SV Achterveld 3 en het gebrek aan spelers
maandag 5 februari 2018

S.V. Achterveld 3

Nu zul je denken, het 3e heeft toch 26 spelers op de loonlijst staan? Hoe kunnen ze nu een gebrek aan spelers hebben? Rond de Carnavalsperiode kun je nergens zeker van zijn.. 

 

Na een matige seizoenshelft waarin weinig punten werden behaald was het eindelijk tijd voor de beruchte derby tegen de RODA. Het is alweer sinds 29 oktober 2017 sinds de laatste overwinning van het vlaggenschip van Achterveld.  Overigens is het ook alweer 956 dagen geleden sinds het verslag door iemand anders geschreven werd dan Tim T of Marthijn H (die de voorkeur genoten om aan hun, toch al niet prijswinnende, wagen te werken). Een tijd voor verandering dus. 

 

Na 2 maanden van crisismanagement en tijd voor reflectie was het eindelijk tijd om de voetbalcompetitie te herstarten. Nog niet iedereen had daar rekening mee gehouden. Van de 26 man in het personeelsboekje bleek uiteindelijk maar 11 man ook daadwerkelijk te kunnen. 

Gelukkig was het 2e afgelast  en konden we gebruik maken van Bart K, Guido de J en Dennis R. Hoewel hun nut nog moest blijken konden we in ieder geval met 11 man starten. Onder het bewind van de goed fluitende leidsman (en overig oud-trainer van SVA 2) werd de wedstrijd afgetrapt.  

 

Al snel bleek dat de wind en de kou wel eens een aandeel konden gaan spelen in de wedstrijd. Vooral Roda had last van de koude wind en dat leidde al snel tot legio kansen voor de uitploeg. Door geklungel achterin werd het al snel 0-1 dankzij Niels K.  Achterveld had het overwicht en ook de grootste kansen. Het was echter wachten op de volledig verkeerd geraakte bal van Ruud R voordat de wedstrijd echt los kwam. Hoewel Ruud zeker wat moois in gedachten had was het vooral de wind die de bal tot een hoger niveau tilde en prolongeerde tot een doelpunt. Inmiddels was ook Matthijs ‘ik wil niet geblesseerd raken voor Carnaval’ ’t Jong gearriveerd op het terrein van Roda. Met de welbekende zonnebril (op een verder bewolkte dag) op het gelaat zag hij toe hoe Roland nog voor rust de 3e goal maakte. 

 

Toch kreeg ook Roda wel kansen en had het zeker recht op de 3-1. Die viel dan ook. Na enkele gemiste kansen wist Roda uiteindelijk toch te scoren tegen de solide verdediging van Achterveld, onder leiding van de uitstekende spelende laatste man.  

 

De tweede helft kon dus wel eens lastig gaan worden. Wind tegen, een getergde thuisploeg, de invalbeurt van Rick van den B. Al met al geen voortekenen van een  geslaagde 2e helft. Achterveld kwam dan ook snel onder zware druk te staan. De wind was nog maar eens extra toegenomen en een bal over de middenlijn krijgen bleek al een taak op zich. Inworpen werden over en weer, onder invloed van de wind, over de zijlijn geworpen en ook een doeltrap werd verevend tot een helse klus.

 

Gelukkig voor ons ging de wind na ongeveer een kwartier liggen en konden we overgaan tot ons hedendaagse, sterke spel. Kans op kans werd gecreëerd, duels werden aangegaan en er werden zelfs steekpasses gegeven. Het vertrouwen was zelfs zo groot dat Ruud een indrukwekkende dieptebal wist te geven op Rick die, tot hilariteit van alle meegekomen supporters, niet begrepen werd. 

Natuurlijk kon het niet lang uitblijven tot onze ‘Man of the Match’ eindelijk de wedstrijd wist te beslissen. Na 3 keer hands te hebben gemaakt wist Bart K de bal uiteindelijk de bal toch dusdanig goed te toucheren dat hij in het doel belandde. 

 

Het was inmiddels de 70e minuut, 4-1 voorsprong, dat de wederom benoemenswaardige uitstekend spelende laatste man Dennis K  (als je verplicht het verslag moet schrijven, mag je jezelf op zijn minst ophemelen) zich liet wisselen om zich te sparen voor toekomstige wedstrijden. Zijn vervanger was Corno L die toch maar weer even liet zien waarom hij 6 maanden op een sabbatical was geweest. Na het net niet helemaal lekker uitverdedigen van de bal werd het 2-4, maar verder kwam het gelukkig niet. 

 

Nadat het eindsignaal had geklonken barstte het merendeel van de spelers in tranen uit. Achteraf bleek dat dit niet zozeer van de gewonnen wedstrijd was, maar omdat eindelijk de warme douche opgezocht kon worden.  

 

Concluderend zijn we goed de winterstop uitgekomen en kunnen we zeer tevreden terug kijken op afgelopen wedstrijd. Er kan weer wat lucht gepompen worden in de bandjes van de ‘anti-degradatie wagen’. In ieder geval gaan we met een goed gevoel Carnaval in. We willen dan ook iedereen die SVA 3 een warm hart toedraagt een zeer fijn Carnaval wensen en mocht je het voorrecht hebben, schroom dan niet om ons een biertje aan te bieden!