SVA VR1 plaatst zich (tot ieders verbazing) voor nacompetitie na winst op DSZ
woensdag 10 mei 2017

S.V. Achterveld VR1

Zondag 7 mei 2017, 11.15 uur

Achterveld VR1 – DSZ VR1

Door: Juliette (waarschuwing: in de stijl van onze shirts vandaag ook een XL-verslag!)

Zondag was het volgens onze drukbezochte Facebookpagina “de laatste mogelijkheid om de vrouwen van Achterveld in competitieverband in actie te zien”. Wij doen natuurlijk alles voor onze fans en daarom leek het ons wel zo leuk om u nog wat extra kans te geven om ons in actie te zien. Waar dat op slaat begrijpt u aan het einde van dit verslag wel… Laten we het er voor nu maar op houden dat het een dag vol verrassingen was!

Terug naar de orde van de vroege zondagmorgen. Vandaag stond inderdaad de laatste competitiewedstrijd op de planning, en wel tegen de 2e plaats DSZ uit Boven-Leeuwen. We herinnerden ons de uitwedstrijd nog goed, waarbij het pijpenstelen regende, we slechts acht speelsters van ons eigen team hadden en we onze 0-2 voorsprong zagen vervagen tot een 6-2 verlies. U weet het misschien nog wel, van vlog #3 ‘koud modderbad voor dames 1’.

Coach Jos sprak duidelijke taal deze morgen. Bij winst zouden we op de 4e plaats eindigen en dus in het linkerrijtje. Een prachtige prestatie gezien dit ons eerste jaar in de 3e klasse is. De tactiek bestond vandaag uit een behouden en wat afwachtende start in 4-4-2 formatie, zodat we met de brillenstand (0-0) de rust in konden om vervolgens in de tweede helft er keihard overheen te klappen in 4-3-3 formatie en dan toch wel met 3 of 4-0 de winst binnen te slepen. Helder toch?

Maar coach Jos zou meester Jos niet zijn als er geen lesje wiskunde aan te pas kwam. De term trapezoïde werd geïntroduceerd, wat de nodige verwarring schiep in onze toch nog wat slaperige hoofden. Gelukkig kon coach Anneke het tekenen op haar multifunctionele geplastificeerde velletjes. Op het middenveld moest er in een kommetje gespeeld worden, waarbij Esther de rol van ‘stofzuiger’ kreeg toebedeeld. Dat was natuurlijk een rol waar Esther al jaren op had zitten wachten en waar ze zich gelijk verbonden mee voelde.

Genoeg gesproken, tijd voor actie! Om 11.18 uur gaf scheidsrechter Hans het startsignaal. De toeschouwers werden nog wel even op het verkeerde been gezet, doordat DSZ in het oranje voetbalde en wij in het XXL-wit. Wij waren daarentegen na vorige week wel gewend om in andere shirtjes te voetballen.

Het is daarom ook geen goed nieuws om te vermelden dat de oranjehemden de score openden. Terwijl de Achterveldse meiden nog de weg in hun grote shirt aan het zoeken waren, bouwde DSZ binnen de kortste keren een aanval op. Hun behendige spits ontving de bal, draaide naar haar rechterbeen en zo lag de bal 89 minuten voor het eindsignaal in het netje: 0-1.

SVA begreep dat er nog genoeg tijd was om dit foutje goed te maken en begon langzaam maar zeker steeds sterker te voetballen. Een corner van Dian draaide bijna het doel in, maar de keepster redde net op tijd. De acties volgden elkaar op en het was slechts een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker kwam. Middenvelder Kim kwam vanuit de trapezoïde gevaarlijk naar voren. Dian legde de bal op haar terug en Kim knalde de bal prachtig binnen: 1-1.

Ook de rest van de eerste helft creëerde Achterveld nog vele kansen. DSZ kwam niet meer door de verdediging heen en waagde slechts af en toe een poging door middel van een afstandsschot. Toch fijn om keepster Demi een beetje warm te houden. Uitbreiding van de score hing in de lucht en werd wederom bijna verwezenlijkt door Kim. Haar goed gemikte vrije trap belandde op de lat boven de kruising. Gingen we toch nog met een gelijkspel de kleedkamer in.

Merel verwisselde haar plekje op de bank voor Juliette, die door haar knieblessure niet meer verder kon. Kim verplaatste naar de laatste vrouw positie en met drie spitsen voorin kon het niet meer mis gaan. In de 47e minuut maakte Esther een geweldige soloactie tot dicht voor de keepster. Deze kon Esthers harde schot niet houden en zo kwam de score op 2-1.

Daarna volgde er een periode waarin beide ploegen het doel opzochten. Een corner van DSZ werd over het doel gekopt en ook de corner van Merel ging er bijna rechtstreeks in. De gevaarlijke nr. 10 werd zo veel mogelijk uit het spel gehouden door Renske (hé, is deze zin nou ge-copy-paste uit het verslag van vorige week?).

In de 67e minuut zag Yvonn het licht en trok ze een bizarre sprint om een bal van Dian binnen te houden. Iedereen was hier zo van onder de indruk dat de keepster van DSZ mijlenver moest uitkomen om redding te bieden. De bal kwam echter weer bij Yvonn terecht en zij schoot deze door naar Dian, die zo vrij stond als een vogel. Dian hield haar hoofd koel en tikte de bal het lege doel in: 3-1!

Coach Jos stond te genieten langs de lijn en gelukkig voor hem kon hij nog twintig minuten naar dit spel kijken. DSZ leek nog op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer en dit lukte nog bijna. De bal belandde echter op de lat en de keren daarna in de sloot. Achterveld speelde de wedstrijd uit en sleepte de overwinning welverdiend binnen. Een lekker einde van het seizoen… dachten we…

Eenmaal gedoucht en omgekleed werd bekend dat we zelfs 3e zijn geëindigd, omdat Buitenboys verloren had. Een bronzen medaille klinkt toch nog nét iets mooier. Alle reden voor een biertje. Met ietwat gemengde gevoelens om het gelijkspel van SVA Heren 1 of het verlies van Feyenoord vertrokken we huiswaarts voor het avondeten.

Tot om 18 uur iemand in de groepsapp opperde of we niet toevallig in aanmerking kwamen voor nacompetitie?! Een discussie barstte los, waarbij alle mogelijke opties langskwamen. Het komt op het volgende neer: Houten is ruimschoots kampioen geworden en promoveert rechtstreeks. De nr. 2 in de ranglijst speelt nacompetitie, DSZ in dit geval. Houten heeft ook de twee periodetitels gepakt, dus deze plekken worden vergeven aan de hoogst genoteerden in de ranglijst, de nummers 3 en 4. En daar horen wij dus bij! Pfoe, die hadden we niet zien aankomen. Of om Merel te quoten: “Er gebeuren rare dingen vandaag!”

Het seizoen is dus toch nog niet afgelopen! Woensdag 17 mei spelen we om 20.00 uur thuis tegen Limmen VR1 of de Kennemers VR1. Zij moeten nog een beslissende kampioenswedstrijd spelen in de 3e klasse A. Zondag 21 mei spelen we om 14.30 uur ergens in Noord-Holland uit tegen een van deze twee tegenstanders. Wanneer we als beste uit deze strijd komen vindt het vervolg plaats op zondag 28 mei en zondag 4 juni. De winnaar hiervan promoveert naar de 2e klasse!

Wij gaan daar natuurlijk het beste van proberen te maken en nemen onze fans daar graag in mee. In de wandelgangen wordt zelfs gefluisterd dat Toon Hak al bezig is onze yell weer in te studeren!