Sven van Rossum schiet weer met scherp
zaterdag 1 februari 2020

S.V. Achterveld 1

Thuis had Achterveld het nog een beetje moeilijk tegen HVC, maar in Amersfoort werd het een heel eenzijdige wedstrijd. De voormalige profclub bakte er weinig van, bovendien stonden bij het eindsignaal al twee Amersfoorters onder de douche vanwege een rode kaart. ,,Het was een verhit ploegje'', drukte Sven van Rossum zich voorzichtig uit over de tegenstander. ,,Vooral Friso (Drewes, red.) wisten ze een paar keer te raken."

 

Raken, dat deed Van Rossum trouwens ook, maar dan op een andere manier. De goalgetter scoorde liefst vier maal en als de bal bij de 0-1 niet via de rug van Rudy Baalman over de lijn was gestuiterd waren het er zelfs vijf geweest. ,,Geef die treffer maar aan Rudy'', grijnsde Van Rossum, die zijn seizoenstotaal naar achttien had gebracht. ,,Op zich was dit geen heel leuke wedstrijd, al blijft het altijd leuk voor een spits om vier keer te scoren. Wat dat betreft is het een prima zaterdagje."

 


Opvallend was dat Achterveld vaak scoorde uit corners en vrije trappen. Zelf kopte Van Rossum op die manier drie van zijn vier treffers binnen. Koploper Zeist won ook. Achterstand staat met zes punten achterstand tweede.

Bron: Peter Pos (de Leusder Krant)
Foto: Bram van den Heuvel