Spitsen Achterveld maken het verschil (uit de Leusder Krant)
zondag 15 oktober 2023

De laatste twee wedstrijden verloor Achterveld, dus even was er de twijfel of de ploeg een moeilijk seizoen tegemoet gaat. Tegen Baarn liet de vierdeklasser zien dat er niets aan de hand is. Met goalgetters als Bas van Ruitenbeek en Sven van Rossum in de gelederen hoeft Achterveld niets te vrezen. Bovendien werd er verloren van Odijk en Zeist, die ploegen staan eerste en tweede op de ranglijst.

Baarn stond na drie duels al op zeven punten, maar juist tegen die ploeg werd duidelijk dat Achterveld meer is dan een middenmoter op dit niveau. ,,Dan vond ik dat we vandaag niet eens ons beste spel lieten zien’’, aldus Jouri Melkert ,,Baarn zakte heel ver in en zette pas heel laat druk. Daardoor werden de ruimtes om te voetballen heel klein en vond ik dat wij te statisch waren.”

Uiteindelijk kwam het toch goed dankzij het spitsenkoppel. Van Ruitenbeek zette Achterveld op voorsprong. Baarn kwam op slag van rust op 1-1, waarna Van Rossum halverwege de tweede helft binnen tien minuten twee keer scoorde: 3-1.

Bron: de Leusder Krant