Strijdend Achterveld JO8-1 tonen zich ware cupfighters!
maandag 22 oktober 2018

S.V. Achterveld JO8-1

Vandaag staat er weer een echte bekerwedstrijd op het programma, dit maal mogen we wederom een uitwedstrijd in Amersfoort spelen, namelijk tegen VVZA JO8-3. De wedstrijd begint pas om 10 uur, dus we hoeven er niet al te vroeg uit.

Toch begint de dag al vroeg. En dat begint bij iemand waar je het niet helemaal van verwacht…. Een Van der Maasje. Moeder van der Maas appt al vroeg in paniek dat Ben tenue nummer 9 heeft, in plaats van nummer 6. Op dat moment is er ook paniek in huize Boon, want Jochem roept naar zijn moeder boven dat hij het tenue van Ben heeft.

Dat belooft niet veel goeds voor vandaag. De leiders halen namelijk de namen van Jarno en Jochem nog al eens door elkaar… en daar komt nu de naam van Ben ook nog eens tussendoor….

De oorzaak van de verwisseling is overigens niet te wijten aan de leiders. Woensdag na de training hadden de leiders namelijk de tenue’s toch zeker weten juist uitgedeeld… totdat Jochem er toch 100% van overtuigd was dat hij nummer 6 had i.p.v. zijn vaste nummer 9. Dus moesten de tenue’s verwisseld worden. Eigen schuld dus.

De vraag komt al snel naar voren in de groeps-app, hoe dit nu weer in het verslag zal komen. Moeder Van der Maas probeert nog te redden wat er te redden is en appt: “gewoon weglaten”. Helaas, daar trappen we dus mooi niet in!

Maar het goede nieuws is dus dat ze in huize Van der Maas al mooi op tijd wakker zijn. Dus we hoeven ons geen zorgen te maken dat zij niet op tijd zullen zijn…. Zou je denken….

Wanneer we nog voor de afgesproken tijd op de parkeerplaats staan te wachten, valt het toch wel op dat er maar een paar kinderen in oranje trainingspakken rondlopen. Na grondige telling komen we toch echt niet verder dan 5. Tja, dat is toch echt te weinig om mee op pad te gaan. We missen Matthijs (zijn moeder is er al wel, maar is gastvrouw en heeft haar zoon bij Max gebracht), maar ook Max zelf is nog niet gesignaleerd. En dan missen we er nog twee…. Juist Ben & Emma.
Het is inmiddels 9:15 uur, de tijd dat we hebben afgesproken om te vertrekken, maar nog steeds tellen we maar 5 kinderen. Een paar minuten later besluiten we maar richting Amersfoort te vertrekken, we rijden dan toch langs het huis van de familie Van der Maas, pikken we ze daar wel op. Net op het moment dat we de Hessenweg op willen draaien, komt moeders Van der Maas (Sarah) aan gescheurd. En tot onze grote opluchting niet alleen met Ben & Emma, maar ook met Max & Matthijs. En met moeder Davelaar (Danielle), Cas en Sanne. We rijden bijna het dorp uit, wanneer moeder Davelaar opeens naar leider Sander (die voorop rijdt) belt. Ze zijn er achter gekomen dat ze met z’n 8-en in de auto zitten, terwijl er maar 7 zitplaatsen blijken te zijn in de bolide van Sarah. Dus we maken een noodstop en Ben wordt overgeplaatst in een van de andere auto’s.

Eindelijk kunnen we rustig verder rijden richting Amersfoort. Wanneer Sportpark Emiclaer in zicht komt, is er echter geen spoor meer te bekennen van de auto van Sarah. En de trouwe lezers onder ons weten dat Danielle niet de allerbeste navigator is die je in je auto naast je kan hebben zitten….

Zowel Sarah als Danielle hebben geen flauw idee waar we eigenlijk naar op weg zijn…. Maar gelukkig hebben ze Cas en Sanne die ze de weg kunnen wijzen, waardoor ze een paar minuten later alsnog Sportpark Emiclaer bereiken. Daar aangekomen komt de vraag op: waar staan de letters VVZA eigenlijk voor? Leider Gert weet het: Voetbal Vereniging Zuid Amersfoort. Klinkt heel logisch… alhoewel, ligt dit niet in Noord-Amersfoort?

Volgens Wikipedia betekent VVZA namelijk Voetbal Vereniging Zeehelden Amersfoort. Eigenlijk ook niet heel logisch…. De zee is hier in geen velden of wegen te vinden…

Maar we zijn hier gekomen om die bekerwedstrijd te spelen. Wanneer we het veld opkomen zien we onze tegenstanders al trappelen van ongeduld. Het zijn wat kleinere kinderen, maar ze zien er erg behendig uit. Wanneer hun leidster ook nog eens zegt dat ze tot nog toe alles met hele ruime cijfers hebben gewonnen, vrezen we dat dit wel eens een heel lastig potje kan gaan worden.

En dat blijkt ook al snel. Een aantal spelers van VVZA zijn razendsnel en heel balvast. Maar wij hebben Rik achterin staan en die blijkt vandaag in topvorm. Hij schuwt het duel niet en verdedigt als een ware krijger.

Op het middenveld staan Jochem, Emma en Matthijs. Zij buffelen er weer ouderwets op los. 

Jochwem.jpg

Jochem jaagt achter zijn tegenstander aan.

Voorin staat Kevin. En Kevin heeft maar een doel en dat is het doel (van de tegenstander). Zodra hij de bal heeft sprint ie naar voren en schiet zodra hij het doel in zicht heeft. Zo schiet hij de bal een keer keihard voor het doel langs. Maar voorin hebben we ook Iris. En Iris is onze aasgier. Ze begint steeds meer een neusje voor de goal te krijgen. Ze heeft dan geen hard schot in de benen, maar is wel zo sluw om te zorgen dat ze dicht in de buurt van het doel staat, zodat wanneer de bal er komt, ze die een tikkie de goede richting op kan geven. Alleen schiet Kevin de bal regelmatig zo hard, dat ze net te laat is om de bal nog het laatste zetje richting het doel te geven.

Kevin Iris.jpg

Kevin sprint weer eens naar voren. Iris staat alweer scherp voorin.

Emma is onze buffel op het middenveld. Wanneer ze weer eens een bal goed verovert van haar tegenstander, passt ze hem mooi door naar Kevin. Nadat zijn harde schoten er niet in willen, probeert hij het een keer met een rustig schot en wat blijkt, die gaat er wel in: 0-1!

Kevin doel.jpg

Kevin schiet de bal hard op doel.

We gaan door. Dit keer is het Jarno die zich erdoor knokt, alleen ziet hij zijn schot gekeerd worden door de keeper.

Niet veel later loopt een verdediger van VVZA wat te klungelen. Hij duikelt over de bal heen. Emma is er als de kippen bij en pakt de bal slim af. Ze ziet haar kans schoon en schiet de bal door de benen van de keeper het doel in: 0-2! Dat gaat verrassend goed zo!

Emma.jpg

Emma laat de bal niet van zich afpakken.

En we blijven doorgaan. Jarno jaagt goed door op zijn tegenstander en pakt de bal af. Hij sprint langs de zijlijn naar voren en geeft voor. Jochem is goed meegekomen en heeft goed positie gekozen voor het doel. Hij schiet de bal helaas net naast het doel.
Niet veel later is het wel raak. Jarno schiet de bal wat ongelukkig richting het doel van VVZA. De keeper lijkt niet helemaal scherp en laat de bal wat knullig het doel in gaan. Maar wat maakt ons dat uit, we staan met 0-3 voor!

Jarno.jpg

Jarno wordt belaagt door een tegenstander.

Met deze stand gaan we de rust in. Een geruststellende voorsprong lijkt het, maar daar schuilt dan ook weer het gevaar in. Want we moeten er nu niet te makkelijk over na gaan denken. “De wedstrijd is pas gespeeld, wanneer het eindsignaal heeft geklonken”, geldt een aloude voetbalwijsheid.
Maar zo is het wel… zal later blijken.

Iris Rik Emma.jpg

Iris wordt op d'r hielen gezeten door twee tegenstanders. Emma komt te hulp. Rik staat helemaal vrij en wil graag de bal hebben.

We weten dat Jarno snel is. Hij komt er vaak snel uit en kan dan als een haas richting het doel van de tegenstander sprinten. Maar vandaag blijkt de tegenstander een nog iets snellere haas te hebben. Jarno sprint een paar keer richting het doel en is dan al aan het bedenken in welke hoek hij zal gaan schieten, wanneer er opeens iemand hem voorbij sprint en de bal van hem afpakt. Tja, dat is ie niet gewend.
Wanneer Jarno er wel een keer goed doorkomt, staat Iris weer goed klaar voor het doel. Wanneer Jarno de bal mooi voorgeeft op Iris, blijkt waarom die snelle tegenstander Jarno niet heeft ingehaald… hij is namelijk naar Iris gesprint en tikt de bal net voordat zij wil schieten voor haar neus weg.

Iris aanval.jpg

Iris draait mooi bij haar tegenstander weg, nadat ze de bal van Jarno heeft gehad.

VVZA begint steeds sterker te worden. De eerste helft hadden ze al een aantal mogelijkheden, maar nu lijken ze toch echt te gaan aandringen. Een hard schot wordt door Max goed weg gebokst. Maar ook Ben verdedigt een paar keer goed.

Ben.jpg

Ben in fel duel met een tegenstander.

Wanneer er weer een schot op het doel van Max volgt, gooit Kevin zijn hoofd ervoor en kopt deze bal corner. Het blijkt uitstel van executie, want vanuit de corner wordt de bal hard laag over de grond achter de kansloze Max geschoten: 1-3. Nog niks aan de hand.

Weer zijn het Jarno en Iris die samen ten aanval trekken, maar weer wil de bal er niet in.
Er volgt een razendsnelle tegenaanval, met die snelle speler van VVZA aan de bal. Hij vliegt het veld over en scoort de 2-3. Oei, nu gaat het spannend worden, met nog zo’n 10 minuten te spelen.

We lijken even de draad kwijt. Max springt nog een keer als een ware panter op de bal wanneer een spelers van VVZA op hem afkomt. En ook Matthijs zit fel op zijn tegenstander.

Matthijs Rik.jpg

Matthijs trapt niet in intimiderende bewegingen van zijn tegenstander. Rik geeft rugdekking.

De druk van VVZA wordt groter. Rik verdedigt als een ware krijgsheer en Max ranzelt nog een bal zijn doel uit.
Zoals gezegd kan Jarno ook hard sprinten en dat laat ie zien. Hij komt er razendsnel uit en sprint naar voren met de bal. Wanneer het doel van VVZA in zicht komt bedenkt ie zich geen moment en ramt de bal in de korte bovenhoek: 2-4! Phoe, dat geeft ons weer even wat lucht.

Emma lijkt niet veel later de wedstrijd te gaan beslissen. Ze krijgt de bal uit een corner voor haar voeten en schiet de bal mooi in. Een verdediger kan zijn voet nog net voor het schot gooien, waardoor de bal van richting wordt verandert en helaas naast gaat.

Ben Emma.jpg

Ben & Emma strijden als een echte tweeling samen voor de bal.

De wedstrijd is nog zeker niet gespeeld, met zo’n 5 minuten op de klok. Het spel golft op en neer en zowel de spelers van Achterveld als die van VVZA knokken voor wat ze waard zijn. Een hele leuke wedstrijd voor de neutrale supporter, maar slecht voor de harten van de supporters van Achterveld en VVZA. Wanneer Kevin de bal indribbelt, is een tegenstander hem te slim af en pakt de bal af. Hij sprint richting het doel van Max en schiet de bal beheerst binnen: 3-4!

De spanning neemt nog verder toe en is bijna niet te houden. VVZA dringt nog gevaarlijker aan, de laatste 2 minuten lijken een eeuwigheid te duren. Max redt ons nog een keer goed, maar maakt het ook nog veel zenuwslopender, wanneer hij bovenop een bal duikt, de bal vliegt omhoog en lijkt het doel in te rollen. Maar Rik brengt redding en schiet de bal weg. Een zucht van verlichting hoor je door het Achterveldse kamp gaan.

Rik.jpg

Rik stoomt op nadat hij weer een bal goed heeft verdedigt.

Dan komen er opeens drie spelers van VVZA op Rik afgestormd. Rik staat een wereldpartij te verdedigen, maar drie tegen één is toch iets teveel van het goed. Waar Rik net Max redde, zijn de rollen nu omgedraaid en brengt Max redding op het schot van VVZA.

In de allerlaatste minuut laat Max iedereen zijn adem nog een keer stokken, wanneer hij een uittrap recht naar een spelers van VVZA schiet, die een paar meter voor hem staat. Maar gelukkig weet Max ook dit schot uit zijn doel te houden.

Max.jpg

Max trapt de bal ver naar voren.

Inmiddels wordt vanuit het Achterveldse kamp smachtend naar de spelbegeleider gekeken of ie niet alsjeblieft wil affluiten, omdat de spanning niet meer te houden is. De beste man voelt het goed aan en komt met het bevrijdende eindsignaal, waarna een oorverdovend gejuicht opstijgt!

Weer hebben de cupfighters van Achterveld het ontzettend spannend gemaakt en met z’n allen er keihard voor geknokt! De kinderen denken dat ze inmiddels al in de bekerfinale zitten… maar die weg duurt nog lang…

Volgende week weer verder met de competitie, met dit keer een hele vroege thuiswedstrijd tegen Roda, al om 8:30 uur! Benieuwd of iedereen dan wel op tijd is….