keeperstenue met Ben.
En gelukkig gaat Ben verder, waar Max mee begonnen is: het verrichten van panterachtige reddingen.

Max is nu in de verdediging de compaan van Rik en samen blokkeren ze diverse aanvallen.
Jarige Emma lijkt ook energie te hebben opgespaard in de voetballoze weken en buffelt over het middenveld, waar Matthijs samen met Jochem weer diverse ballen afpakt.
Voorin staan Kevin en Iris, ons vertrouwde aanvalsduo, die regelmatig de hulp krijgen van Jarno die zowel via de linker- als de rechterflank veelvuldig opstoomt om weer een voorzet af te geven.

20190511_100746.jpg
Emma probeert haar tegenstander de weg te blokkeren.

Maar Jarno kan ook slimme corners nemen. Zo ziet ie goed bij een corner dat Rik mee naar voren is gekomen, legt de bal terug op hem, waarop Rik de bal prachtig van afstand tegen het net schiet: 1-4!
We komen steeds beter in de wedstrijd, de kansen van HDS worden minder. En anders weet Ben ons te redden. Zo redt hij een bal op een prachtige katachtige wijze met één hand.

20190511_103208.jpg
Gespannen kijkt iedereen toe, hoe een speler van HDS probeert te schieten.

Wanneer een bal richting de linkerzijlijn schiet, waar niemand staat, gaat iedereen vanuit dat de bal uitrolt. Iedereen draait zich al om en denkt aan een intrap, behalve Kevin. Die zet een sprint in en weet de bal onverwachts toch binnen te houden. Niemand let meer op het spel, maar Kevin sprint met de bal naar voren en kan alleen op de keeper af. De keeper let gelukkig voor HDS wel op en komt goed uit en weet de bal uit zijn doel te houden.

20190511_102717.jpg
Kevin jaagt zijn tegenstander op.

De keeper van HDS komt niet veel later ook goed zijn doel uit en pakt de bal op, alleen staat hij inmiddels al ongeveer op de middenlijn. De spelbegeleider maakt de keeper duidelijk dat ie nu toch wel iets te ver uit zijn doel is en geeft Achterveld een vrije trap. Rik, onze specialist in het scoren van afstand, gaat achter de bal staan. De afstand lijkt toch wel iets te ver. Rik probeert het toch in een keer. En maar goed ook, want de bal vliegt schitterend langs en over iedereen heen in de linkerhoek van het doel: 1-5!

20190511_103830.jpg
Rik legt aan voor de vrije trap welke hij in de linkerhoek zal binnen schieten.

En daarmee is de koek nog niet op. Jarno bezorgt met een beheerste bal zelfs voor de 1-6!

20190511_101614.jpg|
Jarno snelt weer eens langs zijn tegenstanders.

Zo lijkt het een zeer makkelijke overwinning, maar is dit toch wel erg geflatteerd. Met name de eerste helft had het zomaar andersom kunnen zijn.

Daarom is de titel van dit verslag volgens de moeder van Matthijs: "Raar maar waar, 1-6". Daar sluiten we ons dus bij aan.

En wat de reden nou was dat de Van der Maasjes op tijd waren vandaag? Emma heeft een horloge voor haar verjaardag gehad, dus vanaf nu is ze altijd bij de tijd! En ja, ze was zowaar ook niet als laatste klaar met douchen. En Ben ook niet! Een dubbele feestdag dus!