SV Achterveld 3 logenstraft Johan Cruijff
zondag 15 oktober 2017

S.V. Achterveld 3

Dat SVA 3 in een diepe voetbalcrisis zit is inmiddels genoegzaam bekend. In de zoektocht naar dat ene lichtpuntje in de duisternis is het verstandig om eens helemaal terug naar de basis te gaan. Niet te moeilijk doen en je concentreren op de basisbeginselen van het voetbal. Wat is er dan beter dan de lessen van Johan Cruijff ter harte te nemen: als je één goal meer maakt dan je tegenstander, dan win je. Dat was dan ook de opdracht voor SVA 3 deze middag.

VSC 2 was de tegenstander waar tegen het moest gebeuren. Waar we op papier een technisch kwartet hebben was het Osje dit het deze keer in z’n eentje moest rooien. Onder andere een pappadag, de verjaardag van de vrouw van de Harry, de verjaardag van de moeder van Kevin en de verjaardag van de schoonmoeder van Rob zorgden ervoor dat menig leider verstek moest laten gaan. Gezien de grote verantwoordelijkheid die op z’n schouders rustte liet Osje niets aan het toeval over. Zelfs het vervoer werd dagen van te voren op de app al geregeld.

Vandaag was ook de dag van het heugelijke debuut van Michiel van Buuren. Na hard trainen en veel minuten maken in de selectie achtte de technische staf hem rijp voor een plek in de wedstrijdselectie. Een basisplaats was nog wat te hoog gegrepen, maar een plekje op de bank kon hij wel aan. Vol goede moed trokken we richting Utrecht alwaar we op het pitoreske sportpark aankwamen. Voor degene die nog nooit bij VSC geweest zijn, het is te vinden naast BSO De Meeuw. Van enige meeuw is in de weide omtrek overigens geen enkele sprake.

Nadat er was omgekleed en broekje 3 ondanks de vele binnengestroomde tips (dank daarvoor) nog steeds niet teruggegeven is door Dennis Kok trokken we richting het veld voor een ouderwetse warming-up: Achtervelds hooghouden met één keer stuits. De eerste helft begon en Achterveld was de bovenliggende partij. Ondanks het veldoverwicht werden er echter geen kansen gecreëerd.

Een van de problemen hierbij was het natuurgrasveld. De eerste helft had af en toe iets weg van een aflevering van Ter Land, Ter Zee en in de Lucht met ‘Blij dat ik glij’. Met name Roland en Rob acteerden soms als hertjes op glad ijs, wat in het laatste geval helaas ook tot de 1-0 achterstand leidde. Er gaan dan ook stemmen op dat er een lobby gestart moet worden tegen het natuurgras. Met al dat natuurgras verliest SVA 3 steeds meer de aansluiting met de top van de 5e klasse…

Voor wat morele support arriveerde halverwege de eerste helft Merel, de vriendin van Karel om hem aan te moedigen. Vol trots keek ze hoe hij zijn rushes langs de lijn in zette en ferm de vlag in de lucht stak bij een uitbal of buitenspelval. Enigszins verbaasd was ze wel over het feit dat hij niet binnen de lijnen stond, maar achteraf moeten we concluderen dat ze de beste helft van Karel heeft gezien. Maar daarover later meer…

Met een 1-0 stand gingen we de rust in en werden er de broodnodige wissels doorgevoerd. Onder andere Matthijs werd gewisseld. Hem werd rust gegund aangezien hij maandag alles moet geven bij het realiseren van een uitbouw in Amersfoort en omstreken. Naar verluid is hij zondagavond om deze reden ook extra vroeg onder de wol gekropen.

De tweede helft tapte SVA 3, met debutant Michiel van Buuren inmiddels tussen de lijnen, duidelijk uit een ander vaatje. Er werd vroeg druk gezet en de tegenstander kwam er niet meer onderuit. Uiteindelijk waren het twee van de hoofdrolspelers uit de eerste helft die de 1-1 op het bord brachten. Rob gaf een strakke voorzet vanaf de zijkant en Roland kopte deze zonder te aarzelen achter de doelman.

Het spel golfde vervolgens heen en weer toen er rond de 75e minuut een hoge bal de 16 in werd gedraaid door VSC. Karel aarzelde geen seconde en knikte de bal, begeleid met een coach voor Tim, terug op de keeper. Tim was echter te beroerd om met een katachtige reflex de bal uit de kruising te plukken en de 2-1 was een feit.

Wat volgde was nog en wanhoopsoffensief van SVA 3 en een Michiel van Buuren die de spanning van zijn debuut niet langer aankon en met een gele kaart het veld uit werd gestuurd. Zo eindigde de wedstrijd met één doelpunt meer gemaakt als de tegenstanders, maar helaas ook 3 punten minder. Niet elke oude voetbalwijsheid blijkt dus effectief…

Helaas was Rick deze week geblesseerd en blijkbaar is hij dan ook niet in staat een mop te produceren.