maandag 11 februari 2019

S.V. Achterveld 4

Op 9 februari 2019 stond de uitwedstrijd tegen CDW op het programma, een ware middenmootkraker en tevens onze eerste wedstrijd na de winterstop. Een jaar geleden op 4 februari 2018 waren we sterk uit de winterstop gekomen en begonnen we aan een sterke 2e seizoenshelft waarin we uiteindelijk opklommen van de laatste plaats naar de 6e positie. Zou dat ook dit seizoen weer mogelijk zijn? Het zou in ieder geval een dag worden met veel dezelfde ingrediënten.

 

Zo was vorig jaar in het verslag te lezen dat het 4e ondanks een loonlijst van 26 spelers de grootste moeite had om 11 spelers op het wedstrijdformulier te krijgen. Ook nu bleek het weer een haast onmogelijke taak om met 11 man aan de aftrap te verschijnen, aangezien de afmeldingen eerder in de week binnen stroomden. Vele Carnavalsgroepen waren traditiegetrouw te laat begonnen met het bouwen van de wagen en dus moest de voetbalzaterdag opgeofferd worden voor het betere timmer- en verfwerk. Over verven gesproken, er gaan verhalen te ronde dat zowel Matthijs als Robin er niet bij konden zijn omdat de babykamer ingericht moest worden. Uiteraard in genderneutrale kleuren!

 

Gelukkig voor ons bracht het 2e selectie-elftal uitkomst. Met Pieter Tolboom, Dennis Ruitenbeek en Lenn Kollen in de gelederen konden we ons via prachtige meanderende weggetjes richting Wijk bij Duurstede begeven. Oh wacht, natuurlijk niet voordat we Dave weer als vanouds uit zijn bed hadden gelicht. Overigens was ook onze grote Leider Harry niet op tijd in de kantine volgens de officiële Teletekst tijd, maar hij wist dit slim te verbloemen door snel het netje ballen uit zijn auto te vissen en te doen alsof hij de ballen aan het oppompen was. Volgende keer eerst even melden in de kantine Harry, daarna mag je de ballen oppompen!

 

Ook bleek na aankomst dat de wind net als vorig jaar wel weer eens een grote rol kon gaan spelen. Stevige rukwinden trokken over het sportcomplex en zo kon onze favoriete tactiek “lange ballen peren op Roland” de prullenbak in. Gelukkig is onze grote Leider Harry niet voor één gat te vangen en kwam hij met een perfect tactisch alternatief zoals we dat van hem gewend zijn! “Laten we proberen de bal laag te houden”. Het was niemand minder dan ‘El Capitano’ zelve die zowaar voor het eerst dit seizoen de toss won en er voor koos om van helft te ruilen zodat we de 1e helft met de wind van links in plaats van rechts konden spelen.

 

En dus werd er afgetrapt voor de 1e helft. De nieuwe tactiek bleek nog niet helemaal zijn vruchten af te werpen. De combinatie van wind en het trage kunstgrasveld zorgden voor een tragische eerste 25 minuten waarin zo’n beetje geen bal aan kwam. Tot overmaat van ramp besloot onze gastspeler Pieter het dan maar met zijn handen te proberen. De overigens verder prima fluitende leidsman kon niet anders dan naar de stip wijzen. Nooit eerder was een handsbal zo duidelijk als deze. 1-0.

 

We gingen daarna gelukkig wel wat beter spelen wat resulteerde in een vrije trap op een gunstige positie. Onze vaste vrijetrappenspecialist Matthijs was zoals eerder vernoemd de babykamer aan het schilderen in een combinatie van roze en blauwe kleuren en dus mocht Kevin het proberen. Met een lage vrije trap die mooi om de muur heen krulde wist hij de keeper te verrassen en zo de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

 

In de 2e helft die volgde gebeurde verder weinig. De uitstekend spelende laatste man van Achterveld (en eigenlijk ook van CDW) had het slot prima op de deur gezet en zo waren er weinig tot geen kansen te noteren. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar dat zag de leidsman niet zitten. Uit het niks ging de bal opnieuw op de stip omdat blijkbaar iemand de bal zogenaamd op de arm zou hebben gekregen. Er gaan geruchten rond dat diezelfde uitstekend spelende laatste man de bal wel eens licht getoucheerd zou kunnen hebben, maar in tegenstelling tot de volledig terechte pingel nadat Pieter besloot te handballen, was hier natuurlijk niks aan de hand (hahaha)!

Zelfs de tegenstander was diep verontwaardigd door de genomen beslissing en schoot zeer sportief de penalty 2 meter naast. En dus bleef het bij 1-1 en konden we het 5e gelijkspel van het seizoen noteren. Van een ommekeer is nog niet echt sprake, maar we gaan hopelijk alsnog een leuke 2e seizoenshelft tegemoet!

 

Het leven in Harderwijk bevalt Rick zichtbaar goed en als Rick in een goede stemming is dan kan de mop natuurlijk niet uitblijven. De mop is niet helemaal geschikt voor onze jongere lezers.

 

Wat is rood en vliegt door het klaslokaal?

Een ongestelde vraag