SV Achterveld 3 en het juiste moment om in te stappen
zondag 17 november 2019

S.V. Achterveld 3

16 november 2019, zal door een ieder van SVA 3 als historisch worden beschouwd. 10 wedstrijden gespeeld, 0 punten.... Dra-ma-tisch. De spanning begon steeds meer op te lopen. Zal het dan echt? Bakken we er echt geen reet van? Ook de fans begonnen ontevreden te worden. We vernamen dan ook dat zij onze spelersbus (VW transporter van Arie) op kratten pils wilden zetten. De druk liep hierdoor nog hoger op. Zo was het dat SVA 3 op zaterdag 16 november om 14:00 uur stond te popelen om dan eindelijk de eerste punten te pakken. Een niet heel realistisch beeld als je tegen de nummer 2 moet...

 

SVA 3 - Ijselmeervogels 7, 16-11-2019, 14:30 uur.

De opkomst was in eerste instantie niet optimaal. Gelukkig zijn er wat gemiddelde slachtoffers gevonden die ons verder wilden helpen. 14 man, 1 team, 1 taak. Ook M. van Ruitenbeek (De veelbesproken Mike? Of Mark? Maakt eigenlijk niks uit, beiden maken ze geen 90 minuten) leek dit te beseffen en legde vandaag zowaar zijn eerste bal van dit seizoen af. 

 

Met een 0-2 ruststand gingen we de kleedkamers in. Als je je nu afvraagt of de aanloop naar deze achterstand expres weg wordt gelaten, dan is het antwoord ja. Als team zijnde willen we de betrokkenen bij deze goals niet in een kwaad daglicht zetten. Frank kon er ook niks aan doen dat zijn hand boven zijn hoofd uitstak, waar dan vervolgens de bal tegen aankwam die onderweg was naar de kruising. Achteraf bleek dat hij alleen maar aan Suarez dacht en bang was dat wij door een goal het kampioenschap mis zouden lopen. Mooi om te zien dat dat zo leeft bij Frank. Daarnaast riep Arjan (Arie Scooter de goalkeeper) per ongeluk ‘los’ terwijl hij zelf al wist dat hij die bal never nooit niet ging halen.

 

De donderspeech van de zeer goed leidende staff leek te hebben geholpen. SVA 3 was feller dan ooit te voren. Zelfs Tollie, die normaal eigenlijk nooit wat zegt tegen zijn tegenstanders, wilde winnen. Zo werd hij onderuit gehaald en zo sporadisch als hij is wilde hij natuurlijk verhaal halen. Echter had hij niet bedacht wie die tackle in had kunnen zetten. Nadat hij zich al vloekend en tierend omdraaide, zag hij tot zijn schrik de 3 meter lange en 2 meter brede laatste man van Ijselmeervogels voor zich staan. Leuk geprobeerd Tol, mooi zo’n inzet!

 

De tweede helft liep lekker. Waar wij behoorlijk vaak verloren met een voorsprong tijdens de rust, leken we dat dit keer om te draaien. Koppies gingen omhoog, schouders naar achter en mouwtjes werden opgerold. De 1-2 viel, mooie inzet van Tom. Er kwam hoop. Vervolgens volgde de 2-2 met een geweldige goal van Aike. Achterveld werd feller, eindelijk viel er wat te halen! Toen was daar dan ook F. Zevenbergen (inderdaad, de man van de subtiele handsbal) die ons op voorsprong bracht. Dit hadden we werkelijk nooit aan zien komen. Heel raar, dat iedereen ineens het scorebord aan wilde hebben...

 

Toen was daar ook nog het moment waar eigenlijk alle toeschouwers naar uitkeken. Yannick (ook wel Barry, voor de mensen die dicht bij hem staan) werd ingebracht. De laatste 30 minuten heeft hij de wedstrijd van zijn leven gespeeld en is hij uiteindelijk ontpopt tot Man Of The Match. Die gozer speelde zo goed, dat hij voortaan alleen maar de laatste 30 minuten wil spelen. Klasse Barry! Alles voor het team!

 

Vervolgens komt hier opnieuw die torenflat van een laatste man aan bod. Mede door zijn inzet kon Sven de bal op de stip leggen, 4-2. Dit hadden we werkelijk nooit aan zien komen. De wedstrijd was beslist. Na 11 weken is daar de drie punten voor SVA 3! Eindelijk is hier het moment dat ook wij mee mogen doen en in kunnen stappen tussen de grote jongens. De krantenkoppen zullen het hier nog lang over gaan hebben.

 

We gaan er nu dan ook vanuit dat SVA ons voortaan meeneemt in het wedstrijdprogramma dat wekelijks op de social media rond circuleert. Fans bedankt voor het vertrouwen. Jullie zullen nog veel van ons horen.