Rik redt met twee mooie goals het "tactisch strijdplan" van vader en veterkoning Gert
zondag 4 november 2018

S.V. Achterveld JO8-1

De eerste nachtvorst deze herfst is een feit…. En uiteraard mogen wij op deze koude ochtend vroeg op pad. We spelen om 8:30 uur uit tegen GVVV JO8-3 in Veenendaal, dus vertrekken om 7:30 uur.
Matthijs en moeder Cindy moeten dus extra vroeg op pad, aangezien ze helemaal vanuit Leusden moeten komen. Maar de vroege ochtendtrip levert ook mooie plaatjes op!

zon.png

Zou de prachtige oranjegloed vroeg in de ochtend een goed teken zijn voor onze oranjehemden?

Nadat leider Sander vorige week tactisch nogal wat risico’s heeft genomen, is tot opluchting van de achterban leider Gert er vandaag weer is, Hij heeft een week kunnen broeden op het tactische strijdplan, nadat leider Sander vorige week er wel een heel bijzonder en vooral voor de moeders ingewikkeld en spannende tactiek had gehanteerd.

En dat lijkt ook wel nodig. De leider van GVVV meldt voor de wedstrijd dat zij tot nog toe alle wedstrijden met ruime cijfers hebben gewonnen en tijdens de warming-up zien we dat ze een aantal kleine, maar zeer behendige spelers hebben. Ook hun keeper lijkt erg veel op onze keeper Max, hij duikt namelijk ook op iedere bal die zijn kant op komt.

Nadat leider Gert zijn tactische plan heeft uitgelegd aan de spelers, kan de wedstrijd beginnen. Het plan lijkt goed te werken, want wij spelen veel op de helft van GVVV en zijn duidelijk op zoek naar een doelpunt. Maar zoals gezegd hebben zij een eigen “Max de Panter” op doel staan.

Maar GVVV heeft een paar snelle spelers en lijken hun tactische plan daarop te hebben afgestemd. Bij een snelle uitbraak weet onze panter Max goed te redden. Al maakt hij het nog spannend door de bal op de een of andere miraculeuze wijze toch over zichzelf heen te gooien, maar de bal alsnog voor de doellijn te stoppen. Met een snelle uittrap weet hij Kevin te bereiken, die razendsnel naar het doel van GVVV sprint, maar de bal op de paal schiet.

Zo hebben beide teams wat mogelijkheden. Achterin is Rik er gelukkig ook weer. Wanneer hij een aanval goed weet te verijdelen, sprint hij met de bal naar voren. Alleen is een verdediger van GVVV ook snel en weet hem in te halen en de bal af te pakken.

Matthijs laat zich ook gelden. Onze bal afpakker pakt ook nu weer eens een bal af en ziet dat hij opeens voor de keeper staat. Hij schiet de bal beheerst richting het doel, maar de keeper weet de bal nog net uit zijn doel te tikken.

Matthijs.jpg
Matthijs zet de achtervolging in.

Het spel golft wat op en neer. GVVV denkt te gaan scoren, maar zien dat opeens Max als een kat razendsnel uit zijn doel komen en hij rost de bal hard naar voren.
Niet veel later staat Jarno goed in de weg wanneer er hard op doel wordt geschoten. Alleen komt die bal op zijn koude bovenbeen. En iedereen die weleens met zulk koud weer gevoetbald heeft, weet hoe zeer dat kan doen. Max lijkt zich te willen bekommeren om de pijnlijdende Jarno en ziet daardoor niet dat een spelers van GVVV de bal inschiet: 1-0!

Max uit doel.jpg
Max is ver zijn doel uit en rost de bal weg.

Oei, da’s een tegenvaller. Nadat Jarno zijn been weer wat is opgewarmd vervolgen wij onze zoektocht naar een doelpunt. En die kansen volgen. Eerst is het Rik die slim een uittrap van de keeper weet te onderscheppen. Hij probeert de bal mooi met een boogbal over de keeper te schieten, wat ook lukt, alleen gaat de bal net iets te hoog en daardoor over het doel heen.

Ook Jochem is scherp en weet een bal van de voet van een verdediger af te pakken. Hij schiet de bal vanaf de linkerzijkant mooi op het doel, maar zijn bal gaat net in het zijnet naast.
Het was zelf zo fris dat een aantal kinderen hun mooie oranje trainingsjassen aandeden.

Iris Jochem.jpg

Jochem en Iris in fel duel om de bal!

Iris krijgt niet veel later een vrije doortocht richting het doel, ze schiet de bal gericht in de rechterhoek, maar weer laat de keeper zien dat ie net zo goed is als Max en tikt hij de bal uit zijn doel naast.

De gelijkmaker lijkt in de (koude) lucht te hangen. Wanneer Jarno weer eens een mooie sprint langs de zijlijn maakt, ziet hij dat Iris weer goed staat op gesteld voor het doel. Zijn voorzet raakt Iris niet helemaal goed, waardoor de bal langzaam naast rolt.

Ben.jpg
Ben snelt voorbij zijn tegenstander richting het doel.

GVVV proberen met snelle tegenaanvallen de score uit te breiden. Gelukkig hebben wij ons verdedigingsblok Rik en Ben staan die menig aanval onschadelijk maken. Ook Jarno komt ze regelmatig helpen om een tegendoelpunt te voorkomen. Bij weer een goede verdedigende actie van Rik, geeft hij de bal mooi mee aan Jarno, die sprint weer naar voren en weer staan Iris en Emma alweer klaar. Alleen kunnen ze beiden net niet bij de bal.

Zo gaan we de rust in met een 1-0 achterstand.

Max die niet al teveel te doen heeft gehad, heeft het wat koud gekregen en wil graag voetballen. Dus wisselt hij het keepershirt met Ben.

Leider Gert verandert, afgezien van de keeperswissel, dus niets aan het tactische strijdplan.

Dit blijkt al snel niet goed uit te pakken. Wanneer GVVV vlak na rust een intrap mogen nemen, schieten ze deze meteen op doel (wat volgens de spelregels niet mag), echter wordt de bal onderweg nog aangeraakt door Rik en vliegt daardoor achter onze keeper Ben: 2-0.

Kevin emma.jpg
Kevin en Emma sprinten naar de bal.

Dus net als vorige week staan we op een achterstand van 2 doelpunten verschil. Zal dit soms ook horen bij het tactische plan van leider Gert? Leider Sander keek Gert al vragend aan…. Hoe gaat hij dit oplossen? Is hij ook in staat om net als vorige week de achterstand om te buigen?

We laten ons niet gek maken en blijven aanvallen, op zoek naar de aansluitingstreffer. Kevin schiet op doel, maar hij gaat er niet in. Matthijs zijn schot wordt goed gered door de keeper.
Uiteindelijk is het Rik, die de bal weer goed verovert, opstoomt door het midden en van afstand de bal hard en laag tussen alles en iedereen door het doel in schiet: 2-1! Daar is ie dan de aansluitingstreffer!

Riks coort.jpg
Rik haalt uit en scoort!

Ben maakt ondertussen op het doel een kunst van het uittrappen van de bal. Hij gooit de bal hoog op, wat niet altijd goed gaat, dus dan pakt ie de bal nog een keer en gooit hem weer hoog de lucht in. Wanneer de bal dan op de grond valt, schiet hij de bal naar voren. Ziet er erg sierlijk uit, of het ook echt functioneel is….. dat lijkt hem niet te deren.

Ben2.jpgBen1.jpg
Ben gooit de bal hoog op en schiet hem dan naar voren.

We gaan op zoek naar de gelijkmaker. Jarno schiet een bal prachtig op het doel, de redding van de keeper is net zo mooi. Hij tikt de bal zwevend in het doel met één net over het doel.
Matthijs en Rik trekken gezamenlijk ten aanval. Ze zien een verdediger klungelen met de bal en sprinten erop af. Rik is uiteindelijk de slimste en pakt de bal af en schiet direct op doel en raak: 2-2!

We hebben de smaak weer te pakken. Weer een frivole uittrap van Ben, belandt bij Jarno, die ramt de bal keihard van afstand achter de kansloze keeper: 2-3!

Jarno.jpg
Jarno laat twee tegenstanders zijn hielen zien en spurt naar voren.

Max gooit ook weer eens de tubro erop. Hij buffelt met de bal dwars over het veld. De keeper is alleen goed zijn doel uitgekomen en plukt de bal van Max zijn voeten af.

Wanneer Kevin weer eens naar voren snelt, behoudt hij goed het overzicht en geeft de bal voor op Jochem. Hij schiet de bal prachtig hoog op het doel, maar weer brengt de keeper redding.
De volgende voorzet van Kevin heeft wel succes. De bal rolt strak voor het doel langs, Iris neemt de bal met slimme voetbeweging mee, waardoor de keeper op het verkeerde been staat en ze de bal simpel binnen kan tikken: 2-4!

kEVIN mATTHIJS.jpg
Kevin probeert zijn tegenstander te passeren.

Maar onze honger lijkt nog niet gestild. Jarno sprint op het doel af, de keeper komt goed zijn doel uit, maar Jarno ziet dat Rik hem is komen helpen dus speelt de bal naar Rik. Hij schiet de bal van afstand net naast.

Emma die zich omringt weet door meerdere verdedigers weer de bal toch knap bij zich te houden en ziet kans de bal op doel te schieten, maar weer staat de keeper een doelpunt in de weg.

Emma Iris.jpg
Emma en Iris zitten een tegenstander op de huid.

Max zorgt met een mooie sliding er nog in de slotminuut voor dat GVVV niet nog een keer weet te scoren, waardoor we dus verdiend met 2-4 de drie punten weer in de tas hebben!

Zo drukken vader en zoon Noorlander een belangrijke stempel op deze wedstrijd. Vader door vast te houden zijn strijdplan en zich niet gek te laten maken door de achterstand. En Rik door de ploeg op sleeptouw te nemen en hoogstpersoonlijk ervoor te zorgen dat de 2-0 achterstand ongedaan wordt gemaakt.

Maar misschien nog wel belangrijker is dat Emma en Iris heel blij zijn dat Gert er weer bij was vandaag, omdat hij volgens hen de veterkoning is: “niemand kan zo goed de veters strikken als Gert”. En dat bleek, deze wedstrijd hadden we geen last van loszittende veters!