Schoolkamp lijkt Achterveld JO8-1 te hebben uitgeput, al hadden ze als wedstrijdsmascottes wel voldoende puf...
zondag 19 mei 2019

S.V. Achterveld JO8-1

Vandaag een mooie dag voor Achterveld JO8-1. Ze spelen op deze zonnige dag niet alleen eindelijk weer eens een thuiswedstrijd, maar zijn ook de wedstrijd mascottes bij de wedstrijd van het 1e.

De dag begint rommelig. Eerst is de shirtjestas zoek, dan staan de spelers al op het veld, maar zijn de leiders nergens te bekennen. Gelukkig hebben we ervaren voetbalmoeders, die de kinderen aan de warming-up laten beginnen. Wanneer de leiders zich ook eindelijk op het veld melden, is de waterzak met bidons niet mee. Nee, de voorbereiding verloopt niet vlekkeloos en voorspelt weinig goeds.

De spelers van Achterveld ogen niet helemaal fris. Begin van de week zijn ze namelijk op schoolkamp geweest en dat is nog te merken.

Toch begint Achterveld goed aan de wedstrijd. Kevin geeft een goede voorzet, maar Matthijs kan er net niet bij. Wanneer Rik een bal verovert aan de zijlijn, gaat ie goed door richting het doel. Zijn schot wordt goed gered door de keeper. Waarna een volgende aanval van Achterveld op niets uitloopt, volgt een razendsnelle counter van Valleivogels. Jochem en Rik sprinten erachteraan, Max komt zijn doel uit. De bal gaat via een kluts gelukkig naast het doel van Max.

20190518_093434.jpg
Met man en macht wordt er verdedigd. Jarno is al gevloerd, Max en Rik zijn kansloos op het schot, gelukkig weet Jochem redding te brengen en het schot op doel tegen te houden.

Dan is het weer de beurt aan ons. Jarno kapt zijn mannetje goed uit, schiet de bal mooi laag in de verre hoek, maar deze gaat helaas net langs de buitenkant van de paal.

Een corner Valleivogels wordt mooi hard en strak voor ons doel geschoten. Bij de eerste paal staat een speler goed op te letten en hij tikt de bal goed binnen. Max is kansloos: 0-1. 
Dit doelpunt is nog niet gescoord of de 0-2 vliegt er ook al in. Een voorzet vliegt langs Rik, Max duikt ernaar, maar ziet de bal toch langs zich heen vliegen: 0-2.
20190518_093318.jpg
De bal vliegt hoog over Max heen, Kevin probeert de bal weg te koppen.
We lijken steeds slomer te worden. De puf lijkt eruit. Wanneer in de rust gevraagd wordt wie er moe is en gewisseld wil worden, gaan er meerdere vingers omhoog, dat zijn we niet gewend. Waar we inmiddels wel aan gewend zijn, is dat leider Sander Jarno en Jochem niet uit elkaar kan houden. Wanneer Jarno een bal goed afpakt, roept Sander: goed gedaan Jochem. Waarom Jochem, die achter Sander staat, omdat ie wissel is hem erop wijst dat het Jarno is. Maar ook Jarno kijkt, terwijl hij naar voren sprint, lachend naar Sander...
Iris gaat fel een duel aan. Emma komt helpen en weet de bal te veroveren, welke ze mooi door passt naar Rik. De bal lijkt net iets te hard, de keeper komt zijn doel al uit en glijdt naar de bal. Rik ziet dat en zet net op tijd een sliding in om de bal met de punt van zijn schoen nog net voor de keeper richting het doel te schieten. De bal rol langzaam voorbij de keeper richting het doel. Gelukkig heeft de bal voldoende snelheid en rolt ook nog over de doellijn, voordat een terug sprintende verdediger hem nog kan keren: 1-2!
20190518_095726.jpg
Ben controleert de bal en ziet zijn tegenstander op hem af komen.
Maar Valleivogels antwoord helaas weer snel. En hard schot in de korte hoek is vliegt langs Max het doel in: 1-3. Het wordt nog erger voor Achterveld wanneer niet veel later een bal voorbij Max rolt, die het schoolkamp nog in de benen lijkt te hebben, net als de anderen.
Tijdens de rust kunnen de spelers weer even op adem komen en zijn er weer drie die zich spontaan aanmelden om wissel te staan.
We bloeien even op na rust, wanneer Max met een uittrap Jochem bereikt. Die controleert de bal goed en passt naar Kevin. Hij kapt en draait zijn tegenstanders dol en schiet de bal goed laag in de hoek: 2-4!
20190518_100417.jpg
Matthijs en Kevin jagen gezamenlijk op hun tegenstander.

Achterin verdedigen Ben en Rik goed, terwijl Matthijs met Emma op het middenveld proberen de tegenstanders de doorgang te beletten.
20190518_094845.jpg
Vol spanning zien Rik en Ben het schot op het doel af komen, waar Max paraat staat om de bal te keren.
Max is met zijn uittrappen vandaag helaas niet altijd even scherp. Meerdere ballen vliegen over alles en iedereen heen. Een aantal ballen komen wel goed aan. Wanneer er een bij Kevin komt, staat ie oog in oog met de keeper van Valleivogels. Kevin schiet hard in, maar de keeper gooit zich voor het schot, waardoor de bal helaas niet in het doel belandt.
Rik staat al langer bekend als het slot op onze deur, inmiddels heeft ie ook een andere specialiteit, namelijk met de bal langs de zijlijn naar voren sprinten. Dat doet hij vandaag ook weer, Zijn voorzet is net iets te hard voor Kevin, die er niet bij kan. Maar Kevin geeft niet op en sprint achter de bal aan en weet deze nog binnen te houden, voordat deze over de zijlijn rolt. Hij geeft de bal weer voor, maar de keeper is snel zijn doel uit en pakt de bal voordat een van onze aanvallers erbij kan.
20190518_094339.jpg
Jarno wordt fel opgejaagd. Emma komt hem helpen.
Valleivogels probeert de score verder uit te breiden. Max redt nog knap op een laag, de door hem weggetikte bal wordt daarna hard en hoog ingeschoten. Max staat echter razendsnel op en weet deze bal met zijn vingertoppen uit de hoek te houden.
Eerst redt max knap op een laag schot. Daarna tikt hij een hoge bal uit het doek.
20190518_093521.jpg
Max gooit zich vol op de bal.
Aan de andere kant geeft Jarno een goede bal op Kevin, die deze goed aanneemt, maar de bal iets te zacht in schiet.
20190518_094524.jpg
Iris is net te laat, haar tegenstander heeft de bal net weggeschoten. 
Emma en Iris werken goed samen op het middenveld en jagen hun tegenstander op. Jarno profiteert hiervan en pikt de bal op en schiet op doel. Weer staat de keeper van Valleivogels in de weg.
Rik geeft een prachtige bal van links over hele veld naar rechts naar Jarno. Hij aarzelt niet en schiet, weer redt keeper.
20190518_094249.jpg
Jarno probeert zijn tegenstander de doorgang te versperren. Emma en Iris volgen het duel op de voet.

Waar wij de kansen niet afmaken, doet Valleivogels dat wel. Met een knap schot in korte hoek vliegt de 2-5 achter Max. Daarna is Max wat ongelukkig, wanneer een schot net voor hem op 
stuitert en daardoor langs hem heen over de doellijn rolt: 2-6. En dat is meteen de eindstand.
Een wedstrijd waarin we allemaal niet de scherpte hadden die we normaal wel hebben. Dat bleek ook weer bij de penaltyserie. Max stond naast het doel te kijken, toen Rik zijn penalty nam. Rik schoot keihard naast, vol op de buik van Max. Tijdens het douchen liet Max zien dat de bal echt hard was, omdat de afdruk van de bal nog te zien was op zijn buik.
Waar de ochtend dus niet ging zoals we wilden, waren we in de middag wel in vorm als wedstrijdmascottes! Samen met de JO8-2 hebben ze goed mee gedaan aan de warming-up en tijdens de wedstrijd de mannen goed aangemoedigd op de speciaal voor hen ingerichte VIP-tribune. Achterveld 1 speelde verdienstelijk gelijk tegen het sterkt VV Achterberg: 1-1. 
10.jpg
3.jpg
1b.png
1a.png
4.jpg
5.jpg
7.jpg
6.jpg
2.PNG
8.jpg
9.jpg