SVA 4 al met het hoofd bij het bekertoernooi
zondag 9 december 2018

S.V. Achterveld 4

Het zindert al weken op het dorp. Of je nu in de rij staat voor een haring bij de visboer, je boodschappen staat af te rekenen bij de Spar of een patatje bij Kok haalt: er is maar een onderwerp waar iedereen het over kan hebben. Het bekeravontuur van SVA 4. Een nu al historische road to the final. Hoe ver deze finale nog is, is overigens nog volledig onbekend maar dat ter zijde. Volgende week is het dan eindelijk zover: de kraker tegen Soest 2 op het Kerstens Sportpark.

 

In de week dat de wat kalende, grijze oude man jarig was en ook Sinterklaas zijn verjaardag vierde moest er echter eerst nog een competitiewedstrijd worden afgewerkt. Nadat de rooie Klokkendieven van Valleivogels de tegenstanders waren, werden nu de degens gekruist met de blauwe buren van Scherpenzeel.

 

De technische staf was ook met z’n hoofd al bij de bekerkraker en besloot uit tactisch oogpunt wat sterke basiskrachten te sparen en een B-ploeg het veld in te sturen. Zo stond ook Mathijs wissel, iets wat tot een hoop onvrede leidde bij ‘de van der Vaart van SVA 4’. Zoals u vorige week heeft kunnen lezen is Mathijs van oudsher een rooie uit Scherpenzeel en kan hij het bloed van de blauwe wel drinken. Gebrand was hij om ze deze week pootje te lichten. Meedogenloos als Harry is, had die hier echter geen boodschap aan.

 

Wat weinig mensen echter weten is dat Harry een groter masterplan heeft met Mathijs. Hij ziet in hem een ruwe diamant die je moet polijsten. Zoals van Gaal die Sneijder voor het WK 2014 probeerde te prikkelen om zo het beste in hem naar boven te krijgen ziet Harry Mathijs ook als een lange termijn project waarin hij al zijn energie investeert. Na de spelbepalende optredens van Mathijs op de 10 positie van de laatste weken probeerde Harry hem weer met beide benen op de grond te krijgen door hem wissel te zetten. In de hoop dat hij hiermee de juiste snaar zou raken en Mathijs al zijn opgekropte woede op het veld eruit zou gooien.

 

Op dit niveau blijkt dat je niet ongestraft met een B-elftal kan beginnen. Het was alsof de goed heiligman het land nog niet had verlaten en vooral de mannen uit Scherpenzeel heel braaf waren geweest dit jaar. Na 3 cadeautjes in het eerste half uur was de ruststand dan ook snel bereikt: 0-3. Joris probeerde hier nog wel met een schitterende acteerprestatie die niet zou misstaan bij Culdoto wat tegenover te stellen. Helaas voor hem was de prima fluitende leidsman niet bijziend en floot deze kordaat voor een handsbal.

 

Om een regelrechte afgang te voorkomen was de technische staf genoodzaakt direct al zijn wissels in te zetten en niet zonder resultaat. Mathijs, nog steeds ontdaan van zijn reservebeurt, wist uit een inworp Joris te bereiken die met een vlammend rollertje de keeper wist te verschalken. Mathijs kon zich nog net bedwingen om zijn gram te halen en een middelvinger naar de bank op te steken. Harry keek tevreden toe en wist dat hij de juiste snaar had geraakt…

 

Hiermee was het overigens ook direct klaar met de dadendrang van SVA 4. Mede doordat Scherpenzeel continu Peter aan het zoeken was en SVA hierdoor geen enkele fatsoenlijke aanval op kon zetten bleef het bij deze ene goal. Omdat Scherpenzeel er nog wel eentje inprikte eindigde de wedstrijd in 1-4 en kan de blik op de bekerkraker van volgende week. Ten aanzien van deze bekerkraker zijn er nog twee mededelingen van huishoudelijke aard:

  1. De redactie heeft van Dogsport de vraag gekregen of iedereen die nog een van de laatste kaartjes wil bemachtigen heb beste op dinsdagochtend of donderdagmiddag langs kan komen. Door de overweldigende belangstelling kan de wachttijd op andere dagen oplopen tot meer dan een uur

  2. Vanuit de vele aanmeldingen op het instagram account van SVA 4 op de oproep voor een pupil van de week bij de bekerkraker is een winnaar gekozen: Frederik van Middelaar! Met name van de tekening die Frederik had ingestuurd was de redactie erg onder de indruk. Volgende week mag hij mee met de spelers het veld op en staat er in de rust een glaasje ranja voor hem klaar

Rest ons alleen nog de mop van Rick. Aangezien de redactie met name van de jeugdige lezers en dhr. A. Boersen te horen heeft gekregen dat ze de verslagen te lang vinden en de concentratie niet verder dan de eerste alinea vast kunnen houden hebben we Rick gevraagd een kortere mop te vertellen die overigens ook niet geschikt is voor de jeugdige lezers dus die kunnen vanaf hier stoppen met lezen.

 

Waarom heeft Sinterklaas zo’n grote zak?

 

Hij komt maar één keer per jaar…

 

De redactie is niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van de rubriek ‘De mop van Rick’