SV Achterveld 3 en de twee russen
zondag 8 oktober 2017

S.V. Achterveld 3

Dat het Achterveldse 3e elftal in een diepe voetbalcrisis zit is inmiddels genoegzaam bekend. Deze week leek er even de hoop te zijn op een ommekeer, niets bleek echter minder waar. Voor de lezers die hopen op een succesverhaal met aan het eind drie punten, of in ieder geval eentje: stop maar met lezen, ook deze week zat het er niet in. Voor de lezers die deze verslagen vooral lezen voor de mop van Rick: hou vol! 

Deze week was SO Soest te gast op het, nu nog rooms-katholieke, Kerstens sportpark. Vol goede moed pakte iedereen ’s ochtends zijn voetbaltas in op weg naar de eerste overwinning. Een voorwaarde die moet worden ingevuld voor het kunnen winnen van de tegenstander is dat de spelers aanwezig zijn. Dit bleek helaas niet voor iedereen weggelegd deze zondag. Ook het tijdig aanwezig zijn lijkt een lastig te nemen horde voor menig SVA 3 speler. Iets wat bij onze grote generaal een doorn in het oog is. 

Naast dit slechte begin van de dag was er ook positief nieuws te melden. Nadat SVA 3 de laatste weken volgens de analytici wat vleugellam oogde (met name op de linkerflank) was er deze week weer de beschikking over een, volgens het journaille, doorgaans sterk spelende linksback. Daarnaast was het Peter Bokkers die speciaal voor het derde van baan heeft gewisseld om vaker te kunnen voetballen. Hij wist deze week direct al een knallende entree te maken, maar daarover later meer. 

Bij het omkleden was er, na het te laat komen, het volgende slechte voorteken van de dag. Broekje nr. 3 bleek nergens te bekennen. Boze tongen beweren dat Dennis K. (verwikkeld in een hevige strijd om de linksback plaats waarin blijkbaar alles is geoorloofd) hier iets mee te maken heeft. Hij speelde echter de vermoorde onschuld en ontkende in alle toonaarde. Daarom hierbij een kleine oproep aan een ieder: gezocht een wit sportbroekje met nr 3 erop . Hij kan krang of niet krang zijn (voor zover duidelijk is wat dit betekent), al naargelang hoe het humeur van Truus afgelopen weken was. Ondanks dat menig voetbalbroekje in het verleden verdwenen is in de ‘bermunda driehoek’ die de familie Schouten op dit vlak blijkt te zijn, schijnt dat deze keer niet het geval te zijn. 

Er werd nog even getwijfeld of de wedstrijd hierdoor nog doorgang kon vinden, maar de scheidsrechter floot rond 10.30 gewoon voor de aftrap. SVA 3 begon sterk en het was Daryl (de man van glas die zijn titel dreigde kwijt te raken na al 6 wedstrijden geen pijntjes te hebben gehad, maar daarover later meer) die na 40 seconden sterk doorkwam op links en zijn mislukte voorzet bijna achter de keeper zag belanden. De voorzet leek even richting Peter te gaan maar Soest was duidelijk op de hoogte van de reputatie van Peter als meesterkopper en werkte hem vakkundig naar de grond. Peter bleef groggy op de grond liggen en moest het veld verlaten. Het waren 40 fantastische seconden… 

Even later was het Martijn die les 1 van Jan Schouten uit de F-jes even over het hoofd zag: nooit voor je eigen goal langs uitverdedigen! Een ziekenhuisbal op Dave leidde zo de 0-1 in. Even later was het Rick die les 2 van Jan Schouten met voeten trad: altijd in het veld blijven staan! Of hij een denkbeeldige fluitje hoorde, tijd nodig had om een mop te verzinnen, een pakje shag langs de kant zag liggen of het hoge tempo gewoonweg niet meer vol kon houden (we denken dit laatste) is bij een ieder nog steeds niet duidelijk. Rick vond het in ieder geval nodig bij een counter van Soest onaangekondigd op de reservebank plaats te nemen. Dennis Kok verving hem en je kan al raden wat er toen gebeurde: de 0-2 lag binnen 10 seconden in het mandje. In de volksmond ook wel het ‘Dennis Kok-effect’ genoemd… 

De tweede helft moest er uit een ander vaatje worden getapt. Onze grote generaal hield een vlammend betoog in de rust en wees iedereen terecht. Hij bracht zijn lievelingsschoonzoon in als laatste man en posteerde Mark op de rechtsbackpositie. Met name dit laatste sorteerde effect. Hij strooide met het ene mooie passje na het andere. De linksbuiten van Soest is hem nog steeds dankbaar… 

En daar was ook nog eens de rentree van Peter, die in de rust een flitsbezoek aan Lourdes leek te hebben gebracht en op wonderbaarlijke wijze leek genezen van zijn vrijwel zekere hersenschudding. Dit keer konden we zeker 5 minuten van Peter z’n kunsten genieten en het waren wederom 5 fantastische minuten… 

Alsof deze blessure niet genoeg was, was het na 6 wedstrijden dan ook eindelijk Daryl die weer eens geblesseerd uitviel. De bookmakers zetten erop in dat Jan Willem hem volgende week gaat volgen. 

Nadat Soest de 0-3 had gemaakt waren er nog maar twee momenten waarop het publiek vermaakt werd. Allereerst was daar een aardige pass van Martijn die door de verder sterk spelende linksback middels een sublieme hakbal in de lucht tot een fantastische pass werd gepromoveerd. 

En dan was er uiteraard zoals eerder aangekondigd na twee weken afwezigheid (waar we stapels aan lezersbrieven over hebben ontvangen) de mop van Rick. Rick is een beetje zoekende naar zijn eigen stijl en signature en lijkt die gevonden te hebben in de 18+ hoek, dus ook deze keer een kleine waarschuwing voor de jeugdige lezers. Daar komt hij: 

SVA 3 tassensponsors.jpgVraag 1: wat is de grootste Rus?

Antwoord: de Walrus

Vraag 2: wat is de kleinste Rus?

Antwoord: de Clitorus (Rick is licht dislectysch)

Vraag 3: wat is de overeenkomst tussen beide?

Antwoord: ze eindigen allebei op rus aldus Dave (voor het 18+ antwoord kunt u navraag doen bij  Rick)