SV Achterveld 3 en de wondersloffen van Frank
zondag 19 november 2017


Dat het SVA 3 niet voor de wind gaat dit seizoen mag inmiddels duidelijk zijn. Boze tongen fluisteren zelfs dat de tegenstanders dit seizoen allemaal iets beter zijn en het heeft er de schijn van dat SVA 3 zelf niet beter is geworden. Desalniettemin moest er vandaag aangetreden worden tegen Amsvorde 4. Dat het bestuur heeft besloten de letters RK uit de clubnaam te halen werd vandaag direct pijnlijk duidelijk aangezien we op het onchristelijke tijdstip van 14 uur mochten aanvangen. 

De technische staf wist dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en had twee personele wijzigingen doorgevoerd. Frank de Vette werd weer eens van stal gehaald en Remco van de Berg was na zijn fabuleuze vlaggen van vorige week (daar zou hij eigenlijk meer mee moeten doen) net op tijd ontdooid om deze week de kicksen weer eens onder te binden. Daarnaast hadden we natuurlijk ook Rick nog achter de hand die al 3x op rij was uitgeroepen tot man-of-the-match. Zou hij vandaag voor het absolute record van 4 gaan?! 

Ook deze week was er weer lang vergaderd over de opstelling en dit keer was er gekozen voor een allitererend middenveld op de tweede letter van de voornaam: Dave, Daryl en Karel. Dat kon alleen maar tot succes leiden zou je denken. De wedstrijd begon met een stormloop van SVA op het vijandelijke doel. Een ferme kopbal van Matthijs die door een verdediger werd gekeerd was helaas het enige wapenfeit. Aan de andere kant was het Daryl die waarschijnlijk nog last had van zijn gelaserde ogen, de laaghangende zon en de sushi van de avond daarvoor en de bal schitterend doorkopte op de doorgelopen spits van Amsvorde: 0-1. Binnen no-time stond het ook 2-0 en de technische staf greep direct in door Remco binnen de lijnen te brengen. 

Dit resulteerde direct in het ‘Remco van de Berg-effect’. Ik zie u denken: ach nee, het draaide toch niet direct uit in een opstootje en een rode kaart?! Niets van dat alles. Binnen 5 minuten na zijn entree stond het 2-2. Eerst was het Roland die raak kopte en daarna was het Remco zelf die met een bekeken voorzet de bal over de keeper de goal in wist te spelen. Bij Remco zijn de meeste dingen echter altijd van korte duur, zo ook het Remco van de Berg effect: 5 minuten later stond het 4-2.

Zo leken we ook de rust te bereiken, maar niet voordat een tegenstander die iets te vaak naar Karatekit had gekeken in kwam vliegen op Roland met een gele kaart en een wat verhit opstootje tot gevolg. Ik zie u weer denken: ah, daar hebben we dan eindelijk de echte Remco te pakken! Maar nee, hij was niet eens in de buurt.  Als een ware verlichtte Boeddhist kwam hij zelfs met teksten als ‘misschien stonden we te dicht in hun aura’. Die jongen blijft ons verbazen. 

Nadat de gemoederen wat waren bedaard kon de tweede helft beginnen . De technische staf had de tweede joker ingebracht: Frank de Vette. Die had helaas iets te vaak naar de oude Remco van de Berg gekeken en mocht na 3 minuten inrukken met een gele kaart. Na 10 minuten mocht hij het veld weer betreden maar dit keer waren het zijn schoenen die er na 5 minuten de brui aan gaven waardoor hij wederom plaats kon nemen op de bank. Het waren 8 fantastische minuten Frank! 

Ondertussen werd het de scheidsrechter allemaal iets te veel. Na een zware week op het werk waar z’n baas hem continu op de vingers keek, z’n vrouw die hem gevraagd had de garage op te ruimen en z’n drie kinderen die hem non-stop aan z’n kop hadden gezeurd de afgelopen dagen waren er nu ook nog eens 22 halve zolen die het om de haverklap niet eens waren met z’n beslissingen. Hij was een zenuwinzinking nabij en zat op het randje van een burn-out. Hij heeft geen ogen in z’n rug!!! De oplossing die Remco hiervoor aandroeg was even eenvoudig als doortastend: fluit gewoon als er een overtreding wordt gemaakt. 

Wat volgde waren nog enkele opvallende feiten:

-       Een van de beste helften van Tim die het wereldrecord ‘Aantal reddingen in 1 helft’ nagenoeg verbeterd heeft.

-       Het debuut van Matthijs op de linksback positie. Dit ging hem niet onverdienstelijk af, zeker gezien het formaat van de schoenen die hij hier moest vullen.

-       Een schitterende regenboog die het aanschouwen van deze wedstrijd toch nog de moeite waard maakte voor het meegereisde publiek.

-       Een fabuleuze panna bij Roland door een van de centrale verdedigers. Hij dacht dat niemand het had gezien, maar de regenboog was net even weg toen het gebeurde.

-       Een assist met het rechterbeen door Remco, hij kan er dus meer mee dan alleen lopen. 

Al met al een intrigerende middag die eindigde met een 5-3 nederlaag. Vol goede moed gaan we weer op naar volgende week!